Appleidoo

image98
En liten tjuvtitt på en äppelgubbe från en serie figurer som FiFi skissar på just nu.
Är den inte söt?! :)

 Photoshophjälp: Cool Bildeffekt

image95
Det här är andra tutorialen för Designhjälp. När det gäller bild effekter är den här effekten med bland mina top10. Det finns massor av sätt som man kan använda den här effekten på, i tutorialen visar jag er basefekten.

En lite mer avancerad texttutorial med samma effekt kan ni hitta här.


Videotutorialen laddar ni hem här.
PSD-filen kan ni ladda hem här.

 The Hunger Site

image88

Tänkte tipsa om en sajt som funnits rätt länge nu, nämligen thehungersite.com.
Ni har säkert hört talas om att vissa bloggare tjänar massvis med pengar på att folk klickar in på deras bloggar.Dessa bloggare tjänar alltså på att ni går in i deras bloggar, och ni bidrar på så vis till deras shoppingkassa.

Vill man istället göra en god gärning kan man nu det genom ett simpelt klick. The Hunger Site fungerar ungefär på samma sätt som bloggarna, bara det att istället för att fylla på någons shoppingkassa, leder era klick till att hjälpa allt från att mätta hungriga barn & resurser för forskning kring bröstcancer till mat till hemlösa djur. The Hunger Site har 6 st välgörenheter som ni kan stötta genom att endast klicka på en knapp. Varje klick leder till att organisationen i fråga får pengar från sponsorerna. Ni får klicka en gång per dag. Så det kostar inte mer än några ynka sekunder att bidra med något positivt!

De kategorier som finns på The Hunger Site är:


 Ready for the floor

image87

 Blogghjälp: Lägga in en egen bild som header

image86
Vill ni lägga in en egen bild som header kan ni kolla in den här videotutorialen.
Gå dock först in på Laris sida och läs igenom hans text.

Tutorialen kan ni ladda ner här.

 FiFi Girl

FiFi Girl
Färglade en av FiFis skisser i illustrator och här är resultatet.
Ramen är lånad av krisatomic.

Edit: Glömde ju att posta originalet.
Bilden är inte scannad, utan tagen med en mobilkamera.

 Mjölkchoklad <3

Hittade ett jättesött klipp. Klippet är bokstavligen jättesött, då det handlar om kärleken mellan 2 mjölkchokladkaniner. See for yourselves! Brangelina + Clinbama

image83


Ni kanske visste att Oprah Winfrey konstigt nog är släkt med Elvis Presley (om inte gör ni det nu). Men de udda släkträden fortsätter då det nu kommit fram att de båda partiledarkandidaterna för Demokraterna, nämligen Barack Obama och Hilary Clinton, är besläktade med ingen mindre än Brad Pitt och Angelina Jolie.
Brad Pitt är nämligen "kusin på långt håll," eller mer korrekt, "9th cousin" med Obama. Angelina Jolie delar samma släktband med Clinton.

Innebär detta att de numera kommer att samlas under samma tak under eventuella släktmiddagar?


                                 

 Dagens Pattern

Blossom
Dagens Pattern tillhör mina favoriter.

 Nya Angelina

Angelina Jolies nya reklamfilm för det japanska kosmetikamärket Shiseido. Beautiful!.


 Essi & FiFi

image82

Stilrent & Supersnyggt!

En av mina absoluta favoritillustratörer heter krisatomic.
Finns ingen som inspirerar mig mer när jag ska försöka illustrera.

 "Spara en bakgrund från CL"

image80
Fick nyligen frågan om hur man sparar de vackra bakgrundsbilderna (patterns) från CL (Colourlovers). Det är alltid lättare för mig att visa genom att demonstrera, så jag har gjort en minitutorial som visar exakt hur man gör.

Inte nog med att ni har tusentals bakgrunder att välja bland på CL, ni kan även skapa era egna bakgrundsbilder med exakt de färger ni vill ha i bloggen.

Tutorialen för hur man går till väga hittar ni här.

Har även skapat en egen kategori för era frågor. Om ni undrar något som jag väljer att svara på genom att göra en videotutorial, hittar ni dessa under kategorin "Fråga/Svar".

 Blogghjälp: Ta bort texten i headern

image79

Om ni undrar hur man tar bort själva bloggnamnet i headern så kan ni ladda ner tutorial #03 här. Vi rekomenderar som vanligt att ni läser Laris tutorial innan ni
tittar på videodemonstrationen.

 "Flickan med mörkare självförtroende"

image78

 Photoshophjälp: Snygg Texteffekt

image76
Här kommer den första tutorialen för Designhjälpen. Det här är en av mina favoriter gällande texteffekter i Photoshop, nämnligen att skriva på en s.k path som man själv markerar. På det här sättet kan man forma texten i precis vilken form som helst. Tutorialen är kort men precis. Går det för snabbt är det bara att spola tillbaka och titta igen. Vill ni ha en längre tutorial får ni säga till. Har även bifogat själva .psd-filen om ni vill kika på den.

Tutorialen kan ni ladda ner här.

PSD-filen kan ni ladda ner här.

 Pissed Off

Försöker att göra en videotutorial men jag loggas ut hela tiden. För att inte prata om hur seg sidan är. Är minst sagt pissed off, så jag googlade på just orden "pissed off". Första bilden som dök upp var denna och jag lyckades motvilligt att pressa fram ett leende mitt under all frustration och aggression ;-)
image75

 Blogghjälp: Ladda upp en bild

image73

I den här tutorialen kan ni se hur man laddar upp en bild i bloggen, samt hur man får reda på URL-adressen till bilden. Klicka här för att ladda ner.

Vi rekomenderar att ni även läser igenom Laris tutorial innan ni tittar på videtutorialen.

 Dagens Pattern

Milano Fiore
Dagens Pattern har underbara vår/sommar-färger.

