Brian Walker



Idén här är att blanda fashion och illustration med en twisted överraskning. Brian Walker har en sjukligt snygg konst. Hans fantasi och slutproduktion är helt ... jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva förutom att man blir mållös. Äckligt läckert.

 Heal







Hervé and Alice som skapat Heal, är sjukt genialiska. Kollektionen som de tagit fram är hur läcker, häftig och unik som helst. Det är som konstverk i rörelse. De har skapat en surrealistisk värld med kläder som definitivt skulle gå att använda. Applåderar.

 Outfit - Sommar - Party - FiFi


Här kommer FiFis sommar-party-outfit i samma färg "fucsia", men helt annan stil.
FiFi är gillar inte smycken, så hon brukar föredra att ha andra accessoarer istället.


 2 Beds And A Coffee Machine



 Outfit - Sommar - Party


Jag (Essi) och FiFi har väldigt olika klädstilar. Ovan är en party-outfit jag plockat ihop.
En som är ihopplockad av FiFi kommer lite senare under dagen.


 Jobbfrukost


Vi har börjat äta frukost, även om det blir lite ensidigt.
Detta är iaf vad vi stoppar i oss på vardagsmornarna :)
Vad brukar ni äta till frukost?

 Motsatsen till Graffiti

Här ser ni den brasilianska konstnären, Alexandre Orion, städa sig fram till helt underbara konstverk.





 Cassia Beck




Gillar du nostalgi eller de gamla goda dagarna så kommer du nog att gilla Cassia Becks bilder. Hon tar sina bilder med gamla kameror, för att få med damm och repor, kombinerade med de matta färgerna, för att det ska se ut som att bilden är tagen för 50 år sedan. Gillar du bilder som har en "old fashioned look" är det värt att kolla på hennes andra bilder.

 Min nya bildbok




Det känns väldigt obehagligt för mig att dela med mig av något som jag ritat för hand. Kanske för att det känns mer naket. Digitalt kan du uppnå någon slags perfektion, men med bara en penna blir det mer personligt, med brister och misstag som man inte kan sudda bort helt.

 I vilket fall som helst. Jag fick en jättesnygg "blank foto/bild bok" i födelsedagspresent av min underbara Essi & co. Funderade ett tag vad jag skulle göra med den och kom på att jag kanske skulle kunna skissa i den och numrera bilderna till en bildbok. Det var precis det jag gjorde och jag måste säga att det är roligare än att skapa fram något digitalt. Men man kanske inte ska jämföra olika tekniker. Här är i varje fall bild nummer 2.



 Dagens Melodi





 Agent Provocateur



Agent Provocateur har urläckra bad- & underkläder samt strumpbyxor, som också är väldigt förföriska. Med bortklippta sidor och djupa urringningar, är de otroligt vackra, dock kanske då inte för alla.

 Pinkish Headie



Nummer 3 i "Headie"-serien :)  

 Grannpirat


Vi kunde tyvärr inte ta några bilder från gårdagens demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm, men fotade istället denna piratfana som vi hittade på vägen hem. Bilden är alltså på en grannes hus. Grannpiraten hade säkert inte möjlighet att delta i gårdagens demonstrationer, men valde att visa sin ståndpunkt och sitt stöd för TPB på detta sätt istället :)

 Lacka i vårfärger


Nu när våren är här är det dags att byta ut vinterns mörkare lack
mot varma, ljusa och gladare färger. Ett av favoritmärkena Paul & Joe
bjuder på läckra, annorlunda vår- och sommarnyanser i lackväg.


Dessa snygga nagellack går loss på ca 120kr och finns bl.a. att köpa här.


 Pirate Bay Demonstrationer



"Med anledning av att tingsrätten begått ett justitiemord och dömt de tre bakom The Pirate Bay till fängelse, så anordnar vi stora demonstrationer på flera platser i landet imorgon lördag 18 april.

* Stockholm: Medborgarplatsen, 1400 (Facebook-event).
* Lund: Stortorget, 1200. (Facebook-event)
* Karlstad: Stora Torget klockan 12:00 (Facebook-event)
* Göteborg: Manifestation söndag kl 12:00 Götaplatsen (Obs! Söndag!) "

Ovanstående citat är taget ur Piratpartiets webbsida. Den som har möjlighet att delta bör verkligen göra det då det nu är dags att visa sitt stöd för Pirate Bay-gänget, samt att visa ens missnöje med det senaste absurda domslutet.

