Tävling: AVSLUTAD!


Vi läste om SpotifyAftonbladet och blev väldigt nyfikna på om det verkligen var lika bra som det framställdes. Vi fick kort därefter chansen att prova denna nya musikrevolution, och måste säga att det faktiskt var över all förväntan. Vi tyckte att det var så fantastiskt att vi kontaktade företaget, och de var snälla nog att ge oss ytterligare 20 invites som vi nu kan lotta ut bland er. Men innan ni är med och tävlar, kanske ni vill ha en liten förklaring till vad det är vi pratar om egentligen.

Vad är då Spotify?

Jo, det är ett musikprogram som man laddar ner till datorn. Därefter får man tillgång till Spotifys gigantiska musikbibliotek, och kan spela upp sina favoritlåtar direkt ur datorn. Det är inga fördröjningar och kvalitén är lika bra som de mp3-låtar man har i datorn. Så det är med andra ord som att spela upp musik från sin egen dator, med skillnaden att man fysiskt inte har låtarna på sin egen dator, utan hos Spotify.

Man kan även skapa olika musiklistor där man sparar sina favoritlåtar. Dessa listor kan man komma åt från vilken dator som helst, genom att ladda ner det lilla programmet som krävs, och sedan logga in på sitt konto. Vi brukade använda oss av Youtube när vi inte var hemma och ville spela upp musik, men det är både krångligt och omöjligt att skapa någon lista, så man är tvungen att manuellt sätta på varje låt.

Tjänsten kostar ynka 99kr/månad, men nu kan ni vinna en invite som ger er denna underbara tjänst helt gratis. För att vinna räcker det med att ni skriver en liten rad om Spotify på er blogg. Det är valfritt att länka till tävlingen eller till Spotify. För er som saknar en blogg, räcker det med att skriva en kommentar under detta inlägg. Vi lovar er att ni kommer att älska denna tjänst! Och nej, vi får inte betalt för att skriva om Spotify. Vi skriver endast om de för att vi innerligt älskar tjänsten :) Lycka till!

Såhär ser programmet ut förresten:

 Gammal Soffsits?
Sarah Engelke, en inredningsarkitekt studerande vid "Rhode Island School of design", har förnyat den gamla soffsitsen, genom att använda sig av inspiration från både gammalt och nytt.

 Tävling avslutad - Ny tävling


Nu är den förra tävlingen där ni kunde vinna en personlig illustration av Fifi avslutad. Det är otroligt kul att se att så många ville vara med och tävla. Vi kommer pga det stora intresset att köra ytterligare en tävling lite senare. Vinnaren avslöjas f.ö. inom ett par dagar. Imorgon kommer vi dock att ha en ny hemlig tävling, och vad det är kan ni försöka klura ut genom att titta på bilden ovan :)

 Susy Oliveira
Susy Oliveira är, enligt mig, en genialisk konstnär. Dessa skulpturer är helt fantastiska, både till form och färg.


 Osynlig hylla?


Här är ett supersmart inredningstips för alla er som gillar inredning!

 Spännande trailer...


Det har varit mycket snack om den nya svenska filmen "Låt den rätte komma in", och efter att ha kikat på trailern, är jag faktiskt supersugen på att se den. Det skadar ju inte heller att en av mina favoritregissörer, Guillermo Del Toro ger den 2 tummar upp. Hans Wiklund gav den 4/5 och hyllade den som den bästa svenska filmen detta år. Hasse har förresten en egen filmblogg som ni kan kika på här.

Obs! Höj volymen på datorn innan ni kikar på trailern nedan ;)

 Airport Security
Haha! Ni som gått igenom amerikansk flygplats-säkerhetskontroll
känner nog igen er, och det är ju precis såhär man egentligen vill svara :D

 QuercusOrganisationen bakom denna reklam, Quercus, är en ideell organisation, som försöker uppmärksamma miljö problemen i Portugal och som kampanjar emot atomkraftverken.