 Blogghjälp: Ändra bakgrundsfärg

image72

Vill ni veta hur man ändrar bakgrundsfärgen i bloggen kan ni kika på videotutorial #01 som finns att ladda ner här.
Vi rekomenderar att ni även läser igenom Laris tutorial innan.

Webbdesignskolans bakgrundsfärger kan ni hitta här.

 Samarbete med Designadinblogg.se

image71

Vi på Stylissimo kan nu berätta att vi inlett ett samarbete med DesignaDinBlogg.se
Från och med idag kommer vi att erbjuda videotutorials av de superbra tipsen som Lari skrivit på designadinblogg.se. Videoklippen kan ni både ladda ner från vår sida, men även från orginalsidan hos Lari.

Vi rekomenderar dock starkt att ni först läser igenom hans skrivna tutorial, och sedan kollar på videoklippet som demonstrerar hur man gör. Detta, för att videotutorialen endast demonstrerar hur man går tillväga, och därmed saknar förklaringar och liknande. Har ni några önskemål på vilka av Laris tutorials ni skulle vilja ha som videodemonstrationer först, kan ni antingen lämna en kommentar i designadinblogg.se eller här i bloggen.


 Salad Fingers

image70


Hade lite svårt att välja kategori till vår underbara "Salad Fingers". Anledningen är att Salad Fingers är så unik att han egentligen inte passar in i någon kategori. Måste dock varna att det är en lite bizarr film som man antingen faller pladask för, eller inte riktigt förstår och därmed kanske inte uppskattar. Både jag och FiFi älskar honom och tycker att hela konceptet med Salad Fingers är genialt.

Om ni gillade klippet finns det fler att titta på. Bara att söka på Youtube.

 20 Frågor - FiFi

image69
 1. Ålder? 80-talist
 2. Bor? Norra Stockholm
 3. Civil Status? Singel ;)
 4. Favoritfärg? Blått
 5. Mat? Sötsaker
 6. Favoritårstid? Våren
 7. Film? Filmer som ger en ångest, adrenalin och som får en att storböla
 8. Musik? 80-tal, old & new rock, techno & R&B
 9. Älskar? Ironi, delfiner och tatueringar
 10. Hatar? Giriga människor

 11. Varför bloggar du? För att dela med mig av saker som jag normalt aldrig skulle göra. Sedan var det något som Essi övertalade mig till.

 12. Vilket är ditt bästa minne? Jag satt och funderade på denna fråga ganska länge. Jag tror att jag har ganska många bra minnen att jag inte kommer på en enda. :)

 13. Vad är ditt värsta minne? Låt oss säga att de handlar om sjukhus och lite mer.

 14. Vilken är den största risken du tagit? Jag vet faktiskt inte om jag kan säga att jag tagit någon stor risk. Men jag vet att jag kommer ta stora risker de närmsta åren.

 15. Vad har du för "intressen"? Grafisk design samt illustrationer, lyssna på musik och titta på film, surfa runt på nätet efter intressanta saker, umgås med vän(ner) och prata om allt och inget och sist men inte minst, äta godis.

 16. 3 av dina bättre egenskaper? Givmild, ställer gärna upp för mina nära och kära, positiv (försöker iaf).

 17. 3 av dina sämre egenskaper? Otroligt aggressiv, dömmer människor för snabbt ibland och kan vara lite väl långsint.

 18. Har du några förebilder? Jag har ingen specifik förebild, gillar bara goda gärningar och beundrar den som jag tycker gör en.

 19. Vad är dina drömmar/mål i livet? Bli så framgångsrik att jag får friheten att göra vad jag vill.

 20. Motto? Jag har haft många olika motton genom åren men har inte kvar de längre. Det enda jag kan säga nu och som jag tror på är att ingenting är omöjligt

 Lippenstick

image68
Nej, jag kan varken rita eller illustrera haha!
FiFi är en artist, jag är endast en simpel amatör, men har ändå roligt i illustrator för det :-)

 Dagens Palette


Prima Vera
Kunde inte låta bli att skapa en palett med de underbara
färgerna från bilden i förra inlägget.

 Vårfärger + Illustration

image67

När jag ser bilder som denna önskar jag att jag kunde skissa. Med hjälp av Illustrator kan man dock fuska lite.
De underbara färgerna bara skriker "Vår". Älskar, älskar, älskar den här illustrationen!

 Lost

image66

 bebe

image65

bebe är en lite exklusivare klädkedja i USA som säljer superfeminina kläder. Prislappen ligger någonstans mellan billigt och dyra märkelskläder. Men en av anledningarna är att deras kläder är av superbra kvalitet. Många av deras toppar är t.ex. gjorda av 100% siden. Mischa Barton är deras senaste ansikte utåt och har gjort en jättefin kampanj för dem. Det går även att beställa deras kläder till Sverige för den som har extra pengar i plånboken.

 Blogghjälp + Designhjälp - INTRO

image64
Nu startar Blogg- & Designhjälpen på allvar, och vi har valt det vi anser vara det bästa sättet att hjälpa er, nämligen Video Tutorials. Det blir även lättare för oss att visa er hur man går till väga för att göra diverse saker genom att demonstrera det live, istället för att behöva skriva massor av text. Tror även ni kommer att lära er snabbare genom att titta.

Ni kommer kunna titta på våra video tutorials genom att ladda ner tutorial filerna till er dator. Sedan kan ni i lugn och ro titta på klippen. Ni kommer på så sätt även ha möjlighet att gå tillbaka och kolla på dem om ni glömt något.

Filerna kommer att vara i .exe format, men det är inte installationsfiler, utan det enda som händer när ni dubbelklickar på filen, är att tutorialen startar. Vi garanterar också att filerna inte innehåller något virus, men den som ändå är nojjig, kan alltid virusscanna filerna.

