Color Match - Outfit


Inköpsställen: Klänning, Väska, Halsband, Skor

 Photoshophjälp: Skapa en egen pensel


I den här videotutorialen visar jag hur ni på ett väldigt enkelt sätt skapar en "brush".
Tutorialen är som vanligt gjord i PS CS3, men det ska nog funka i äldre versioner också.

Videotutorialen laddar ni hem nedan:
-Ladda ner (Windows)
-Ladda ner (Mac)

 Semester!


Nu har vi bokat en helt oplanerad och spontan resa. Vi har egentligen inte varken tid eller pengar att åka iväg på en lyxsemester, men tack vare en snäll pappa, ska vi nu få åka på en välförtjänt semester (vi har inte haft en riktig semester på 2 år). Vi kommer att bo på ett 5-stjärnigt hotell där all dryck och mat ingår. Och det är lika bra nu när vi måste hålla hårt i varenda slant eftersom att vi inom kort kommer att lansera
"Honey Darko". Vi åker dock inte iväg förrän slutet av Augusti, can't wait!

 Ölü Deniz Live

Hittade ett klipp på youtube där man får se stranden live.
Det är verkligen en av världens vackraste stränder.


 Nytt Sommarhus 2009Mamma håller på att inreda vår nybyggda lägenhet i Fethiye, Turkiet. Bilden ovan visar den lagun som är vår närmsta strand. Slår Sveriges algfyllda vatten med hästlängder! Så från och med nästa sommar är det bara att fixa en billig sista minuten biljett utan att behöva betala extra för boende osv.Den här soffgruppen köptes precis och den större 3-sitssoffan är även en bäddsoffa (utifall vi skulle få gäster). Lägenheten har f.ö. 3 sovrum (ena tillhör mamma, de resternade 2 är min och Fifis), 2 balkonger och ett vardagsrum. Har endast sett huset från utsidan, so I can't wait to see it.

 Leende Isbitar & Coctail Ring

Här kan ni hitta massa coola och unika saker som kan komma till användning inom hushållet. De som har kommit på alla dessa saker måste ha en riktig sjuk fantasi.

 Mischa Barton For Asos


Mischa Barton gästar just nu ASOS som designer och har en väskkollektion på 14 st väskor. Priserna ligger mellan superlåga 259kr till lite saftigare 2200kr. Det var Bartons syster som presenterade henne för märket och det dröjde inte länge innan ett samarbete inleddes. Väskorna kan ni kika på här.


Klicka för att förstora. Lins Smycken

Erick Klarenbeek har inga gränser när det kommer till design. Hans skapelse av lins smycken, består av en supertunn koppartråd som sitter fast på linsen, och hänger ner från ögat mot kinden med en pärla eller diamant vid ändan.

 Vill man vara fin, får man lida pinNu när sommaren är här, med sol och bad, är det dags att vaxa bikinilinjen.
Men man blir aningen avskräckt när man ser dessa stackars tjejer.

 Krispy Kreme Flip-FlopsKrispy Kreme har skapat flip-flops för de som vill känna av sommaren när de arbetar inomhus i något tråkigt kontor. På det här sättet kan man drömma sig bort mellan rasterna. Du kan använda tofflorna i drygt fyra månader om du tar "väl" hand om de :) Så glömt inte bort att vattna tofflorna.

 Pinup Girl Unika TårtorMichelle

Jag ÄLSKAR sötsaker. Får ont i huvudet om jag inte får i mig socker. Men jag är inte säker om jag skulle vilja äta dessa tårtor. De är FÖR härliga för att bli uppätna. Har storleken någon betydelse?


 Photoshophjälp: Skapa en siluett


I den här videotutorialen visar jag hur ni på ett väldigt enkelt sätt skapar en siluett. Verktyget som används finns endast i PS CS3. Det går säkert att fixa siluetter i äldre versioner av PS, men det är nog mycket krångligare.

