Broken LinksVi har fått ett stort antal önskemål om att fixa våra
"trasiga länkar" till våra videoguider. Vi har lovat att fixa dessa länkar,
men har inte haft tid att göra det ännu, men lovar att samtliga av våra guider kommer att fixas så fort vi flyttat och fått tillgång till internet.

 FLYTT = BloggpausVi ska flytta igen. Precis när vi kommit hem från semestern blir det
till att stresspacka ner hela huset för att sedan flytta till ett betydligt mindre boende.
Vi har beställt internet och kommer förhoppningsvis att slippa vänta allt för länge innan det kopplas in. Så det innebär i praktiken att vi måste ta en mindre bloggpaus tills vi kommit i ordning. Ses inom kort.
xoxo /Essi & FiFi

 Äntligen hemma

Efter en 24-timmar lång resa (ja. det tog oss så lång tid att komma hem) så är vi äntligen hemma. Varför det tog oss ett helt dygn att komma en väg som egentligen tar ca 4 timmar är egentligen en nästan lika lång historia, men jag sammanfattar den såhär:

Vi hittade billiga biljetter till Istanbul. 18 dagar för 1500kr/person. Runt den tiden kostade en vecka till Turkiet ca 5000kr/vecka/person så vi slog snabbt till och trodde att vi gjort världens klipp. Men när något är för bra för att vara sant är ju det ofast just det. Det fanns nämligen en väldigt stor hake med dessa billiga biljetter, och denna hake innebar en 6 timmar lång väntan på mellanlandningsorten, som i det här fallet är Helsingfors. Det hjälpte inte heller att staden vi var i Turkiet heter Fethiye och ligger ca 14 timmar med buss från Istanbul. Det är även Ramadan just nu och det innebär att folk reser/flyger mycket i Turkiet just nu för att träffa familj och vänner, så för att inte bli bankrupta var vi tvungna att ta flyg till Istanbul från Antalya. Och för att sammanfatta denna resa (som likagärna kunde varit till Hawaii då det tar ca 24 timmar från Stockholm dit) ska jag kort skriva alla färdmedel vi tagit sedan klockan 6.30 turkisk tid igår den 24:e augusti.

Klockan:
05:30 - Taxin som ska ta oss till buss-stationen kommer och hämtar upp oss utanför vår lägenhet i Fethiye.
06:30 - Bussen som ska ta oss till Antalya avgår äntligen (vi var framme ca 5:40 så vi väntade i ca 1 timma där också).
10:00 - Bussen är framme i buss-centralen i Antalya.
10:15 - Tar vi en taxi till flygplatsen i Antalya, det är mycket trafik och vi är framme efter ca 20 minuter.
13:45 - Efter ca 3 timmars väntan lyfter äntligen planet som ska ta oss till istanbul.
21:15 - Flygresan från Antalya till Istanbul tar ca 55minuter vilket gör att vi väntar över 6 timmar på att planet från Istanbul till Helsingfors ska lyfta.
06:30 - Det är nu tisdagen den 25:e augusti och vi har väntat hela natten (efter en ca 3 timmar lång flygresa var vi framme i Helsingfors ca 00:15) på vårat anknytande flyg till Stockholm.
07:00 - Svensk tid. Efter 1 timmas flygande från Helsinki är vi äntligen framme och blir upphämtade med bil från Arlanda.

Vi flög alltså 3 gånger inom loppet av 24-timmar. Resan till Turkiet var inte lika jobbig men vi flög även 3 gånger då med. Så det enda positiva efter denna helvetesresa är att min flygrädsla nu helt är botad. Har vant mig vid att flyga och tycker att flyg (DIREKTFLYG då) är ett bekvämt, smidigt och bra sätt att resa på. Vi kommer nog aldrig mer att köpa en biljett med mellanlandning. Det enda undantaget är till U.S.A. där man oftast måste mellanlanda men då har vi inte något val. Dit kommer förhoppningsvis vår nästa resa att gå. I mars under amerikanska spring-break är det planerat att jag, FiFi och 2 väninnor ska köra en vecka i New York (där den ena av de bor) och en vecka i Hawaii (där den andra bor). Så nu blir det till att hålla hårt i slantarna då vi kommer att behöva minst 40.000kr. Nu är vi i.a.f. helt döda och ska passa på att vila och äta en bit mat då vi börjar jobba direkt imorgon. Avslutar denna uppsats-till-inlägg med ett klipp som är filmat från planet ovanför Istanbul.

Clouds Over Istanbul
Uploaded by Stylissimobloggen - Explore exotic destinations and travel videos.

 Dagens Middag


Det turkiska köket består lyckligtvis till stor del även av vegetariska rätter.
7 av dessa rätter har tillagats och ska förtäras senare ikväll. Nu ska
vi iväg till stranden och njuta av sol och bad. Hoppas ni får en bra dag!
 Blå LagunenVi har precis kommit hem från stranden och ska snabbt duscha byta om och käka för att sedan dra iväg till tisdags-bazaren nere i stan. Tänkte bjuda på ett till klipp filmat från stranden, både vid den s.k. Blå Lagunen och havet kring lagunen, Ölü Deniz. Det här vattnet är det finaste, klaraste och renaste vatten vi nånsin badat i. Man ser ända ner till botten i det turkosa vattnet och det känns därför som att bada i en gigantisk pool =)


Rekommenderar att ni kollar på klippet i HQ.

 Livstecken

Vi har inte uppdaterat bloggen på ett bra tag nu och det har väl berott på en kombination av tidsbrist och lättja. Men vi tyckte att det kanske var tid nog att ge något livstecken iaf. Vi befinner oss just nu i Turkiet och njuter av den bästa och mest välbehövda semester vi haft på år. På de varma dagarna (det är runt 30+ C här) solar och badar vi i ett av världens vackraste hav/stränder för att sedan komma hem trötta, solbrända och utsvultna. Efter att ha duschat och bytt om går vi ut för att utforska den lite mer livliga delen av staden. Bor gör vi i vår egen lägenhet som vi har här borta. Tänkte bjuda på en liten snabbtitt på lägenheten i klippet nedan. Hoppas att ni har det fint hemma i Sverige.


Cribs - Vår lägenhet i Fethiye
Uploaded by Stylissimobloggen - Discover more life & style videos.

 Katy Perry

Klicka på bilden för att se den i originalstorlek.

Det här är min senaste illustration och det tog ca 2 timmar att göra den.
En av mina favoriter so far.

RSS 2.0