Vi postar vår första intro-tutorial så att ni ska kunna se hur tutorialen ser ut och därmed få en känsla av hur det kommer att gå till i framtiden då vi postar våra riktiga tutorials. För den som inte vet vad en tutorial är, är det en slags. hjälpguide.

Högerklicka här och välj "Spara som" för att ladda ner intro tutorialen.

 20 Frågor - Essi

image63

 1. Ålder? För gammal för att kallas ung, för ung för att kallas gammal ;)
 2. Bor? Stockholm.
 3. Civil Status? Stolt singel!
 4. Favoritfärg? Älskar färger! Alla färger är vackra.
 5. Mat? Är vegetarian, men mat från Medelhavet.
 6. Favoritårstid? Hösten, mycket tack vare de vackra färgerna.
 7. Film? Filmtokig, därför är listan oändligt lång.
 8. Musik? Allyssnare, men allt från klassiskt och jazz till soul, pop och RnB.
 9. Älskar? Familjen.
 10. Hatar? Falskhet, girighet.

 11. Varför bloggar du? För att jag älskar att dela med mig av saker jag gillar. Bloggandet är ett perfekt sätt att göra just detta med fler människor än endast de i min bekantskapskrets. Sedan ville jag skapa en annorlunda blogg som inte bara handlar om ytligheter, utan som även inriktar sig på lite djupare ämnen.

 12. Vilket är ditt bästa minne? Åh det finns många! Ett roligt minne var när vi av en ren slump (eller tur) träffade Brad Pitt och George Clooney på en inspelning Los Angeles.

 13. Vad är ditt värsta minne? Bilolycka i samma stad.

 14. Vilken är den största risken du tagit? Att ta mitt pick och pack och flytta till USA.

 15. Vad har du för "intressen"? Intressena är många, nästan lite för många. Har svårt att hinna med allt jag tycker om att göra. Men bloggandet är superkul. Gillar matlagning. Älskar även att leka med Photoshop och Illustrator och att ständigt lära mig nya saker. Sedan gillar jag allmänt vackra saker, oavsett om det är en snygg väska, en fin tavla, en ny fin outfit, någon snygg design osv. I bloggen tar jag oftast upp just det jag anser vara "vackert".

 16. 3 av dina bättre egenskaper? Hmm, givmild, ärlig, hjälpsam.

 17. 3 av dina sämre egenskaper? Kanske lite för anglelägen, pratar gärna vilket kan leda till att jag avbryter folk, väldigt otålig.

 18. Har du några förebilder? Jag beundrar många människor, men generellt beundrar jag människor som inte bara lever sina liv för sig själva, utan även ger tillbaka till andra. Människor som vågar satsa och gå efter sina drömmar.

 19. Vad är dina drömmar/mål i livet? Att bli så pass framgångsrik i livet att jag kan börja ge tillbaka. Vill t.ex. starta hjälporganisationer inriktade på djur.

 20. Motto? Mer ett citat, men använder det som ett motto (står även i bloggbannern): "And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom..."

 Dagens Pattern

Våffeldagen
Dagens Pattern till ära för Våffeldagen.

 Våffeldagen

image63

Idag firar vi i Sverige den s.k. Våffeldagen. Jag har sedan barnsben varit en sann våffeldyrkare, och jag minns att pappa ständigt försökte experimentera med det klassiska våffelreceptet. Han hade allt från ost till små hackade bitar av vitlökskorv i våfflorna, och det var som ni kanske gissar ingen större hit hos mig som barn. Min personliga "hemliga ingrediens" för att få världens godaste våfflor, är att ha i en gnutta vaniljsocker i våffelsmeten. Doften som kommer att sprida sig i huset är himmelskt.

Ett klassiskt recept på frasvåfflor är följande:
 • 4 dl vetemjöl
 • 2,5 dl iskallt vatten
 • 4 dl vispgrädde
 • 4 msk smält smör
 • 2 tsk vaniljsocker
Vill ni veta mer om våfflor, som exempelvis varför vi firar Våffeldagen just idag, ha massvis med smarriga våffelrecept som t.ex. "Chokladvåfflor", kan ni gå in på Våfflans egen hemsida.

 And the winner is...

vinnarbild

Vinnaren av Vild! Design skorna är Mickan.
Du kommer inom kort att kontaktas via mail.
Tack alla som var med och tävlade!

 Vinnaren av designutlottningen!

image60
Vinnaren av designutlottningen blev Sofia. Kika gärna in på hennes blogg och lämna någon kommentar ;-)

 Dagens Palette

Dagens Palette fortsätter på temat "Vintage". HEX-koderna ser du genom att klicka på bilden.

Vintage Rainbow

 Lollipop

Jag älskar musik från 50- och 60-talet. Egentligen är det inte bara musiken jag gillar, utan hela eran med de coola pudelkjolarna och scarfsen, de superfina frisyrerna och de snygga inredningarna. Jag har dock lite svårt att greppa om allt verkligen var så överdrivet som man har sett i filmer. Titta bara på klippet nedan. Togs dessa supercoola brudar verkligen på allvar? Var detta dåtidens Pussycat Dolls? I såna fall, take me back to the sixtees!

Utmaning:
Försök gärna att sjunga med i texten utan att skratta.


 88 Minutes

image59

Jag har precis tittat på trailern till Al Pacinos nya film "88 Minutes" och den verkar vara hur spännande som helst!
Ser minst sagt fram emot att få kika på denna nervkittlande thriller.