Det är väldigt deprimerande att se reklamen, även om den är animerad, just för att det är så tragiskt, hur vi ständigt förstör allt omkring oss.

 Elmtree
Varför är det bara människan som erbjuds lyx under semestertider? När man åker på semester, brukar det vara så, att man antingen lämnar husdjuren hemma i ett tomt hus eller i en tom lägenhet, eller att man lämnar de i någon facilitet där det redan är fullt med andra husdjur. I vilket fall som helst, så överlever de knappt semestern. Deras längtan är att allt skall vara tillbaka till normalt igen.

Men tänk om man kunde droppa av de, i deras egen lyxhotel? Elmtree, som ligger i London, erbjuder precis det. Förutom all bra mat, daglig utgång, lyxsängar, träning och lekrum, finare sällskapsrum, så erbjuder de också webbkameror. Det innebär att du kan se lillen vart du än befinner dig i världen.

 Wysteriia


Klicka här för att förstora bilden

Wysteriia har verkligen massa läckra bilder som man skulle vilja använda till "ritningar". Att hon är så vacker gör det hela inte sämre :)

EDIT: Originalbilden är från Therese Jonsson

 Filmrecension: The Strangers


Handling: Ett ungt par övernattar i en isolerad sommarstuga när de får oväntat besök av ett par ovälkomna gäster...

Kommentarer: "The Strangers" är en thriller/skräckis som är baserad på verkliga händelser. Jag och FiFi har lite olika åsikter gällande filmen, därav de skilda betygen. Kort sagt tyckte jag att filmen var väldigt läskig, och faktiskt en av de läskigare filmerna jag sett på ett tag. Anledningen är att jag vet att något liknande inträffat i verkligheten och för att jag själv blivit smått "terroriserad" av okända människor i den lägenhet (på bottenvåningen) jag är bosatt i. Jag delar FiFis åsikter gällande att mycket kanske är förutsägbart, men eftersom att jag levde mig in i filmen och kunde relatera till vissa reaktioner och handlingar, blev jag rejält uppjagad. Även om filmen innehåller en hel del klichéer och besvikelser, som leder till att man stundtals håller på förövarna, utmanar jag er att våga titta på denna rulle helt ensamma en kylig höstnatt :)

 Tävling: Vinn Personlig Illustration


Fick ett tips av några läsare att köra en tävling där vinnaren blir avritad (illustrerad) av FiFi, och tänkte att det nu är dags. Vill du bli avritad av superduktiga FiFi är det bara att lämna en kommentar i detta inlägg så är du automatiskt med och tävlar.

Du behöver inte ha någon blogg eller länka till tävlingen, det räcker med en kommentar och en email adress så att vi eventuellt kan kontakta dig sen :) Lycka till!

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!

 Länktips: DailyMotion


Tänkte tipsa om en "videoklipps-sajt" som har samma koncept som Youtube, men där kvalitén på klippen är mycket bättre och där det (till skillnad från youtube) inte finns någon gräns på hur långa klipp man får ladda upp. Youtube har även på senaste tiden börjat att ta bort möjligheten att ladda upp klippen på bloggen för många av musikvideona. Detta problem existerar iaf än så länge inte heller på Dailymotion.
Därför rekommenderas denna sajt starkt av oss :)

 Me Voy
Underbar söndagsmusik. Älskar även färgerna i musikvideon. Hottopic

Det är en riktig guldgruva när man hittar dessa webbshopar, som Hottopic. Älskar stilen, älskar färgerna och älskar hur unika de faktiskt är. Tänkte bara dela upp "visningen" i två delar för att baby kläderna är bara hur coola som helst. Extra mycket respekt till Metallica bodyn.

 Charlotte FontaineNär man inte vill vara en i mängden så kanske Charlotte Fontaine's smycken passar alldeles utmärkt.

 Anna Kubel


Klicka här för att förstora bilden

Jag vill först tacka Anna Kubel som gick med på att låna ut en bild på henne och hoppas att hon gillar resultatet.

