Linn Olofsdotter




Jag har alltid varit ett fan av svenska Linn Olofsdotter men har inte haft en chans att presentera henne.

Hon har varit med massa tidningar, ritat för Levi´s, dekorerat väggarna på ett hotell i LA, gjot massa CD omslag för diverse olika artister osv osv osv. Hon är helt otrolig som illustratör och "blandmedia" konstnär.

Hennes konst är av surrelistik och psyckadelic art, lite collage liknande med massa fäger, lager och nyanser.

 Åka bland bubblorna



Klicka på bilden för att komma till en harmonisk och übertrevlig video.

 Bjørg



Det är så nytt och fräsht att presentera smycken som Bjørg. Det känns som att bilderna är tagna ur en Tim Burton film.

Bjørg använder metaller och ädelstenar i en industriell stil och ofta använder hon djurmotiv och poetisk text ingraverad i hängen och på ringar. Det finns en vintage känsla över hennes smycken fast med en modern twist.


 OfficePOD




Det här måste vara framtidens "jobba hemifrån kontor". Teknologin har massor av alternativ att erbjuda om du inte har någon möjlighet att komma in till kontoret en dag. Fler och fler kan jobba hemifrån. Skulle jag få ett sådant kontor hemma hos mig skulle jag nog aldrig lämna min lägenhet.

 Earth Hour - 20:30 Ikväll



Don't forget to turn out the lights! :)
Själva ska vi passa på att mysa med att tända
värmeljus och fika med vaniljbullar och chokladkaffe
nu när lyset måste vara släckt i en timma.
Kommer du att släcka ner ikväll?



 Rosigt Påskpynt


Glömde nämna att vi köpte hem detta söta påskpynt, även det med rosmotiv.. De äggformade dekorationerna kostar 25kr och är från just Indiska.

 Rosmotiv


Vi var förbi Indiska idag då vi letade efter födelsedagspresenter till mamma,
och fastnade för dessa vackra rosmönstrade ting. Det är löning imorgon så
då blir det till att inhandla 4 koppar + en tekanna + 1 tårtfat.

 Hjälten Willie

Papegojan Willie räddade livet på en liten flicka som hans ägare satt barnvakt åt. Barnvakten gick in till badrummet för en minut och lilla flickan satte flingor i halsen. Så fort Willie såg det förstod han att någonting var fel och började skrika "Mama, Baby" om och om igen samtidigt som han flaxade med vingarna.

Då barnvakten hörde Willie sprang hon tillbaka in till rummet och såg hur lilla flickan blivit helt blå i ansiktet. Hon gjorde Heimlich manövern och räddade livet på lillen.

Amerikanska Röda Korset har tilldelat Willie "Animal Lifesaver Award", och vi har fått ännu en glimt av djurens intelligens.



 Headie V1




Tog en bild som jag skissade på för 1 år sen och färglade den i Illustrator.
Måste säga att jag gillar resultatet väldigt mycket.

 Emoni





Vivien Harland och Michael Clarence från Glasgow, Skottland, är skaparna bakom Emoni. De startade Emoni för att de var trötta och frustrerade över att man inte kunde hitta individuella och intressanta väskor. Därför består deras väskor av udda och färgrika vintagetyg. Även knapparna är individuellt handplockade. Emoni väskorna är helt underbara och rymliga. Priset varierar från £35-£70.

 Messy Girl


Klicka på bilden för att se bilden i originalstorlek.

Mer konst än snygg illustration kanske, men i stort är jag väldigt nöjd med bilden :)

 Kassett 2009




Jag vet inte ens om alla minns kassetter. Det var år och dar sedan man lyssnade på en. Men det är roligt att se att vissa har hittat någon nytta med de år 2009 :)

 The Waffle Song

Bara för att det är Våffeldagen ;)

 Chokladvåfflor


Ingen har väl missat att det är våffeldagen idag? Tänkte iaf bjuda på ett supersmarrigt recept på chokladvåfflor för den som vill prova något annorlunda i våffelväg, nämligen Chokladvåfflor! För att göra dessa smarriga våfflor behöver ni:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl kakao
  • 150 gram mörk choklad
  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller i omgångar i mikron.
  3. Vispa ägg, mjölk, smör och choklad och blanda sen med de torra ingredienserna.
  4. Smält smöret.
  5. Grädda och njut!
  6. Servera med hallonsylt och/eller grädde.
Ett litet tips är att ni skippar hallonsylten och har i någon droppe pepparmintsolja i grädden innan ni vispar den. Choklad och mint är en superbra kombination och hur gott låter inte "Chokladvåfflor med mintgrädde"?!