 Petite Salope

image58

Min andra illustration. Hoppas det går lite snabbare än såhär i framtiden med illustreringen. :/

 Shawn Barber

image52


Sean Barber är en av mina favorit artister. Han kombinerar min passion för tatueringar med konst gjorda av oljefärger. Konceptet är att måla av andra tatueringar, andra tatuerare och hans inre vision av tatueringar. Uttrycken i målningarna är helt otroliga

 Illustration #01

image51

Mitt första försök till att använda Adobe Illustrator. Jobbig upplevelse när man arbetar med bara musen. Men jag lovade "my sis" Essie att lägga upp mina skisser så den här får bli en gift till henne.
//FiFi

 Dancer FaceRobert Hoffman är en av de bättre dansarna jag sett. Förutom att vara en dansare är
han sjukt rolig också.

 Sjuk

image50

Ungefär såhär både mår jag och ser jag ut just nu. Är förkyld och har superont i halsen. Får hoppas att det går över snart så jag kan börja posta inlägg igen. TIlls dess blir det en mindre paus från bloggandet. FiFi har förresten lovat att posta några av sina skisser sen! ;-)

 Stockholm Syndrome

Ni kanske har hört talas om tillståndet "Stockholm Syndrome" eller "Stockholmssyndromet", om inte så är det ett världskänt psykologiskt tillstånd som förklaras såhär på Wikipedia:

Stockholmssyndromet är ett psykologiskt tillstånd där kidnappningsoffer eller personer hållna mot sin vilja ? fångar ? utvecklar en relation till kidnapparen/kidnapparna. Denna solidaritet kan ibland bli en riktig delaktighet, med fångar som hjälper kidnapparna att uppnå sina mål eller att rymma från polisen.

Syndromet är uppkallat efter det berömda Norrmalmstorgsdramat, efter ett rån mot Kreditbanken på Norrmalmstorg, som ägde rum mellan 23 och 28 augusti 1973. I det fallet fortsatte offren att försvara kidnapparna även efter att deras sex dagars fysiska kvarhållande var över.


Blink 182 har gjort sin egen tolkning av just "Stockholm Syndrome". Musiken var även inspirationen för färgpaletten i inlägget nedan.


 Dagens Palette

Stockholm Syndrome

Dagens Palette fortsätter på temat Stockholm.
HEX-koderna hittas som vanligt genom att klicka på bilden.

 Stockholm

image48

Stockholm måste nog vara en av världens vackraste städer. Men vi Stockholmare är nog så vana vid staden att vi aldrig riktigt stannar upp för att titta på den. Den här bilden är f.ö. inte en gammal bild på Stockholm, utan tagen för ett par somrar sedan. Effekten är gjord med underbara Photoshop. Originalbilden kan ni se här under.

Klicka för att förstora bilden.
 Dont Worry Be Happy

image47

Jag älskar som sagt färger, och färgerna i den här bilden är helt underbara.
Påsken är ju ett tecken på att våren är här, så även om det är snö ute, ger iaf bilden mig härliga vårkänslor.

 Green Is Good

image46

1) anthropologie.com 2) anthropologie.com 3) cocoo.se 4) ikea.com 5) inreda.com 6) inreda.com 7) dinsko.se

 Dagens Pattern

Umbrella Girl
Dagens Pattern heter "Umbrella Girl", click on the image to save the pattern, osv.

 Tullavgift vid beställning från USA

image45

Har fått frågan gällande vad det egentligen kostar att beställa varor från USA. Med andra ord, hur mycket betalar man extra i tullavgift och moms när man exempelvis handlar kläder från en amerikansk internetsajt?

Svaret är lite mer invecklat än man tror, då det egentligen tillkommer flera olika slags avgifter vid handel utanför EU. Ska försöka förklara hur uträkningen går till.

Alla varor köpta utanför EU och som inte är s.k. "gifts", dvs presenter, kostar konsumenten mer än 25% av den totala kostnaden. Man har dock rätt att ta emot en present eller gift från någon i USA, men värdet av denna present får inte överstiga 500kr. Det finns vissa mindre företag som går med på att märka sina varor med etiketten "Gift", just för att konsumenten ska slippa tullavgiften, men detta gör som sagt de stora kedjorna inte.
Det som gäller för beställning av varor från t.ex. USA är:

-Tullavgiften beräknas vanligen på värdet, som normalt utgörs av inköpspriset plus fraktkostnaderna. Moms beräknas även på tullbeloppet.
- Dessutom tillkommer fraktkostnad och Postens administrations- och expeditionsavgifter (speditionsavgift)

Tullavgiften är olika för olika varor. Den är oftast en procentsats som beräknas på varans pris inklusive frakt och eventuell fraktförsäkring. Momsen för de flesta varor är 25 procent. För livsmedel är momsen 12 procent och för bland annat dagstidningar, böcker och tidskrifter 6 procent.

Om försändelsens sammanlagda värde är högst 300 svenska kronor, och inte innehåller parfym, luktvatten eller tobak, behöver du inte betala någon tull. Däremot måste du alltid betala moms och speditionsavgift.

Exempel:

musik CD-skivor från USA
Pris på Internet, 400 kronor
Frakt och försäkring 50 kr
Tull, 3,5 procent (450 X 3,5%=15) 15 kr
Moms, 25 procent [(450 + 15) X 25%=116] 116 kr
Postens speditionsavgift, inklusive moms 100 kr
Att betala, minst 681 krVill du göra en ungefärlig beräkning av hur mycket det kommer att kosta dig när du beställer från USA, kan du gå in på Tullverkets kalkylator.

Mer information om moms finns på www.skatteverket.se.

Hur stor tullavgiften är för just din vara kan du få reda på genom att läsa i Tulltaxan, Taric söksystem, på www.tullverket.se eller ringa TullSvar, 0771-520 520.


Källa: Tullverket.se

 Lie in the sound

image44Har sovit mindre än 3 timmar... Blev väckt på ett väldigt irriterande sätt, så jag var tvungen att lugna ner mig. Måste säga att den här låten är som balsam för själen, och jag har nästan lyckats att bli lugn efter att ha lyssnat på den 4 gånger i rad.