 Leona Lewis - Musik + Makeup

Makeup-drottningen Lauren (Panacea81) har fixat en tutorial på hur man fixar Leonas snygga look från musikvideon "Forgive me", så nedan kan ni kika på både musikklippet och på hur man fixar Leonas urläckra makeup. Enjoy! :)
 I Hate My ShoesIHMS, I Hate My Shoes, har ett jättesnyggt sortiment av ballerina skor samt tofflor.Nu är egentligen sommaren över, men de var så häftiga att jag var tvungen att visa de.

 Kenza


Klicka här för att förstora bilden

Vissa partier blev inte riktigt som jag ville, men annars blev det helt ok. Gillar nog mest färgkombinationerna. Sen blir det nog inte så fult när man har en vacker tjej som Kenza att utgå ifrån.

EDIT: Originalfoto fotad av superfotografen Hanna Björkstedt.

 Studio PsychoVem vaknar inte morgonsur? Jag är i varje fall ingen morgonmänniska. Det tar timmar samt minst tre koppar kaffe, innan jag kan börja le. Men hade jag denna kopp, tror jag inte att det skulle vara lika lätt att sura.

 Sergio Rossi VS Puma

Det verkar vara en trend för storföretagarna att samarbeta med andra designers. Nu kommer samarbetet mellan de kända italienska designern, Sergio Rossi, och Puma där Mr Rossi designat skor för Pumas vår/sommar kollektion 2009.

 Victoria Secret's nya BHDags för pojkvännerna/männen att spara ihop lite? pengar, nu när Victoria Secrets "Diamond Fantasy Miracle Bra" är ute. Det är en one-of-a-kind, pyntad med 3,575 svarta diamanter, 117 certifierade 1-karats runda diamanter och 34 rubiner, med två enorma svarta diamanter, 100-karat, hängandes. Fantasi gåva är det verkligen, eftersom det kostar $5,000,000. Undrar vem som kommer att genomföra detta idiotköp. Jag menar, det finns juh ändå inte något annat vettigt att slösa ens miljoner på :)

 Amka Shop


Amka Shop har riktigt coola sakr saker. De har allt ifrån tavlor till stickers, kläder till leksaker och skateboards till konst. Det är speciella tryck och mönster som de använder sig av, och som gör så att allting står ut.

 Filmrecension: The Visitor


Handling: Professor Walter Vale åker till New York efter för att närvara på en konferans. När han kliver in i sin lägenhet som stått tom i många år, upptäcker han att den inte längre står tom utan finner ett ungt par boendes i lägenheten.

Kommentarer: "The Visitor" är en väldigt lättsam film, men som ändå lyckas fängsla och beröra en. Det är nog ingen biofilm, men en superbra rulle som man kan titta på mysandes i soffan under en kylig höstkväll. Därav varma rekommendationer från oss :)

 Come Over
Den här låten finns med i Estelles senaste album, men då utan Sean Paul.
Tycker personligen att låten blir så mycket bättre med honom.

 Miles Aldridge
Miles Aldridge är en modefotograf, född 1964 i London, som fotar otroliga bilder. Just dessa är från "Vogue Italia 2008". Det känns som att det är presentation av "hemmafruarnas glamourösa liv"

 Virtuella 3D Smycken
Dessa smycken ser så himla härliga ut. Det roliga med de är att det är virtuella smycken. De är designade av den ryska guldsmeden Alexander Molyakov, men endast som virtuella 3D modeller.

 Rachel Bilson


Klicka här för en förstorad version

Har alltid tyckt att hon är otroligt vacker och unik i utseendet, så det vara bara roligt att illustrera henne.

 Fatih Can Sariöz
Någon gång kanske man känner för någon "intim" middag och absolut inte orkar duka fint (varför man känner just så vet jag inte), då kan man bara öppna upp det moderna middagsbordet, utan att behöva göra så mycket mer än det.