Videotutorialen laddar ni hem nedan:
-Ladda ner (Windows)
-Ladda ner (Mac)

 Dark And SweetArtisten bakom dessa underbart vackra konstverk heter Callowlily. Hennes konst utmärker sig oftast genom starka och glada färger, och tanken bakom är "ju mörkare tema eller bild, desto klarare och starkare färger". På så vis skapas en underbar kontrast mellan det lite mörkare temat i bilderna, och den glädje som färgerna skapar.

 Senaste Inköpet


Här är vårat senaste inköp till "Honey Darko".
Rosorna är Vintage, och det finns endast 2 av varje färg.

 About Honey DarkoNi kanske undrar över hur våra smycken kommer att se ut, eller vad "Honey Darko" står för. Tänkte ge er en riktig smygtitt på 2 av våra smycken, och förklara lite om företaget och vår tanke bakom. Själva namnet Honey Darko, står för någonting sött (Honey) och något lite mörkare/tuffare (Darko).

Namnet representerar egentligen oss, där jag Essi är lite mer "girly" och därav har en lite "sötare smak", och FiFi står för det lite mer tuffa (rockiga) eftersom att hennes smak är just lite mer "rockig" och "tuff". Nu menar jag inte att jag går och klär mig i rosa från topp till tå och att FiFi går omkring i helsvart, utan detta är mer en symbolisk beskrivning av våra smaker och/eller oss.

Smyckena vi kommer att tillverka kan indelas i 2 generella kategorier. Mint, d.v.s. smycken som endast innehåller nya delar, och Vintage, där minst en del av smycket är vintage (allt från 1940- 1970-tals delar). 99% av smyckena kommer att vara tillverkade oss av, för hand. Många av smyckena kommer endast att finnas i ett fåtal exemplar, då vi ständigt kommer att skapa nya modeller och då vissa av de delar vi använder oss av är vintage-delar och därmed inte finns tillgängliga i större mängder. På så sätt kan man känna att det man köpt är relativt unikt. De två produkterna på bilden är riktiga smycken som kommer att säljas i vår webbshop.

Vi har även inlett ett superspännande samarbete med Elin Kero (Nevnarien) och Anna Ileby (Anna ritar), där de superduktiga tjejerna kommer att vara våra gästdesigner. Deras smycken kommer i sann "Honey Darko-anda" endast att finnas i ett fåtal exemplar, så ni som lyckas införskaffa något av deras konstverk, kan vara säkra på att ni har något unikt som inte går att få tag på i framtiden.

 Till alla té älskare


Tea Forté

"År 2003 förverkligade den berömde amerikanske designern Peter Hewitt sin dröm och grundade Tea Forté. Peter hade bestämt sig för att fånga "the art of tea" och skapa en modern teceremoni. Kombinationen av konstnärligt blandade teer och vackert designade accessoarer ger dig en kopp te som stimulerar alla dina sinnen."

 Géraldine Georges
Hur talangfull och kreativ är inte Géraldine Georges? Har aldrig sett något liknande.

 Vector Girl


Credits: Kokain


 Första Halsbandet


Här får ni en smygtitt på det första halsband vi skapat för "Honey Darko".
Halsbandet går att förbeställa, då det endast finns i ett fåtal exemplar.
Modellen vi använt oss av heter f.ö. Bengt Ottosson.

ETA: Detta var ett dåligt försök till ett skämt. Halsbandet på bilden tillhör
tyvärr inte "Honey Darko", utan konstnären Sacha Lannoye. Visuella Böcker
Man har alltid kunnat berätta mer med böcker fastän det bara består av text (oftast). Här har ni en artist som "bildligt" försöker berätta en historia genom att använda böcker.

 If youre happy and you know it...Jag är faktiskt så glad att jag kan sjunga med :P

 Happy Happy HappyPrecis såhär glad är jag just nu. Anledningen till min glädjeyra, är att jag just hittat ett par saker jag letat efter i flera dagar. Jag har bokstavligt talat suttit framför datorn och letat och letat i flera flera timmar. Tack vare snälla och hjälpsamma människor har jag nu hittat det jag sökt efter.

