Annandag Jul


Idag kör vi en rejäl storstädning hemma. Vi har rensat ut en av våra garderober och lyckades fylla en hel sopsäck. Hälften av de utrensade kläderna hade etiketterna kvar. Hatar att kasta saker, speciellt när det är så mycket som är helt nytt och oanvänt, så vi kommer att skänka bort kläderna.

Lite senare på dagen ska vi träffa en av våra närmsta vänner som är på besök från New York. Hon berättade att hon nyligen flyttat in i en femrummare i Brooklyn med 5 andra vänner. De är 3 killar och 3 tjejer som bor tillsammans och lever ett riktigt "Vänner-liv". Så nu är det dags att börja spara så vi kan åka och hälsa på henne. Med andra ord blir det ingen "Mellandags rea"-shopping för oss i år. Hoppas ni får en fin dag!

 Länktips: Forumhuset


Vet inte om ni brukar skriva i något internetforum, men tänkte iaf tipsa om ett svenskt forum som heter Forumhuset. Det som utmärker just Forumhuset, är att det är ett mycket mer intimt och personligt forum än de flesta andra nätforum. Dock består 99% av forumanvändarna av det manliga könet. Därmed är även diskussionerna på en lite mer "grabbig" nivå. Men gillar ni sarkasm, ironi och har en stor uns med självdistans rekommenderar jag att ni besöker forumet.

 God Jul!God Jul på er allihop! Hoppas ni får en riktigt mysig jul med nära och kära.
(Tatty Teddy är förresten Miranda nallen :)

Kram

Essi & FiFi

 Shabby Chic Christmas


Har varit väldigt tyst i bloggen de senaste dagarna, men jag (Essi) har legat sjuk sedan i onsdags och FiFi har varit upptagen med det nya huset som aldrig tycks bli färdigt. Hittade iaf dessa underbart söta julgranskulor a la Shabby Chic på ebay. Nu är det kanske lite sent om man vill ha hem dessa innan julen, men för den som ändå vill lägga ett bud, kan ni kika här. Annars är bilden riktigt mysig i sig att bara titta på :)

 Coola tangentbordVarför ska man välja tråkiga svarta eller vita tangentbord när man kan skaffa funky/coola tangentbord från funkyboards.

 Dekorationer av papperHeather från Frazier & Wing, skapar otroligt vackra dekorationer gjord av papper. Allting ser så pluttrigt och mysigt ut.

 ReikokanekoFör £14.95 kan man köpa dessa unika kulor som är underbart söta.

 Toalettbord


Jag har länge letat efter ett enkelt och stilrent toalettbord i "Shabby Chic"-stil,
och har nu äntligen hittat ett! En liten nackdel med bordet är dock att det inte finns så mycket förvaring för smink och liknande, men det är nog lika bra egentligen eftersom att jag annars samlar på mig alldeles för många skönhetsprodukter. Nu kanske jag kan kasta produkter när bäst före datumet gått ut :) Toalettbordet är för övrigt från IKEA.

 LightDrops
LightDrops, som paraplyet heter, är inte något vanligt paraply. När regndropparna möter paraplyeet, skapas någon energi från krocken mellan dropparna och paraplyet och därmed startar upp LED-"lampan" som skapar skenet i den. Ju hårdare smällar, desto starkare ljus.

 Alienerad“In the 19th century inhumanity meant cruelty;
in the 20th century it means schizoid self-alienation.”
-Eric Fromm

 Bust Your Windows
Den här låten är så jäkla bra! 4 tummar upp från oss :)

 Häftiga glas"Every drink eventually runs low – but at least with style"  ~donkeyproducts

 Julskålar


Jag är lite smått besatt av serveringsföremål av olika slag. Gillar de med fot lite extra mycket, och tänkte därför tipsa om mitt senaste fynd gällande serveringsskålar. Och eftersom att jag kallat det för ett fynd syftar jag alltså på det billigare allternativet i bilden ovan :) För de som har lite extra pengar över i dessa julklappstider, finns det ju egentligen inget som slår originalet.

 Marilyn Monroe"Hollywood is a place where they'll pay you a thousand dollars for a kiss and fifty cents for your soul."

 Trevlig Luciahelg!


Vi ska tillbringa resten av dagen med att fortsätta att fixa och dona med det nya huset. Tapeter ska rivas, väggar ska målas om, möbler ska flyttas och monteras och så vidare.