 Insomnia

image43

Jag kan inte kan sova. Insomnia, eller Insomni på svenska, är att tillfälligt eller mer varaktigt inte kunna, eller ha problem med att sova (enligt Wikipedia). Ska ta och kolla på en videotutorial om Adobe Illustrator, för exakt så pigg är jag just nu.

 Ken Lee is back!

Den numera världsberömda bulgariska idoldeltagaren, är tillbaka med en någorlunda förbättring av sin version av Mariah Careys "Without You".
Jag tycker dock att hennes första framträdande var snäppet bättre. Här kommer den för er som missat den.
En liten varning är dock att hennes version har en tendens att fastna, och det kan bli lite pinsamt att gå runt och sjunga "Ken Leeee".


 Dagens Palette

[CHIC]Quit Smoking
Något jag måste göra väldigt snart, quit smoking that is.

HEX-koderna kommer du åt genom att klicka på bilden.

 IMDB

image41

Om ni gillar filmer eller tv-serier och har missat internets största filmdatabas "IMDB" (The Internet Movie Data Base) kommer detta länktips verkligen vara till nytta. På imdb kan ni stort sett hitta varenda film och serie som någonsin existerat, och även kolla vilket betyg den fått av alla de tusentals tittare över hela världen som röstar. Ni kan även själva rösta på de filmer ni kollat på, och på så vis hålla koll på vilka filmer ni kollat på genom åren, och vad ni tyckte om de. När ni registrerar er hos imdb sparas nämligen alla filmer ni röstar på, samt vilket betyg ni gett dessa.

För den filmtokige finns det även möjlighet att bli filmkritiker genom att skriva en egen personlig recension till filmen man vill hylla eller såga. Denna recension publiceras sedan och kan dyka upp på första sidan av filmens sida. Ni kan även diskutera filmer och serier i filmens egna forum som kan hittas längst ner på den valda filmens sida. Här kan man även läsa vad andra tycker och tänker om filmen. Vissa manusförfattare och liknande använder detta forum för att kommunicera med sina fans.

Så nästa gång när ni ska hyra en film eller se den på bio, kanske ni kan kolla upp filmen på IMDB innan. Har den fått för dåligt betyg kanske det är bättre att lägga slantarna på någon annan rulle istället.

 How I Met Your Mother

image40
Ni har väl inte missat denna underbara serie?

HIMYM, eller "How I Met Your Mother", måste vara den bästa sitcomen sedan "Vänner". Det tar lite tid att komma in i den, men när du väl gjort det, är du fast! Om ni mot förmodan missat serien, börja för Guds skull inte kolla mitt i serien, utan försök att kolla genom att börja med avsnitt 1. Vår absoluta favoritkaraktär i serien är f.ö. "Barney Wait-For-It Stinsen". Nu när strejken i Hollywood är över, så har de redan hunnit sända avsnitt 12 ur säsong 3. Äntligen!

 "Bloggar som bryter mot lagen"

image38

"Isabella Löwengrip med bloggen Blondinbella som nu är Sveriges största privatblogg skriver om olika produkter utan att nämna att hon fått ersättning från olika företag. Detta kan vara ett lagbrott menar byrådirektören på Konsumentverket, Mattias Grundström som nu har satt igång en utredning. "

I artikeln på Aftonbladet kan man läsa att Konsumentverket nu granskar Blondinbellas blogg gällande ett eventuellt lagbrott., nämligen marknadsföringslagen. Denna lag säger kortfattat att man måste klargöra om den bloggartikel man skriver är finansierad av pengar från företaget eller inte.

Tycker att detta är så pass självklart egentligen att jag inte ens tänker argumentera för det. Att endast skriva om en vara feller produkt för att man får pengar för det, är både vilseledande och även väldigt fult gentemot sina läsare.
Men, och detta är ett stort MEN, om man innerligt gillar varan tycker jag faktiskt att det är okej. Problemet är bara att vi bloggläsare inte kan veta hur det ligger till. Gillar Blondinbella verkligen allt hon tipsar om i sin blogg? Detta problem möter vi inte bara i bloggar, utan överallt i form av olika slags reklamer. Det finns dock en tröst i allt detta, och det är vårat sunda förnuft. Om vi t.ex. ser en reklamfilm som utlovar något som det sedan inte håller, köper i.a.f. jag aldrig mer något av det företaget. Detta är en av anledningarna till att jag är extremt skeptiskt till TV-shop t.ex.

Hur är det då med den här bloggen? Ni har säkert sett att jag tipsat eller visat upp produkter i bloggen. Får jag betalt för detta? Svaret är ett enkelt och kort, nej. I de tävlingar jag har i bloggen, är det jag själv som kontaktat företagen. Jag får inga pengar, det är ni som däremot har chansen att vinna priserna. Jag kontaktar endast företag vars produkter jag gillar. I mina inlägg där jag endast visar upp produkter, får jag inte heller betalt. Observera även att det är skillnad på att visa upp en produkt och att rekomendera den. Står det inte i inlägget att jag själv testat produkten, har jag förmodligen inte det.

Ni kan läsa resten av artikeln här:
http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2072306.ab

 Dagens Pattern

Dream A Little Dream
Dagens Pattern heter "Dream A Little Dream". Som vanligt är det bara att klicka på bilden om du vill ha mönstret.

