Videoguide - Photoshop - Vintage Effekt

Det finns många olika sätt, i Photoshop, som man kan använda sig av för att få fram en vintage effekt på bilderna. Det här är en av de, där färgerna är speciellt snygga.
 One More Slice

Hade Leila Lindholms nya bok "One more slice" på bevakning,
och nu har den äntligen kommit ut och är på väg hem till mig!
Recepten kommer att testas och recenseras i min nya matblogg
lite senare. Finns bl.a. att beställa här.


 Shassys


Vår söta kusin Sara har blivit stor (hela 20 år!) och har äntligen börjat blogga. Hennes blogg är mer personlig än vår och hon skriver om sin vardag, pojkvän, mode och shopping, precis som många andra i hennes ålder. Ni kan i.a.f. kika in på hennes blogg genom att klicka på bilden ovan.

 Heidi Montag goes Britney?Jag förstår inte ens varför denna människa (Heidi Montag Pratt) får släppa album. Hennes röst är så pass dålig att den måste manipuleras till den grad att man inte längre hör vem det är som sjunger. Finns det verkligen folk som kommer köpa hennes album eller gå på någon av hennes framtida konserter? Vad tycker ni, bra eller dåligt?


Sucky "singer" sings sucky song.

 Taylor vs Modell

Vems sexpack är det egentligen? När jag såg denna bild för några minuter sedan kunde jag inte sluta garva. Hur kommer man på att göra något sådant? Alla tjejer eller yngre tjejer? som har dregglat framför stackars Taylor´s "hot bod", har alltså egentligen dregglat efter någon okänd eller mindre känd modell. Det är bara för komiskt!


 Recept: Bulgur med berberis
Jag håller på att fixa och trixa med en ny matblogg som vi startar inom kort, och jag tänkte posta videoklipp till recepten i bloggen. Detta är första receptet och därmed tänkte jag dela det här på Stylissimo-bloggen.

Bulgur består av krossat vete och är väldigt närings- och fiberrikt. Det är därmed ett mycket bättre, nyttigare och godare allternativ till ris. Till utseendet liknar bulgur en blandning av ris och couscous, men tillagas på samma sätt som ris. Det finns i.o.f.s. många sätt att tillaga bulgur, detta är mitt sätt och det är väldigt enkelt och supergott!

Berberis är en liten frukt som växer fritt i bl.a. Iran och Turkiet. Perserna använder bären i torkad form för att dekorera ris, men jag kör min egen variant då jag tycker att de passar bättre till just bulgur. De syrliga rubinröda bären gör bulgurn bokstavligt talat snyggare just eftersom att det ser ut som om man strött små röda rubiner över. Smaken är väldigt mild och de har absolut inte någon övertagande smak, utan smakar lite söt-surt.

Både berberis och bulgur finns att köpa i välsorterade butiker eller garanterat i mellanösternbutiker.

Klicka på play-knappen i klippen nedan för att se videoklippet.

 Videoguide - Retusch - Ändra ÖgonfärgDet finns många knep för att ändra ögonfärg i Photoshop. Jag har valt ut den som jag anser har bäst resultat och som är supernkel.


 Videoguide - Retusch- Ta Bort FräknarTänkte att det var dags att ta upp videoguiden igen efter att de legat på is en lång period. Denna gång blir det en videoguide, där jag visar hur ni enkelt kan ta bort fräknar eller finnar på era bilder med schysst resultat i Photoshop.


 Tävling!

Nu kan du vinna ett valfritt smycke från vår nuvarande kollektion på HoneyDarko!
Allt du behöver göra är att kika på HoneyDarko-sajten och välja ut ditt favoritsmycke. Sedan skickar du ett email till stylibloggen@gmail.com där du skriver vilket smycke som är din favorit. Ha gärna TÄVLING som rubrik i mailet. Du behöver ej länka till vare sig tävlingen eller bloggen om du inte själv vill, och du behöver ej ha någon blogg för att vara med och tävla. Två stycken vinnare kommer att lottas fram. Lycka till!

Tävling Avslutad.

 PREMIÄR FÖR HONEYDARKO!