Vad det är jag sökt efter
, får ni se när vi öppnar företaget för allmänheten. Men eftersom att jag är så pass glad kan jag i.a.f. avslöja att företaget har med smycken att göra. Jag kommer även att lotta ut 2 exemplar av "det jag sökt efter" i bloggen ;)

 Wake Up Call

 Haydens Candies


Den sockersöta Heroes-stjärnan Haydan Panettiere kommer att vara omslagsflickan för det amerikanska klädföretaget Candie's. I samband med detta släpper Hayden även sin debutsingel "Wake up call". I musikvideon har Hayden stylats helt och hållet av Candie's, och det är därför ganska naturligt att musikvideon även kommer att användas som reklamfilm av företaget.

I normala fall brukar jag vara rätt skeptiskt till skådespelare som plockar upp mikrofonen för att försöka kliva in i musikbranschen, men jag tycker att Hayden är värd all uppmärksamhet och berömmelse hon kan få, inte bara för att hon faktiskt är riktigt talangfull och kan sjunga, men för att hon även är en fin människa inside-out, och bryr sig om både djur och natur. Om ni vill kika på hennes videoklipp, kommer det i nästa inlägg.


 Eye make-up 4 Green Eyes

Här är Laurens senaste makeup-tutorial, speciellt anpassad för gröna ögon. Kotama Bouabane
Tänkte bara presentera en konstnär/fotograf, Kotama Bouabane, som jag tycker tar fram de väldigt använda, kliché "meningarna" på ett annorlunda sätt.

 honeydarko.com

Har äntligen fixat en "Coming soon" sida till Honey Darko! Från att inte kunna ett skvatt om webbsidor, är jag ändå rätt stolt över migsjälv att jag kunnat fixa det här så "snabbt" :D


 Vakna upp med ny designÄr du trött på gamla och tråkiga kaffekoppar eller frukost skålar. Checka in lollipoppottery. Riktig rolig design att vakna med.

 Essi Vs. FiFiEftersom att vi (som ni säkert redan vet) är 2 personer som skriver för Stylissimo, är det på tiden att vi signerar våra inlägg med våra namn. Det kanske inte alltid är lika viktigt att veta vem som skrivit vad, men just vid illustrationer och liknande, vill inte jag att ni tror att det är jag (Essi) som gjort de supersnygga bilderna som postas i bloggen.

Därför tänkte jag att vi kan börja signera inläggen och illustrationerna som postas i bloggen så att ni kan ha koll på vem som postat (eller ritat) vad. Varje post kommer från och med nu att signeras av i slutet av varje inlägg med någon av bilderna ni ser i början av det här inlägget. Vissa undantag kommer dock gälla för exempelvis våra videotutorials, där det är jag Essi som står för Photoshop-guiderna, medan FiFi gör samtliga Illustrator-guider.


 Übercoola KolorShadesFör 24,99$CAD-34,99$CAD kan man få dessa väldigt snygga solglasögonen. Kolor Shades har verkligen kommit på ett riktigt unikt utseende. Har själv svårt att välja vilken jag skulle vilja ha.


 Sarah Jessica Parker


 Hot KissDen Oscarnominerade skådespelerskan Juliette Lewis är tydligen även
med i ett rockband. Har alltid tyckt att Juliette varit supercool,
och hennes nya punk-rock-image ger henne ännu fler cool-points :)


 Girlsavage´s Upphängda MjukisdjurJag ville bara dela med mig av girlsavage´s kreativitet. Tycker de handgjorda uppstoppade djurhuvuden är helt underbara. Om man så gärna vill ha de på väggen kan man juh variera sig och använda sig av dessa. Då behöver man heller inte döda något på vägen. Gissa Kändisen - Part 4Konversation mellan Essi & FiFi:

