Dagens Middag


3 dl ris

3 gula lökar

4 tomater

1 knippe persilja
2 msk torkad mynta
ca 15-16 st små paprikor
1 msk tomatpuré
1 nypa socker
ca 7 dl vatten
chilli pulver
peppar
olja
salt

  • Tvätta grönsakerna, hacka löken och persiljan.
  • Skär lika många små tomatbitar som det finns paprikor.
(Dessa ska vara lock till de fyllda paprikorna, se bilden.)
  • Riv resten av tomaterna med ett rivjärn.
  • Tvätta riset och fräs löken tills den mjuknar.
  • Koka upp ca 7-8 dl vatten i en vattenkokare.
  • Tillsätt riset och fräs ytterligare i nån kort minut, salta.
  • Tillsätt persiljan, myntan och kryddorna och stek 2-3 minuter.
  • Tillsätt sedan de rivna tomaterna och tomatpurén och rör om.
  • Tillsätt det heta vattnet till risblandningen och rör om ordentligt.
  • När riset sugit åt sig allt vatten tar du bort stekpannan från plattan.
  • Ta bort innehållet (fröna) i paprikorna och gnugga in salt på insidan.
  • Fyll paprikorna med en sked och pressa in så mycket fyllning det går.
  • Lägg på tomatbitarna som lock på paprikorna och ställ de rakt i en kastrull.
  • Fyll på med vatten så att vattnet täcker ca hälften av paprikorna, salta vattnet.
  • Låt koka upp, sänk sedan värmen till 2an eller 3an och låt sjuda i ca 30min.
KLART!

(Servera med Turkisk Yoghurt och bröd)

♥ Carolina

Ser riktigt mumsigt ut, kanske testar på detta någon dag! ;)

2009-10-11 @ 17:08:24
♥ Sassy

Tack så hemskt mycket!



Mums, fyllda paprikor är riktigt gott!

2009-10-11 @ 19:31:56
URL: http://eurotrash.blogg.se/
♥ elviraOlsson

Det där har min pappa gjort nåt liknade, riktig gott är det! :D

2009-10-11 @ 21:51:29
URL: http://elviraolsson.blogg.se/
♥ Elin

mums! :)

2009-10-12 @ 20:39:16
URL: http://elinwetterling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0