 Presskonferans - Piratebay



Som ni kanske läst i dagens tidningar dömdes de 4 åtalade från Piratebay till 1 års fängelse respektive 30 miljoner kronor i böter i Tingsrätten idag. Är egentligen för upprörd för att orka kommentera detta, men allt hopp är inte ute då domen kommer att överklagas och den slutgiltiga domen egentligen kommer först vid högsta domstolen. Vi kommer även för första gången på länge att delta i de uppkommande demonstrationer som kommer att hållas i Stockholm. När vi har mer information om tid, plats och datum kommer vi även att tipsa er som är intresserade i bloggen. Alla som någonsin laddat ner något från the Piratebay borde vara med och visa sitt stöd till killarna. Nedan postar jag ett klipp från en presskonferans som hölls av Peter Sunde direkt efter domen.

Om ni inte kan se klippet i bloggen kan ni kika på det genom att klicka här.




 Körsbärsblom + Kit Kat


En av mina absoluta favoritblommor är körsbärsblommor. Dessa vackra blommor är en viktig del av den japanska kulturen. Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om att de t.o.m. har en särskild högtid för dessa vackra blomor kallad Hanami. Fick även nyligen reda på att körsbärsblom (även kallad Sakura) används som en smaktillsättning i Japan. Nedan är exempel på Kit Kat smaksatta med Cherry Blossom, Grönt thé och Kiwi. Vet inte hur pass bra det smakar, men jag är verkligen nyfiken på den första.

Vilken skulle ni helst vilja smaka på?







 Personliga typsnitt


Jag är lite smått besatt av typsnitt och typografi, och blev minst sagt glad när jag hittade denna typsnittsida där man kan skapa sin egen font baserad på ens egen handstil. Vi testade sidan på jobbet och resultaten ser ni ovan.

För den som vill testa att skapa sin egen font kan jag även meddela att tjänsten för närvarande är gratis, men så fort de nått 200,000 gränsen (antal skapade fonter) kommer en mindre avgift att tas ut för varje skapad font.

Nu är min egentliga handstil inte exakt såhär ful, men den som vill
använda sig av mina typsnitt kan ladda ner de genom att klicka här :)



 Vågar man sitta?



Valentina Glez Wohlers

Skulle väl inte vara helt fel om politikerna satt på varsinn "Mexico vs Crazy design" i något av sammanträdena. Kanske de slappnar av lite och kommer på förbättringar som faktiskt ÄR positiva.

 Walls Notebook




Vem har inte velat vara som grafitti målarna? Att pryda väggar, att pryda omgivningen med sin konst. Det är något extra läckert, lite edgy, med att ha "art" på väggar.

Walls notebook
koncept är att du har chansen att pryda 80 utav New Yorks tomma väggar med din konst, utan att bli arresterad eller bötfälld :)

Go and try it out. Det är superkul!!

 Headie meets "Krulligt Hår"



Ännu en skiss som är färglagd i Adobe Illustrator.

 Moustache





Moustache är ett nytt franskt märke inom inredningsbranshen som samlat designers runt om i världen, som tänker ungefär likadant, och försökt skapa något nytt in till marknaden. Personligen tycker jag att de har kommit på något helt sagolikt, men det kan jag tänka mig att priserna också är :/

 Vårfin Outfit


1) Halsband - 82 2) Väska - Asos 3) Skor - Asos
4) Klänning - Topshop 5) Nagellack - China Glaze

Dagens önskeoutfit är definitvt något jag hade införskaffat om jag inte
hade behövt hålla hårt i slantarna de kommande 2 - 3 månaderna...

 Elinkan



Här är min senaste illustration och det på väldigt unikt vackra Elinkan. Jag älskar hennes unika utseende men även hennes bilder som är väldigt lätta att inspireras av.

Sedan vill jag också passa på och tacka blogg.se som la upp en av illustrationerna på första sidan och alla söta samt uppmuntrande kommentarer som följde efter det. Jag uppskattar allting otroligt mycket. Sorry om det dröjde innan ni fick något svar, men jag kom precis hem från Kalmar och hade inte tillgång till någon dator/internet. Det var min Essi som ringde och berättade allt för mig för att göra mig glad ;) 
Tack ännu en gång för all uppskattning och alla söta kommentarer!

 Summer Wind




"Like painted kites, those days and nights - went flyin by"

 Headie V2




Fortsätter färglägga karaktären Headie. Roligare att färglägga i Illustrator än vad det är med pennor.

 Pokerkväll



Snart ska vi stänga ner kontoret och förvandla konferansrummet till ett mysigt casino. Eller kanske inte riktigt, men vi ska iaf  beställa in mat, fixa snacks och godis och börja förtära de alkoholhaltiga dryckerna vi köpte under lunchen, för att sedan köra Texas Hold 'Em Poker resten av kvällen. Eller tills vi inte längre är så pass klara i huvudet att vi klarar av att hålla en "poker face" :) Hoppas att ni får en fin start på påskhelgen!