Essi: "Jag har laddat upp Kiera Knightley bilden, publicerar den som Gissa kändisen part4."
FiFi: "Men orka skriva "Gissa kändisen" hela tiden när man ser vem kändisen är."
Essi: "Haha! Den här konversationen måste jag ta med under bilden."
FiFi: "Okej?" Retusch - Lägga på blushDet var ett tag sedan vi publicerade en videotutorial här på Stylissimo. Det var med andra ord på tiden :) Inte så många tips kvar på våra snabba retusch-tips, men här är ytterligare en i retusch-kategorin. I den här videotutorialen visar jag ett sätt att lägga på blush på era bilder.

Videotutorialen laddar ni hem nedan:
-Ladda ner (Windows)
-Ladda ner (Mac)

 Gissa Kändisen - Part 3 Warwiwck Avenue
Min favoritlåt av den supertalanfulla artisten Duffy.

 HomeStar Planetarium

Sega Toys har introducerat ett sätt att kunna få planerterna så nära dig som möjligt. Homestar planetarium har en version, som är formad som planeten Jupiter och som gör om hela badrummet till något helt underbart. Den tar fram tre olika miljöer för dig. Det är bara att utgå från ens humör. Skulle faktiskt vara helt perfekt för mig, då jag mestadels aldrig kan koppla av.

 Konstiga möbler kan aldrig vara felDessa abstrakta traditionella möblerna är skapade av artisten Vincent Thomas Leman, Dustfurniture. Han har försökt blanda funktionalitet med konst, och skapat helt underbara och unika möbler. De är bara helt fascinerande.

 Lite Choklad?

Är jag riktigt sugen på choklad skulle jag nog vara villig att betala lite extra för det. Men att smaka på dessa?
Det schweiziska företaget Cocoa Gourmet, har skapat en "Royal Collection" som innehåller 12 choklad med ätbar guld eller silver, samt lite diamanter på. Priset ligger på 1,25o dollar, där du får du fyra choklad, doppade i 22 karats guld, fyra choklad doppade i ren silver och fyra choklad med diamant bitar på. De står däremot för frakten, men har man råd att köpa chokladen, har man nog inga problem med att stå för frakten själv :)

 Adobe Dreamweaver CS3


Nu när vi inom kort ska starta eget tänkte jag att det skulle vara bra om jag lärde mig att bygga en webbsida. Visst kan jag en del HTML- och CSS-koder från bloggen, men skulle inte ännu kunna bygga en hel webbsida. Så nu kommer jag att intensivplugga för att lära mig världens mest använda program för att bygga just webbsidor,
nämligen Adobes Dreamweaver.

När man inte är superintresserad av just kodande osv är det både jobbigt och krångligt, men det kommer att vara värt det i slutändan eftersom att vi kommer att spara en massa pengar på att bygga vår sida själva. Lyckligtvis behöver jag inte lära mig om databaser, då Fifi läst just det på högskolan :)

 Big Brother U.K

Jag följer den här sässongens Big Brother U.K och måste säga att den är 1000 gånger roligare och bättre än den svenska versionen. Deltagarna måste vinna tävlingar varje vecka för att få köpa mat med en lyxbudget. I klippet nedan får ni se en del av just en sådan mattävling. Måste säga att det var ett av de roligaste avsnitten hittils :)


 Bananflugorna Attackerar


För ett tag sedan hade köket på Fifis jobb invaderats av bananflugor. Vi hade hört talas om en speciell blandning man kunde fixa, som skulle ta kål på flugorna, så Fifi och Co. på jobbet bestämde sig för att testa blandningen. Och den funkade faktiskt! Efter att ha lagt ut blandningen såg de att flugorna kom till den, drack några klunkar, och flög sedan iväg. Dagen efter var nästan samtliga irriterande flugor borta, så de antog att flugorna måste ha ramlat omkull och stupat någonstans :) Så om ni har problem med bananflugor nu i sommarvärmen, kan ni också testa blandningen.