 SamulnoliSamulnoli har hur coola saker som helst för att liva upp rummen på ett väldigt annorlunda sätt.

 Döskalle sitsenJoep van Lieshout från Atelier Van Lieshout, har skapat en helt underbar soffsits för alla döskalle "lovers", som jag. Här inne kan du vara helt för dig själv, i din egen värld och göra precis vad du vill (finns inte utrymme att göra så mycket).

 Ljus? Konst?
L'Atelier WM är en grupp unga artister som startade i Paris i år. Deras ljus finns att köpa hos bland annat colette, Black Block of the Palais de Tokyo samt Sam.

 Tjuvtitt...


Nu när designen på vår webbsida är näst intill färdig, tänkte vi bjuda på ännu en tjuvtitt på designen. Nu återstår bara att koppla ihop sidan med en fungerande webbshop, och sen är det klart för lansering! Vi hoppas att allt blir klart inom någon månad...

 Muffins i Halloween andaVem gillar inte teman? Nu när Halloween närmar sig så kanske det är dags att förbereda sig lite. Muffinsen här, är ändå ett måste på vår halloween. Har aldrig sett "skrämmande insekter" som ser så himla mumsiga ut.

 Thomas WilderDet här är shopping kasse, skapad av Thomas Wilder, för en "babyaffär" som heter Rockin Rattle. Hur snyggt är inte det?

 HunkyDory Home


Hunkydory Home's koncept är "något lite annorlunda". De säljer handgjorda accessoarer till hemmet, som är väldigt konstiga och unika men också töntigt söta.

 Ett läskigt konceptOriginalbilden tillhör KOHANNA. Tack så mycket för att jag fick låna den.
Resultatet blev inte riktigt som jag ville, men man kan inte alltid få som man vill.

 Tomy CarFisk tillverkaren Odawara Kanko och leksakstillverkaren Takara Tomy, gick samman för att skapa Tomy Car Kamaboko, som alltså är "ätbara bilar".Jag tänker inte dela med mig av innehållet eftersom att detlåter ganska vidrigt (för oss veggos). Jag ville bara dela med mig av deras lekfullhet.

 Jeremy Scott & Adidas
Sportkläder brukar oftast se likadana ut, eller vara ganska trista. Därför är det jättekul när stora märken såsom Adidas de samarbetar med andra designers.designers, för att skapa något nytt, något hippt.

Samarbetet Jeremy Scott är i varje fall det roligaste jag sett hitills. Skorna med vingar är riktigt snygga, men det andra... Finns kanske någon som gillar de :)

 Louis C.KLouis C.K. måste vara en av de roligaste stand-up komikerna jag sett på
väldigt länge. Om ni gillar stand-up och har någorlunda bra engelska,
måste ni kolla på hans klipp på youtube! Postar ett av klippen nedan. Paris Hilton


Skulle normalt aldrig välja att illustrera henne,
men bilden jag utgick ifrån var ganska "okej" snygg.


 Malo
Den här låten spelade vi flitigt när vi bodde i Los Angeles,
därför ger den oss en LA-känsla när vi hör den, även om
det numera är grått, regnigt och mörkt här i Stockholm.

 Choklad Piller
Lider du av följande besvär är det inte helt fel att bära med sig sitt "Choklad piller":

- Irriterande pojkvän syndromet.
- Brad Pitt kommer aldrig att bli min (*sur*).
- Jag har överdoserat på "chic flicks".
- Jag har tappat bort min favvo läppglans.
- "Jag vet inte varför men jag är ARG" störningen.
- Tjejen från jobbet, som jag hatar, har på sig samma tröja som jag.
- Åh nej. Mitt ex såg precis mig med en tröja som är för stor och smutsig och ruffsigt hår.

Det var ändå en gullig marknadsföring. Men de glömde bort det självklara. Är du godis/sötsaker/glass/choklad freak som jag, så räcker bara det.