 She's Got You







 Snygga Bakgrundsbilder



Brittiska Cath Kidston erbjuder vissa av deras utvalda favoritmönster som bakgrundsbilder till skrivbordet. Samtliga av bakgrundsbilderna är helt gratis och finns i ett antal olika storlekar så att de passar alla skärmupplösningar. Själv har jag (Essi) det första rosmönstret som bakgrund på skrivbordet :)

 Lisa Lampanelli




Både jag och FiFi älskar standup, och denna brud är en av
de roligaste komikerna jag sett på länge.

 Lots Of Birthday Presents

FiFi fyllde år för några dagar sen. Glömde både att nämna det och att visa hennes födelsedagspresenter. Men här kommer de i.a.f. Varning för ett superlångt inlägg :)











 Popart



Den italienska designern Silvia Zacchello har tagit popkonsten från Warhol och Lichtenstein, och skapat något helhäftigt av de.

 Poker Face




Originalet till den här låten måste vara den mest uttjatade
låten det senaste decenniet, och jag verkligen avskyr den.
Men den här akustiska versionen är faktiskt riktigt bra.
( Fet cred till Majorna ;)

 Robert Pattinson

Robert Pattinson by FiFi

Här har ni den vackra Twilight stjärnan Robert Pattinson.

"Up until I was 12 my sisters used to dress me up as a girl and introduce me as 'Claudia'! Twelve was a turning point as I moved to a mixed school and then I became cool and discovered hair gel. " ~Robert Pattinson

 Robinson 2009


Vi var egentligen bjudna på födelsedagskalas ikväll, men p.g.a. vissa olyckliga omständigheter kommer vi tyvärr inte att kunna gå. Därför tänkte vi ta det lugnt framför TVn och passa på att spana in årets storsatsning från TV4, nämligen "Robinson 2009". Har inte följt Robsinson på över 10 år, men den här säsongen ska tydligen vara annorlunda från de tidigare uttjatade och trista säsongerna. Om det stämmer återstår att se. Är det någon av er som kommer titta ikväll?

 Illustrator - Formverktyget +3 effekter



Här är premiären för vår första nya videoguide! I den här guiden visar FiFi hur ni använder er av Formverktyget i Illustrator och med det skapar 3 olika effekter. Vi rekommenderar även att ni kikar på guiden i Full Screen och även klickar på "HQ" så att ni får bästa möjliga ljud och bild.

Musiken ni hör i bakgrunden kommer från mig Essi :) Om ni lyssnar noga kan ni höra mig sjunga med (läs skrika med) till musiken. Jag satt i rummet bredvid FiFi och hon bad mig sätta på hög musik så att jag inte skulle höra henne när hon spelade in videoguiden. Jag hade det tråkigt och bestämde mig för att sjunga med till musiken, men eftersom att vårat hus är så otroligt lyhört, fastnade även mitt skönsjungande i guiden :D

 Påsk Hos Lagerhaus



Påsken närmar sig och Lagerhaus har fått in supersöta påskprylar till väldigt plånboksvänliga priser. Det får bli till att ta ytterligare en tur in till närmaste affär.

 Nya Videoguider!


Vi har laddat upp vår första nya videoguide. Våra uppkommande videoguider kommer att vara i ett helt annat format, och ni kommer att kunna kika på de direkt här på Stylissimobloggen eller från Designa Din Blogg. Så ni kommer med andra ord inte att behöva ladda ner några filer till er dator. I videoguiderna kommer ni även att kunna höra våra fula Stockholmsdialekter då vi guidar er genom att prata i guiderna :) Den första guiden (som är till Illustrator och av FiFi) kommer att laddas upp så fort den är godkänd, så håll utkik i bloggen under dagen.

 Leilas Country Living



Jag har precis beställt 2 nummer av Leila Lindholms nya
tidning "Leilas Country Living". Ska bli spännande att se om
tidningen håller måttet eftersom att mina förväntningar är väldigt
höga. Just nu finns det ett erbjudande där man får 2 ex för 59kr
för den som är nyfiken på tidningen.

 Uppblåsbara Barbara




En "Barbara" i form av en huvjacka. Sander Reijgers stil är en kamp mellan normer och allt som skiljer sig från de. Jag tycker att jackorna är helt underbart läckra.

 Musmatta


Har länge letat efter en ny musmatta med rosmotiv och har äntligen hittat en jag gillar. Musmattan gick loss på ca 80kr inklusive frakt och emballage. Tycker för övrigt att ordet "musmatta" låter aningen snuskigt. Det kanske bara är jag, men det får mig att associera till något helt annat än den matta man använder som underlägg till datamusen :)

 David Alhadeff






David Alhadeff har helt underbara saker i sin shop The Future Perfect. Han startade sin verksamhet för att stötta unga studenter som försökte komma någonstans och fortsatte sedan att grena ut sig till designers runt om i hela världen. Bilderna ovan är tagna av fotografen Jonny Valiant och ska representera David Alhadeff´s hem.