 Think Pink!

image35

1.) BaByliss Plattång Slim Ceramic
Pris 395,00 kr -eleven.se
2.) Aquolina Pink Sugar Shower Mousse
Pris 149,00 kr -eleven.se
3.) Too Faced Beauty Balm
Pris 130,00kr -eleven.se
4.) Calypso Scented Candle Rose
Pris 395,00kr -blush.se
5.) ModelCo Lashxtend Mascara
Pris 285,00kr -blush.se
6.) Murad Energizing Pomegranate Cleanser
Pris 295,00 kr -smashing.se
7.) Library of Fragrance HotKiss Sugar Addict.
Pris 150,00kr - eleven.se
8.) Essie Nail Polish Anniversary Gala
Pris 110,00kr -blush.se
9.) OLE HENRIKSEN Purifying Eye Make Up Remover
 Pris 295,00kr  -smashing.se

 Vinnare av Singelringen!

image37
Det kom in en massa bra motiveringar så det blev jätte svårt för oss att komma överens om en vinnare. Så i slutändan fick vi lotta bland våra favoriter. Vinnaren blev Linn och hennes motiveringen ser ni i bilden ovan. Du kommer inom kort att kontaktas via mail. Tack alla som varit med och tävlat.

Essie och FiFi

 TÄVLING! - AVSLUTAD!

image35

Nu har du chansen att vinna dessa ursöta rosa dödskalleskor (i stlk 38-39) från Vild! Design. "Vild! Design" är en av 50 formgivare som just nu hyr en säljplats hos d.n.a (Design And Art) som har ett utbud på allt från inredning, glas, keramik, konst, accessoarer, smycken till kläder. Vill du ta en närmre titt så kan du antingen besöka deras webbshop eller besöka butiken på Korsgatan 2 i Göteborg.

Tävlingen pågår till måndagen den 24 mars kl 20.00. och vill du delta i utlottningen kan du antingen skriva en kommentar eller skicka ett mail till stylibloggen@gmail.com.

 Utökning i bloggen!

image33

Inom en snar framtid kommer vi att vara 2 personer som skriver för "Stylissimo". Vi har helt skilda smaker och intressen, så bloggen kommer att få ett mycket bredare utbud gällande allt från mode, musik, inspiration osv. "FiFi" skissar även och håller på att lära sig Adobe Illustrator, så om hon får upp modet kanske hon även postar sina illustrationer.

 Designutlottning - AVSLUTAD!

image32
Vill du ge din blogg ett ansiktslyft? Nu har du chansen att vinna den här unika designen! För att anmäla dig till utlottningen behöver du antingen skriva en kommentar eller skicka ett mail till stylibloggen@gmail.com.
Vill du ha en bättre titt på layouten kan du gå in på den här länken.

Tävlingen avslutas söndag den 23 mars kl 20.00

 Samson

Samson


En musikfavorit som passar perfekt på morgonen med första koppen kaffe.

 WTF is this?

image30

Har varit upptagen hela helgen, så jag har inte haft tillfälle att uppdatera bloggen.
Imorgon kommer jag dock att uppdatera med bl.a. lite nyheter gällande bloggen
+ att vinnaren i veckans tävling kommer att uses!
Nu är det sent och kroppen värker, så det är dags för mig att sussa.
Gonatt!

 Blogghjälp + Designhjälp

Blogghjälp

P.G.A. Tidsbrist kan vi för tillfället tyvärr inte erbjuda blogg- eller designhjälp (om det inte gäller att svara på någon kort fråga om Photoshop). Vi meddelar genom bloggen när vi får extra tid över igen.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg kommer jag från och med nu att erbjuda både blogg- och designhjälp. Jag är inte på något sätt expert på HTML eller CSS, men jag klarar mig ändå rätt bra med de kunskaper jag har. Sedan har jag fått en hel del komplimanger för den här bloggens design. Personligen gillar jag designen eftersom att den är stilren, men det är min egna personliga smak. Din bloggsida behöver ju inte se ut som min, utan bör snarare vara enligt din egna personliga smak och stil.

Jag kan inte hjälpa 10 personer samtidigt eftersom att det tar lite tid att designa en hel blogg, men om efterfrågan blir stor, kan jag fixa en slags väntelista. Sedan kommer jag även att ge allmänna tips och råd och starta inlägg där ni kan ställa frågor som jag ska försöka svara på. Men kom bara ihåg att jag absolut inte är någon självutnämnd expert. Anledningen till att jag väljer att göra detta är för att jag minns hur svårt det var att komma igång när jag skulle designa min egen blogg. Sedan är jag någorlunda kunnig gällande Photoshop, så det är relativt lätt för mig att designa där. Hur som helst, om någon vill ha hjälp med sin bloggdesign föredrar jag att ni skickar ett mail till mig. Detta skulle underlätta då jag ska hålla reda på vem som är vem och vem jag hjälper. När det gäller prioritering så är det först till kvar som gäller. Jag hjälper med andra ord det mail som kommer först nu, och mailen därefter hamnar på en väntelista.

mailen ni kan kontakta mig på är stylibloggen@gmail.com

P.S. I framtiden kan jag även tänka mig att göra färdigt en bloggdesign som jag sedan lottar ut. Men då har ni som sagt mindre kontroll över layouten på bloggen.

 Dagens Pattern

Fiore

Dagens Pattern heter "Fiore" (blomma på italienska). Detta är ett av mina favoritmönster, både gällande färgerna och stilrenheten. Vill du ha mönstret som bakgrund är det bara att klicka på bilden och ladda ner och spara.

 Veckorevyns Bloggmingel

Nu skriver jag om något jag egentligen inte alls tänkt skriva om, nämligen mingelbilderna från "VeckoRevyns bloggmingelkväll". Anledningen är att jag blev så otroligt förbannad på de reaktioner och kommentarer som följde bilderna.

Min första reaktion när jag såg bilderna på de bloggare som var på plats, var faktiskt glädje. Äntligen får vi se normala bilder på normala människor! Folk som läser de inbjudnas bloggar hade kanske tidigare sett photoshoppade bilder på bloggarna, men då borde reaktionerna snarare vara positiva. Jag tror inte att någon photoshoppar sin bild för att lura någon, utan snarare för att man vill ha en bättre presentation av sig själv. Att tycka att detta är vilseledande är lite hycklande då man själv förmodligen förbättrar sitt eget utseende med smink osv. Bloggarna valde själva att ställa upp på bilderna, vilket betyder att de inte har något att dölja. I alla fall inte mer än oss andra.