 Pigsy in Space



Stockholm + Kreativitet + Musik + Videokamera = Detta klipp.

 Våren är här(?)


 Nya Parfymer


Vi har utökat parfymsamlingen med 2 st nya vårdofter.
Dessa dofter kommer att användas flitigt som vardagsparfymer.

 Leave The Light On




L j u v l i g  m o r g o n m u s i k .

 Bernie Dexter





Jag tänker fortsätta i samma "typ" av tema för att visa vad som verkligen finns ute i marknaden. Bernie Dexter har också urläckra kläder, underkläder och accessoarer.

 Dagens Lunch


Det är som vegetarian alltid svårt att hitta bra och god utemat. Vi jobbar i närheten av Kista Galleria, och ni som varit där vet att det finns över 30 olika restauranger från världens alla hörn. Tyvärr är dock det vegetariska utbudet näst intill icke-existerande. De få vegetariska rätter som finns har vi redan hunnit tröttna på. Men hittade av en slump ett nytt libanesiskt ställe i ett undangömt hörn som serverar denna fantastiska rätt bestående av vegetarisk moussaka, bulgur, tzaziki, sallad, inlagda grönsaker och hemmagjorda chips. 4 tummar upp från oss :)

 Embraceable You




Sådan här ljuvlig musik görs tyvärr inte längre. Lyssna och njut.

 Dagens Citat


 När katten är borta...

...dansar råttorna på bordet.



Är på jobbet just nu och chefen är bortrest så stämningen på jobbet är minst sagt underbar! Solen skiner, det är fint väder och bidrottningen som annars alltid är på oss, är på en längre semester. Även om vi surfar lite och gör annat vi annars måste smyga med, jobbar vi faktiskt bättre nu när vi är friare. Ska iväg på lunchen och köpa en massa goda frukter och fira våra numera "bidrottning-fria-dagar". På torsdag blir det en mindre personalfest här på kontoret med mat, alkholhaltiga drycker och poker :)

 Nick Cave presenterar levande konst





Nick Cave

 Bettie Page



Filmer som utspelar sig på 50-talet har alltid varit tilltalande för mig. O det är för att de hade de snyggaste kläderna på sig på den tiden. Äntligen har jag hittat en webbshop som moderniserar 50-tals kläderna till något riktigt läckert.

 Decocado






Jag blir snabbt ganska trött på simpla skor även fast jag tycker att de är supersnygga i början. Här är ett sätt att variera på utseendet av simplare skor. Byt ut skosnören till ett par retro färgglada skosnören från decocado och du har nya urläckra skor all over again.

 Antoinette Fleur




Det är verkligen super kul att hitta olika konstnärer som presenterar sina stilar på helt olika sätt. Det ser ut som att Antoinette Fleur haft väldigt tråkigt, tagit sina pennor och bara klottrat. Resultat=Hur jä**a snyggt som helst.

 Rodrigy y Gabriela




Detta är kort- och minst sagt helt underbart.

 Färglägg din klänning




Trött på att bära färger som andra valt? Eller så kanske ni är mycket bättre på att kombinera ihop färger? Här ger Berber Soepboer & Michiel Schuurman oss möjligheten att färglägga vår egen klänning. En sådan klänning skulle jag gärna vilja ha.

 Vår-a-Vår-skor







Igår var vädret soligt och varmt och helt underbart vårigt, så vi tänkte att det var dags att skrota våra vinterboots och inhandla nya vårskor. Min storlek var slut i den första Scorett vi var inne i, men vi lyckades hitta ett par affärer som endast hade ett enda ex kvar i storlek 37. FiFi's skor var även de slutsålda, men hon lyckades roffa åt sig sista exemplaret.

Vi kommer att inviga skorna idag, oavsett väder. Har äntligen lagt undan våra supervarma vinterjackor också. Hoppas bara att det fina vädret håller i sig även idag. Men under April månad kan man som sagt aldrig vara säker, så vinterkläderna kommer inte att åka upp på vinden förrän mot slutet av månaden.


När byter ni ut vinterkläderna mot svalare vårplagg?

 Tusen Strålande Solar


Jag har legat hemma sjuk de senaste dagarna. Mamma var här i helgen och lämnade kvar en bok som hon rekommenderade att jag skulle läsa. Eftersom att jag mådde lite bättre i morse bestämde jag mig för att ge boken (som jag egentligen även hade som ljudbok) en chans. Boken heter "Tusen Strålande Solar" och jag har sträckläst den sedan igår. Även om jag ännu inte hunnit läsa ut boken, måste jag varmt rekommendera den. Det är verkligen en bok som man "kommer in i" på direkten och som man önskar aldrig tar slut...

RSS 2.0