 Hidden Goods


Hrafnhildur Guðrúnardóttir blandar det gamla med det nya. Hon väljer det som för längesen passerat och drar fram romantiken från den. Hon inspireras av historien och därmed återanvänder vissa detaljer och material på ett genialiskt sätt.

 Molnstolen av Richard Hutton




Molnstolen av Richard Hutton ser ut att vara hur skön som helst. En sån skulle inte vara helt fel att ha. Dessa designerverk tillverkas dock tyvärr endast i ett fåtal exemplar.

 Anna Kubel


Klicka här för att förstora bilden

Fick en beställning av Anna Kubel som ville att jag skulle illustrera henne. Anna skulle i sin tur skänka pengar till en valfri hjälporganisation och valde SOS barnbyar. På det här sättet var känslan att illustrera helt annorlunda. Det var überroligt för mig. Hoppas bara att Anna gillar resultatet.

 Daniel Loves Objects!




För mig är det här genialisk användbar konst. Man har själv möjligheten att välja i vilken position man vill ha sin guldpläterade, eleganta skyltdockslampa.

 Pan's Labyrinth Lullaby




Vet inte om jag skrivit om denna underbara musik tidigare,
men detta är i.a.f. en av de absolut vackraste melodier jag någonsin hört.
Filmen i sig är ett mästerverk, både gällande cinematografin och handlingen.
Så har ni missat den rekommenderar jag att ni omeldelbart kikar på den.

 Crying Girl


Här är Fifis senaste skiss. Laddar egentligen upp den till bloggen i smyg,
men hon är så otroligt duktig så jag var bara tvungen att visa upp den :)

 Utmaning...

Vi blev utmanade av söta Sandra (Tjohalia) och bestämde
oss för att det är jag, Essi, som svarar på frågorna.




Reglerna:
1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker på din kropp som du är särskilt nöjd med.
3. Länka till den du blev utmanad av.
4. Skicka till 3 personer som du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

3 saker jag är nöjd med:
1. Mina kindben
2. Mitt hår
3. Mina tänder

Jag utmanar dessa tre personer att älska sig själva
Joul
Abbelito
Devvan

Utmaning 2
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
"...into a classroom with orange carpet and a stench of glue..." Meningen kommer från boken "Special topics in Calamity physics" av Marisha Pessl.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Högtalare
3. Vad såg du senast på TV?
Nyheterna.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
21:25 (den rätta tiden var kl 21:51)
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Min kusin som sitter i rummet bredvid och smaskandes tuggar på sitt nikotintuggummi.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Var på tjejmiddag.
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Min laptopskärm.
8. Vad har du på dig?
Mjukisbyxor och en tajt top.
9. Drömde du något inatt?
Säkert, men jag minns inte vad, men jag hade som vanligt pratat i sömnen.
10. När skrattade du senast?
Alldeles nyss när jag hörde min kusin sjunga, och det väldigt falskt.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Ingenting. Har inte hunnit fixa annat än ny färg på väggarna ännu.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Nope.
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Annorlunda och underhållande och kanske lite konstig.
14. Vilken var den senaste filmen du såg?
"Pride and Glory".
15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då?
En alldeles egen ö dit jag skulle flytta nära och kära. Sedan skulle vi starta ett eget samhälle. Lite som i "The Village".
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
Hmm.. Jag har pyttesmå händer. Tur att jag inte är kille ;)
17. Tycker du om att dansa?
Gör väl alla?
18. George Bush?
Usch.
19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Om jag mot förmodan skaffar barn gillar jag namnet Ella. Blir det en pojke får han heta Elvis.
21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ja, har redan övervägt det ett antal gånger.
22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Meep meep!
23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Solli
Emsie
Typperra
Kamphundar överallt

 Andrea Galvani





Andrea Galvani har surrealistiskt sjuka bilder, men dock väldigt fascinerande.

 Rosservis


Denna supersöta Rosservis är ett ytterligare fynd från Rusta.
Det är även tydligt att Rusta inspirerats av danska Greengate.
Så detta är ett mycket billigare allternativ till det dyrare originalet.

 北京土著



Det är dags att vidga lite på sina vyer. Ni kanske undrar under första minuten varför ni ska fortsätta lyssna, men jag lovar att det blir mycket coolare och absolut värt all tid. Tror inte ni har hört liknande :)

 Lorenzo Agius





Helt underbara fotografier med Alice i Underlandet tema av Lorenzo Agius.

 NVDRS tape






Ut med de tråkiga mp3 spelarna och in med den coola, retro kassett spelaren. Spelaren finns i tre olika typer 45, 60 resp. 90 minuter. Det roliga är att du spolar igenom låtarna genom att stoppa in fingret och vrida. En überfantastisk uppfinning av Stefano Pertegato.