EDIT: Nu menar jag inte att alla bloggare sitter och photoshoppar sina bilder. Fotografen som tog mingelbilderna verkade vara 3 meter lång, så vinkeln på samtliga bilder är uppifrån. Bara det ger en förvrängd bild av den som bilden tas på.

Så nu vet ni, personerna bakom de mer kända bloggarna är lika vanliga och mänskliga som ni själva. Om detta sedan stör någon, är det bara att sluta läsa deras bloggar och börja att bläddra i en modelltidning.

Bilderna kan ni hitta på:
http://www.veckorevyn.com/mode/artiklar/2008/mingelbilder-fran-bloggkva/index.xml

 Påskprylar

Påskprylar

Som ni kanske märkt gillar jag Påsken. Detta är till stor del pga de ursöta och färglada dekorationerna och pynten.
Så här får ni lite tips på påskdekorationer som finns att köpa just nu.

Inköpslista:

- Åhléns
- Ellos
- Inreda
- Bluebox
- Designtorget

 Dagens Palette

Girl In A Raincoat
Lite trist väder, så här kommer en palett med glada och uppmuntrande färger.
Klicka på bilden för att få reda på färg HEX-koderna.

 Forever 21

Forever21

Forever21 är en klädkedja från USA som likt H&M, har ett koncept som går ut på att sälja egna varianter (läs kopior) på trendiga designerkläder till billiga priser. Ni kanske läst i diverse modebloggar att de nu skeppar till Sverige, vilket är otroligt glada nyheter i mina öron. Jag har bott i Los Angeles och där finns det en Forever21 butik runt varje hörn. Klädkedjan är störst i västkusten (kring Los Angeles) då klimatet där är behagligt årent runt. Med andra ord består större delen av deras kläder av sommarplagg. Men även om deras kläder verkar billiga då ni tar fram miniräknaren och omvandlar prislappen i dollar till kronor har jag 3 stycken varningar.

Den första varningen är: "What you see, isn't always what you get". Och nu syftar jag på priset på plaggen. Det är nämligen så att när man shoppar i USA, är momsen (på 7.25%) inte inräknat i prislappen som sitter på plaggen. Det riktiga priset får du alltså reda på när du ska betala i kassan. Väldigt konstigt och ologiskt för någon som kommer från Sverige. Nu har jag bara handlat från Forever21's nätshop en gång, så jag minns inte om detta även gäller för deras nätbutik.

Den andra varningen är att det förmodligen kommer att tillkomma en tullavgift eftersom att USA befinner sig utanför EU. 2 av mina kusiner beställde t.ex. två stycken vinterjackor från Rockawear, och de fick betala en chockavgift på 1000kr för att få hämta ut jackorna. Så slutrpriset per jacka blev 500kr dyrare än vad de hade räknat med.

Den tredje och sista varningen, som egentligen inte är någon varning utan mer ett allmänt råd, är följande. Forever21 har supersnygga plagg. Billiga är de också. Men med billiga kläder kompromissas det oftast gällande kvaliteten. Detta stämmer även till viss del för Forever21. När jag bodde i USA shoppade jag som en galning hos Forever21 (har säkert köpt kläder därifrån för 15 - 20.000kr). Om jag ska sammanfatta kvalitén på deras kläder, så är deras bomullskläder av sämre kvalitet än H&M's kläder. Däremot är deras plagg av nylon eller andra material av bra kvalitet. Smyckena är också helt okej, ungefär som svenska kedjan Glitter. Så ska ni handla från Forever21, kanske ni bör satsa på andra material än bomull. Personligen föredrar jag deras klänningar som både är superbilliga och av bra kvalitet.

Sammanfattning:

+ Billiga kläder
+ Smyckena
+ Klänningarna
+ Kläder gjorda av andra material än bomull.

- Bomullsplaggen
- Eventuellt tillkommande moms
- Tullavgiften

 Blogghjälp + Designhjälp

image26
Jag har fått en del kommentarer och komplimanger gällande min bloggdesign, så jag har beslutat att erbjuda både blogg- och designhjälp från och med fredag. Mer info om hur ni kan kontakta mig om ni behöver hjälp kommer då.

P.G.A. Tidsbrist kan vi för tillfället tyvärr inte erbjuda blogg- eller designhjälp (om det inte gäller att svara på någon kort fråga om Photoshop). Vi meddelar genom bloggen när vi får extra tid över igen.

 In my arms

In my arms

Den här låten gör mig så glad. Den känns "springy" och får mig att känna att sommaren snart är här. Sedan skadar det inte att videon är otroligt snygg med en massa läckra färger.

 Påskinspiration

Påsk Inspiration
Är det här inte det sötaste lilla påskrum ni sett? Jag måste erkänna att jag blev lite småkär när jag såg bilden, och den ger mig tonnvis med idéer och inspiration.

Bilden är f.ö. lånad från shelikescute.

 Dagens Pattern

Pink Burberry

Dagens Pattern heter "Pink Burberry". Det är som ni ser inte en färgpalett, utan ett mönster. Mönstret går dock att använda som bakgrund på en hemsida eller blogg! Så om ni är intresserade av att ladda ner det, är det bara att klicka på bilden och sedan ladda ner det från den huvudsidan.

 Lucky Words

image39
Dessa läckra och färgglada läderarmband kostar endast 165kr och finns hos Cocoo som beställningsvara. Själv har jag beställt det gröna med texten "Luck, Laugh, Life". Om du är intresserad av något av dessa underbara armband får du dock skynda, då de endast finns i lager till omkring den 18:e mars.