 Whitehurst


Konstnären bakom dessa underbara verk är bosatt i Brooklyn, NY,
och heter Autumn Whitehurst. Samtliga bilder är skapade i Adobe Illustrator,
och de är minst sagt  helt underbara. Tänk om man var så duktig...

 Gissa Kändisen Part 2FiFi hatar egentligen den här bilden, och ville inte att jag skulle publicera den, men jag tycker att den är supersnygg och valde därför att piffa till den lite "a la Warhol". Originalet (som är mycket snyggare) kan ni se nedan.


Klicka för att förstora.

 Push It
Har älskat den här låten sedan den kom ut 1998.
10 år senare är den minst lika bra!

 DAGENS(önske)OUTFITKlänning - $24,80
Armband - 85,00kr
Nagellack - 98,00kr
Lipsyl - 37,50kr
Väska - 8745kr
Skor - 399kr

 F21 - More Than Just ClothesMycket inlägg om Forever 21, men jag kunde inte låta bli. Den stora klädkedjan säljer inte bara kläder, utan har börjat sälja en massa andra roliga och coola prylar. Det blir svårare och svårare att hålla sig från att beställa...

 Sneak Peak


Här är en liten "sneak peak" på det hemliga projekt vi jobbar med ;)

 Sminka dig som RihannaVår absoluta favorit makeup-artist Lauren a.k.a. Panacea81, visar i sin senaste
makeup-tutorial hur man sminkar sig som Rihanna i Take a bow videon. Tyckte att
det var passande att posta klippet med tanke på det förra inlägget :)

 Gissa Kändisen!


Haha tror att det är lite för lätt att "gissa kändisen" den här gången. FiFi har som jag nämnde tidigare, blivit riktigt bra på att använda sig av Illustrator. Den här bilden är egentligen inte helt färdig, håret har jag ritat dit för att ha en färdig bild att presentera, FiFi är duktigare än så ;)

 F21 Loves Tees


Dessa underbara tees är alla från Forever 21. Utbudet på deras "Graphic Tees" är så stort, och det finns så många snygga tröjor, att det t o m var svårt att välja bland dem för att göra det här kollaget. Mina absoluta favoriter bland dessa är pyntade med hjärtan. Det kommer att bli väldigt svårt att hålla sig från att göra en beställning den här gången.

 It's AmazingDet här är en av mina absoluta favoritlåtar just nu. Låten finns med
i SATC soundtracket. Texten är även väldigt inspirerande för alla
som har höga ambitioner i livet. The song is really amazing!

 3 Girls


FiFi har blivit riktigt duktig på att använda Illustrator. Här är 3 av hennes senaste skisser hon gjort. Skulle vilja ha alla 3 tryckta på ett linne eller en tajt top.

 Dagens(SATC)OutfitDagens(önske)Outfit är idag inspirerad av Carrie Bradshaws stil från SATC-filmen. Det finns 2 st väskor att välja bland, eftersom att jag inte kunde välja vilken som passade bäst. Skulle personligen inte välja att bära dessa kläder, but here goes:

1.) Asos - 712kr
2.) Forever 21 - $7.50
3.) Forever 21 - $12.80
4.) Kyssjohanna - 125kr
5.) Asos - 492kr

 We're Back!


Vi är äntligen tillbaka, även om vi direkt måste börja jobba igen. Därav kommer vi tyvärr inte kunna uppdatera bloggen lika flitigt till en början. Men en rolig nyhet är att vi inom kort kommer att avslöja det hemliga projekt vi jobbat med de senaste månaderna. Då kommer vi även att ha utlottningar där ni läsare kan vinna produkter/varor från vårat alldeles egna och heta märke ;) Hoppas att ni haft/har en underbar sommar! We have missed you lots! /Essi & FiFi

RSS 2.0