 Nina Hjorth



Dessa otroligt läckra och fantasifulla skor är skapade av den danska skodesignern Nina Hjorth. Hon gck tidigare på London College of Fashion, där du får både Donatella Versace och Jimmy Choo som gästföreläsare.

 Dagens Länk


Klicka på bilden för att komma till dagens länk, som för övrigt går till en minst sagt annorlunda blogg. Bloggen är lite svår att beskriva med ord, men det är väl någon slags korsning mellan Alex Schulmans och Hertiginnans bloggar. Eller kanske inte.

 Internationella Kvinnodagen


 Karin Olofsson



Här kommer en avritning på Karin Olofsson, som alltid har en så cool stil och ibland så knäppa inlägg som precis faller mig i smaken.

 Aimee Wilder



Tittade igenom Aimee Wilder´s tapeter som är väldigt snygga och unika. Hon är en otroligt duktig artist som redan designat för Martha Stewart Living, Urban Outfitters, MTV Cribs osv.

 Zui Suicide


 Chris Brown - A Real Man



Läste precis en artikel i Aftonbladet som handlar om Chris Browns misshandel av Rihanna. Artikeln, som är skriven av Magnus Sundholm är faktiskt väldigt bra skriven. Så har ni några extra minuter över rekommenderar jag att ni läser den.

"... Utredningen visar att du den 8 februari slog Rihanna – eller Robyn F som hon kallas i rättegångsdokumenten – tills hon höll på att förlora medvetandet. Blodet stänkte över alla hennes kläder. Men det slutade inte där. ”Jag ska döda dig när vi kommer hem”, skrek du. Att döma av polisens fotografi på Rihanna efter misshandeln råder det ingen tvekan om att du var i stånd att göra det. Som tidigare rapporterats började bråket med ett textmeddelande efter en fest i Beverly Hills ... "

Hela artikeln kan ni läsa här.

 Ted Noten



Helt sjukt designade väskor av Ted Noten. Genialiskt gjorda!!

 Fördomar



Haha, i det här fallet är det faktiskt rätt kul med människors fördomar :D

 Pink N Bubbly


 Come Here




Det här är en av mina absolut favoritlåtar och klippet är en scen
från en av mina favoritfimer, Before Sunrise.

 Johan Lindstén



Johan Lindsténs skapelser är otroligt genomtänkta med helt oförväntade detaljer. Allting blir så mer lekfullt i den formen han skapar de. Simpla, men väldigt eleganta.

Justerbara, pixelbordet var speciellt snyggt eftersom du helt själv kan bestämma hur den ska se ut och resultatet blir alltid lika häftigt.

 Christina Aguilera



Ännu en snygg bild av FiFi. Inom kort kommer vi att lägga upp nya videoguider för Adobe Illustrator, och dessa kommer att laddas upp på antingen Youtube eller Dailymotion och kommer därmed även att kunna ses från Mac-datorer.

 What Do You See?



Du kommer förmodligen att se annorlunda saker än vad barnen ser... :)

 Dagens Köp


Hittade en länk till en webbshop (genom Kelly) som säljer Shabby Chic-prylar
och som inte kostar skjortan. Dessa superfina koppar är nu på väg hem till oss :)

 Audrey Kitching



 Quit Smoking



Är något av de saker vi gjort medan vi var borta från bloggen. Jag fimpade min sista cigg den 9:e februari, och FiFi fimpade sin några veckor innan mig. Måste säga att jag inte mått såhär bra på flera år. Och eftersom att jag verkligen ville sluta var det inte alls så svårt som jag fruktade. Att börja röka var mitt livs största misstag och jag trodde länge att jag aldrig skulle bli nikotinfri, men nu har jag fimpat för gott och vi har några extra tusenlappar i plånboken varje månad. Mer bestämt har vi en extra 3000kr varje månad som istället skall läggas undan till semesterkassan. Sedan är det så bra tajmat nu när våren är här och allt sakta men säkert vaknar till liv och föds på nytt, gör vi detsamma i ett nytt, fräscht och mer hälsosamt liv!

 Eva Mendes



FiFi blir bara duktigare och duktigare! Här är ett av hennes senaste verk :)

 Stylissimo Is Back!


Efter en väldigt lång tids uppehåll, är vi äntligen tillbaka. Vi har varit borta längre än vi både planerat och velat, men vi har verkligen inte haft varken ork eller tid att blogga. Alla våra andra planer har även de skjutits fram i några månader, men vi kommer sakta men säkert att köra igång igen. Nu ska vi försöka svara på lite kommentarer som trillat in under tiden vi varit borta :)

RSS 2.0