 Påskgodis

Påskgodis

Världens sötaste och godaste påskgodis! Inget fel på påskägg, men nu när man är lite äldre föredrar man kanske att få godis som inte är ihoppressat i ett ägg. Kvalitet över kvantitet!

Bilden är lånad av cmariano.

 Vårdofter

Vårdofter

Hermès
- Kelly Caleche EdT - 487-677,50kr (strawberrynet)
Chanel - Chance Eau Fraîche - 444 - 567kr (strawberrynet)
Yves Saint Laurent - Elle - 585.50kr (strawberrynet)
Campos de Ibiza - Jazmin - 798kr - (accessora)
Rochas - Desir de - 413kr (strawberrynet)
Elizabeth Arden - 5th Avenue EdP 239kr (BeautyPlanet)

 Dagens Palette

Cherry Blossom
Då var det dags för den första publiceringen av "Dagens Palette".

Dagens palette heter "Cherry Blossom" och ni kan få tillgång till HEX färgkoderna om ni klickar på bilden (som även är en länk). Nu när våren är runt hörnet känns dessa färger än mer aktuella och inspirerande.

 COLOURlovers

Colourlovers

Mitt första länktips går till en färgcommunity som heter COLOURlovers. Om ni söker färginspiration till inredning, design etc. finns det ingen bättre plats på nätet. På COLOURlovers kan ni skapa era egna färgpaletter och mönster, eller bläddra igenom de tusentals paletter och mönster andra har skapat.

Den gemensamma faktorn är kärleken till färger, och om ni väl tar er tid och registrerar er och börjar skapa egna paletter, kommer det inte dröja länge innan ni förstår exakt hur kärleksfull denna färgcommunity är.

Jag kommer även från och med nu att posta "Dagens Palette" under ämnet Inspiration i bloggen, där jag varje dag postar en ny färgpalett eller ett nytt mönster för att sprida färgkärlek och ge er inspiration.

 TÄVLING! - AVSLUTAD!

Singelringen
"Frihet på ett finger"
, ja så beskrivs ringen av ringens skapare Johan Wahlbäck.

Johan kom på idén till "Singelringen" när han satt och diskuterade med en tjejkompis. De pratade om hur det är att vara singel i en storstad, och hur svårt det egentligen är att se vilka som är singlar. Gifta och förlovade människor visar stolt sin status genom att bära just ringar. Varför skulle då singlar inte kunna göra samma sak? Därmed föddes idén till en ring för singlar. Singelringen bärs med stolthet över singlar över hela världen, och det är därmed så mycket roligare att vara singel! Fenomenet som började i Skandinavien 2005, har numera spridit sig till hela världen.

Inte nog med att man får en supersnygg ring när man köper Singelringen, man får även möjlighet att gå med i "Global Singelringen Community", som är en internationell mötesplats på internet för alla som bär Singelringen. Ringen är gjord av 925 sterling silver och ett transparent yttre lager av turkost glasfiber.
Varje ring innehåller ett unikt ringnummer som man registrerar sig med. För de som mot förmodan inte gillar just ringar, finns även andra läckra singelprodukter tillgängliga.

Singelringen bärs även av kändisar som Paula Abdul, James Kyson Lee (Heroes), Madeline Zima (Californication), Mario Lopez, Juliette Lewis, Jai Rodriguez (Queer Eye for the Straight Guy), Wilmer Valderamma (70?s Show), Naomi Campbell, Jamie Kennedy, Girls Next Door och många andra.

För den som är i ett förhållande passar ringen perfekt att ge bort som present. Jennifer Love Hewitt har gjort just detta, då hon gav ringen till sin singel mamma.

Vill du visa världen att du är en stolt singel, har du nu chansen att vinna ringen! (värde 379kr)
Tävlingen pågår till kl 20.00 den 17 mars och går ut på att du ska skriva vad du anser vara det bästa med att vara singel. Skriv även din ringstorlek. Vinnaren kontaktas via mail när tävlingen är avslutad.

 Loungefly

LoungeFly

Loungefly är ett av mina absoluta favoritmärken. Inte nog med att de har en helt egen design och stil på sina produkter, det är även väldigt "pocket friendly", dvs billigt.

Vad de har för stil framgår rätt tydligt på bilden ovan, men för att beskriva det med ord skulle jag kalla det för "girly punk rock". Tyvärr skeppar de inte till Sverige från hemsidan, men det går att få tag på deras produkter via eBay eller Amazon.

 Morgonmusik

Marie DigbyTänkte tipsa om min favoritcover på Rihannas låt "Umbrella". Sångerskan som sjunger heter Marié Digby och är halv irländska och halv japan. Superbra musik, så enjoy!

 Personligt?

Personligt
Som ni kanske märkt så finns det inga bilder eller någon specifik info om mig i bloggen. Detta är ett medvetet val jag gjort efter en lång tids grubblande. Problemet med att lägga upp en bild och även att skriva mitt för- och efternamn, är att det gör det möjligt för personer jag känner IRL och som jag inte vill ska läsa bloggen, att göra just det. Detta skulle medföra att jag skulle vara tvungen att göra bloggen väldigt opersonlig. Jag föredrar att dela med mig 100% av min personlighet, utan att behöva oroa mig för vem som eventuellt hittar och läser bloggen.

Detta beslut kanske ändras i framtiden då jag väljer att publicera namn eller bild, men just nu prioriterar jag innehållet i bloggen, framför min egen identitet. Det kommer att framgå rätt snabbt och rätt tydligt vad jag är för person, då bloggen trots detta kommer att vara väldigt personlig. Jag kommer även att skriva lite om mig själv i ett senare inlägg, så att ni som läser får en lite bättre bild av hur jag är som person.

RSS 2.0