 If I Were A BoyPostar detta från jobbet, därför är musikklippet utan etikett.
Musiken ska iaf vara Beyonces senaste singel och spelas flitigt här på jobbet.

 ASDA Lunchboxes

Jag och Essi brukar alltid ta med oss lunchlådor till jobbet (blir lite dyrt att äta ute varje lunch). Oftast är det jobbigt att ta med sig lunchlådorna, då man måste ta med sig lådan fram och tillbaka hela tiden (glöm inte att den måste diskas också)(lat!). ASDA Lunchboxes skulle dock vara det ultimata för oss. Lätt att använda, otroligt coola och tillfredställande.

 Hetty RoseIdén med Hetty Rose handgjorda skor, är att återanvända vintage matierial på ett kreativt och hållbart sätt och därefter skapa otroligt snygga och feminina skor. Materialet som används, kommer främst från gamla japanska kimonos.

 Murval
Murval har bl.a jätte häftiga saker till köket. Süpercoolt, chict och samtidigt feminint.

 Syndigt x2


Har inte hunnit med bloggläsning de senaste dagarna, så jag var glatt överaskad
att en av mina nya favoritbloggar hade uppdaterat med en massa inlägg.

Och vad passar bättre än att mumsa i sig en syndig chokladtårta
(birthday left over) medan man läser en nästan lika syndig blogg?

 Muchas Gracias!


Tänkte bara passa på att tacka för alla söta gratulationer! Tillägnar min födelsedagsbukett till er. Buketten innehåller en ros för varje år jag levt hittils, så om ni undrar hur gammal jag är, är det bara att räkna rosorna ;) /Essi

 Grattis Essi på födelsedagenVill bara gratta min underbara lilla sis på hennes födelsedag och säga hur glad jag är för att hon finns. Utan henne skulle livet tappa all sin mening och vi skulle vara tvugna att leva utan en underbar människa som henne. Grattis igen Essi. Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!!! Love Ya!

 Hayden Panetterie RousseauJag har alltid velat ha en "bubbelstol", men jag skulle aldrig kunna betala för det just nu. "Någon gång i framtiden" har jag alltid tänkt. Gissa om jag blev mer besatt när jag såg Rousseau productions version av bubbelstolen. Har aldrig tidigare sett ngt snyggare.

 Lovisa BurfittTänkte presentera svenska Lovisa Burfitt, modeskaparen och illustratören, ursprungligen från Strängnäs. Hon har skapat otroligt snygga väggmålningar för bla HM i Milano och Restaurant East i Stockholm. De här är bara några exempel.

 Dagens Middag


Som ni kanske redan vet är både jag och Fifi vegetarianer. Innan vi slutade att äta kött hade vi fått reda på vad vanlig köttkorv egentligen innehåller, och vi blev så äcklade att vi inte kunde äta korv mer. Vad det är tänker vi inte berätta här, men ni som vill veta kan alltid testa att googla på "vad korv innehåller" eller liknande.

Fick iaf tipset om en vegetarisk korv som skulle smaka som vanlig korv, men vara gjord av soja. Vi testade korven (när vi fortfarande åt kött) och den var över all förväntan. Smakade t o m godare än vanlig köttkorv. Korven vi pratar om är med på bilden och är ett hälsosamt allternativt till både vegetarianer och er som äter kött.

Och just nu ska vi äta just den körven till middag.
Sen blir det till att kolla klart på filmen vi började kolla på igår :)

 Nya Videoguider?


Vi har funderat kring att skapa bättre och mer grundliga videoguider för ritprogrammet Adobe Illustrator. Problemet har varit att filerna skulle bli alldeles för stora med det program vi använder oss av nu. Men detta har vi löst nu genom att vi helt enkelt hittat det program som de som laddar upp guider på Youtube använder sig av. Om vi skulle klara av att ladda upp guiderna på Youtube istället för att behöva fixa en host för dem, skulle det bli mycket smidigare för både er och oss. Vi jobbar iaf på detta nu och försöker att lära oss att använda programmet på bästa sätt. Om allt går som det ska kommer det inom kort att komma nya fräscha videoguider till både illustrator och Photoshop :)

 På tal om godsaker...