Vi önskar iaf er en lugn och mysig Luciahelg
utan stress och bök,
vilket tyvärr är de ord som kommer att strya resten av vår dag :)

 Secret Santa


I år kör vi med en ny-gammal tradition på jobbet, nämligen "Secret Santa". För er som inte vet vad det är, går det ut på att alla på jobbet dragit ett namn ur en hatt med en jobbkollegas namn på. Sedan är det meningen att man ska köpa en julklapp till personen. Budgeten är satt på ynka 100kr, och därför blir det en rejäl utmaning. Ovan ser ni vad jag (Essi) kommer att köpa till min kollega. Klapparna delas ut på vår årliga julfest nästa lördag. Samtliga julting är från Lagerhaus.

 Right Here
Efter att ha hört den här låten ett antal gånger i bilen,
har den blivit en favoritlåt som älskas av både mig och FiFi. Julgalan 2008


Igår var vi med jobbet på Julgalan 2008 i Kistamässan. Inne i galan hade det dukats upp med enorma julbord för alla köttätare, men lyckligtvis blev vi vegetarianer inte diskriminerade, som vi alltid annars blir på liknande tillställningar, utan fick en supergod rätt som hade tillagats speciellt till oss av en duktig kock. Spriten flödade fritt vilket ledde till att artistframträdandena nog uppskattades lite mer än vad man gjort i nyktert tillstånd :) Hur var er jobb-julmiddag?

 Finn ett fel
Den här foto serien visar 70-tals rockmusiker i deras föräldrars hus. De ser helt felplacerade ut på bilderna. :)

 Nick Knight
Riktigt sjuka men coola bilder av fotografen Nick Knight.

 Lady in Green


 Bling Blink
För 19.00 € kan man få riktiga "bling blink" om man vill synas. Det skulle faktiskt vara riktig coolt att ha ett par :)

 Gatukonst
Det är faktiskt oftast eller alltid ganska trist ute på gatorna. Världen skulle se mycket snyggare ut om man kunde "pynta" ställen som man normalt inte tänker eller tittar på.

 "The duo's objective is to modify the means within which we all live, proposing a new way to view things by reflecting upon themes generated through creative and unusual works."

 Chantal Thomass
Det här är Chantal Thomass kollektion, gällande underkläder, till våren 2009. Det är en blandning av retro- och pinupstilen. Tycker presentaionen av underkläderna är speciellt läckra.

 Tokidoki gummistövlarHur kan man inte gilla Tokidoki? Blir alltid lika glad när jag ser något nytt de skapat. De här stövlarna är under produktion fortfarande, men är hur härliga som helst.

 Ultra Feminine


Bilden jag utgått ifrån kan ni se här

“Everything has its beauty, but not everyone sees it” -Confucius

 Dagens JulklappstipsDagens tips är en söt väska som även kan användas som förvaringsväska.
Väskan som är från "Dumpling Dynasti" och kostar 135kr, kan köpas här.

 Ny IKEA i Japan
Smart drag av IKEA! Det är nämligen en ny IKEA butik som öppnas i Port Island, Japan, och IKEA fick idén att dekorera tåget. Resenärerna upptäcker de nya produkterna hos IKEA med priserna på.

 Evgeny Kiselev
Det var super roligt att gå igenom Evgeny's bilder. Alla bilder skiljer sig från varandra men med samma personliga touch. Süper illustratör/designer.

 Jazzmusik

Finns ingen musik som gör mig så glad som jazzmusik.

 Dagens JulklappstipsDagens Julklappstips består av ljuvliga doftljus från Voluspa.
Ljusen som har en brinntid på 45 timmar kan inköpas här.

 Award X2


Denna fina utmärkelse har tilldelats oss av 2 söta läsare,
nämligen SisterDisco och Kittieh.

Vi i vår tur skulle vilja ge denna utmärkelse till följande bloggar:

Ni som fått utmärkelsen och vill uppmärksamma andra
bloggar kan göra det genom att följa dessa regler:

  1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
  2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
  3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
  4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

 LV & Marc Jacobs --> Stephen SprouseMarc Jacobs och Louis Vuitton hedrar bortgångna Stephen Sprouse, genom att släppa en kollektion som kommer nästa år. LV kommer också skapa en webbsida,welovesprouse.com, åt hans ära 15:e december.

 Joana Vasconcelos
Blev helt mållös när jag såg Joana Vasconcelos konstverk.

 Dagens Sötaste


Kramar är riktigt mysiga, men kissekramar är lite extra mysiga :)

 Emoticons
Inte världens nödvändigaste produkt men jag tyckte den var jättesöt. Det är ett USB-tangentbord för uttryckssymboler med 16 olika känslor. Du behöver bara peka på den gubben du vill ska synas på MSN eller ngt annat webbformulär. Men det är inte allt. Du kan också ta bort gubbarna och använda de som ringar, halsband eller annat roligt.

RSS 2.0