...så har Cocoo fått in en massa smycken med godis-tema.
Kanske inget jag personligen skulle bära, men det skulle vara kul att gå runt med dessa frestande godsaker runt halsen just för att fresta andra ( läs Fifi )  kring mig :) Halsbanden på bilden går iaf loss på 165kr/st för den som är intresserad.

 Neiman MarcusVarför hittar man aldrig godsaker som dessa här i Sverige? Eller, om det finns någon som vet vart man kan hitta unika, snygga och mumsiga godsaker, så tipsa gärna.

 Katrin-DockaHär är Fifis senaste illustration av Katrin Zytomierska.

 Essis Lördagmorgon


I morse vaknade jag alldeles för tidigt. Jag ville egentligen sova ut ordentligt eftersom att jag under veckan måste stiga upp så tidigt. Men jag var alldeles för pigg för att orka ligga kvar i sängen. Jag fixade istället ett par mackor och en kopp kaffe och satte mig framför datorn. När jag loggade in på bloggen fick jag syn på en kommentar från någon med ett intressant namn. När jag gick in på personens blogg, blev jag kvar där ett bra tag tills jag läst igenom varenda inlägg.

Tänkte nu rekommendera denna blogg till er som har lite tid över och som vill läsa en provokativ, men välskriven blogg. Glöm inte att läsa bloggen från början till slut, eftersom att den är skriven som en bok, där första inlägget är första kapitlet osv. Vad bloggen handlar om kan ni se i bilden ovan.

 HIMYM is back!


HIMYM eller "How I Met Your Mother" är äntligen tillbaka med en fjärde säsong.
Jag har redan hunnit kika på de 2 första avsnitten, och de är lika bra som alltid!

 Makeup 4 Dark Brown Eyes


Lauren har äntligen fixat en supersnygg look för mörkbruna ögon.
Ni som vill kika på hennes videotutorial kan göra det genom att klicka här.

 Självporträtt av Kate MossHär är en självporträtt av Kate Moss, ritad, av Kate Moss, med ett läppstift. Denna "ritning" blev såld för £33 600 i London. Kate ritade den när hon fortfarande? var tillsammans med Doherty. Med Doherty´s egna blod, skrev han "Who needs blood when you've got lipstick?". Man lyckades inte sälja denna "ritning" på en auktion, men den såldes senare till en "mystisk" köpare. £33 600... kan diskuteras.

 Mitaka lägenheterHar ni sett häftigare lägenheter än dessa? Det är sagt att dessa lägenheter stimulerar våra sinnen, vår fantasi och reflexer samtidigt som vi får utforska nyfikenheten i att få sova i konstiga och ologiska rum. Mitaka, i Japan, har verkligen lyckats med att erbjuda helt sagolika lägenheter.

 Wish CandlesHittade dessa supersöta doftljus på Eleven.se.
Ljusen finns i 15 olika färger, alla med olika budskap, och kostar 179kr/st.

 Tallriken James
"James" är tallriken, gjord för stand-up fester, vernissager eller andra mindre tillställningar. Här serveras aptitretarna och drinkarna med stil och klass. Man har alltså chansen och tugga och ha en hand ledig för att hälsa på den nykomna.

 My brother from another mother


Fick en kommentar nyligen, en fråga som ni andra kanske också har ställt er själva. Svaret är nej, jag och Fifi är inte ett par :D Det är dock lite svårt att förklara vår relation, men Fifi och jag är som tvillingsjälar/systrar.

Vi ser helt olika ut, både till utseende och längd (lite som Arnold och Danny Devito i filmen Twins) men har någon slags konstig tvilling-connection. Nu vet ni iaf :) Sedan är vi båda även hetero. Strange, but true :D

RSS 2.0