Efter mycket slit är vi äntligen klara med vår webbsida till HoneyDarko! Vi inväntar fortfarande en F-skattsedel så webbshopen är inte uppe än, så just nu kan man bara "fönstershoppa" :-) Men vi tänkte i.a.f. visa upp smyckena till våra läsare på Stylissimo. Så om ni vill kika kan ni klicka på bilden ovan som tar er direkt till sidan.

Essi & FiFi

 Christian Louboutin i sagorFör reklamkampanjen till den senaste kollektionen, har Louboutin valt fotografen Khuong Nguyen för att hans stil är lite annorlunda, lite konstig och lite overklig. Men det är samtidigt det som gör honom till en fantastisk artist.

Khuong Nguyen har valt att sätta ihop de otroligt läckra skorna i en underbar värld av sagor. Sagorna är allt från Lilla Sjöjungfrun till Alice i underlandet till Snövit.For the campaign of his latest shoes collection, Louboutin has chosen the photographer Jacques Khuong Nguyen. His style is unusual. His photos are considered as strange and surreal, his work makes him an artist with an exceptional talent.

 CinderellaDenna bild är inspirerad av Cinderella och ja originalet ska vara blond men tänkte att hon såg fräshare ut med mörkare hår. Sedan bestämde jag mig för att även lägga in lite flash-funktioner för att göra bilden mer udda. Denna bild är nog den jag haft mest skoj med.


Cinderella with dyed hair. Just wanted to add some flash effects on the illustration I made the other day.

 Tribute to Lady GagaEgentligen har jag aldrig varit någon speciell fan till Lady Gaga men insåg efter ett live framtädande hur genialisk hon är som artist. Därmed blev det en tribute till henne i form av en illustration. Var nära dock på att skrota hela bilden. Fastän idén var bra blev det absolut inte så som jag ville att den skulle bli.


A tribute I made for Lady Gaga just because she´s a genius as an artist.

 Sista förberedelserna...


Just nu fixar vi med de sista förberedelserna till lanseringen av HoneyDarko. Vi har fixat klart webbsidan, fotat produktbilder och tillverkat samtliga av våra 15 första smycken i vår första smyckeskollektion. Det enda som återstår är att fota smyckena på en modell, och det kommer vi göra inom kort. Därmed har vi beställt reflexskärmar idag och dessa kommer att användas så fort vi får hem dem :-)

 Fairytale VS FootballDet här är resultatet av två helt skilda världar som kolliderar. På ena sidan har vi sagornas prinsess klänningar och på andra sidan har vi smutsiga och oljiga amerikansk fotbollssplare. Fotografen Matt Jones har verkligen lyckats ta fram något ur de båda.


Beautiful shots from Matt Jones, about the two totally different worlds.

 Tune Of The Day

Även om Måndagar inte brukar vara så mysiga,

bidrar denna "måndagslåt" till att muntra upp.

(i alla fall på vårat kontor) :-)

 

This Monday tune makes the start of the day a little better...

 

 


 Reklamannons a la VintageDessa annonsörer har verkligen utnyttjat alla möjliga resurser för att sälja något av de farligaste produkterna. Några offer för dessa tobaksreklam är bland andra kändisar, läkare, barn, julen, seriefigurer och självklart sex. Men oavsett, måste jag erkänna att de gjort det snyggt, även om jag principmässigt tycker det är ren idioti att försöka sälja tobak på det här sättet (just för att jag själv är storrökare).


Old vintage commercial ads.

 The Princess And The FrogBlev inspirerad av denna bild men blev lite för manga för min smak. Dock vart jag nöjd med färgerna.


Got inspired by this pic and made my own version of it.

 Vårskor

Dags att slänga undan vinterbootsen och äntligen börja använda lite våriga skor.

Detta är senaste tillskottet i skoväg, och fler färger kommer införskaffas inom kort.

Som ni ser i bilden ovan valde jag marinblåa medan FiFi valde röda.

 

We have bought new shoes, and more colors will soon be added to our Converse-collection.


 Happy Easter!

Nedan bjussar vi på lite påskgodis ;-) Glad Påsk alla söta! Tune Of The Day

 

Perfekt fredagsmusik (ja, jag vet att det inte är fredag men

eftersom att vi är lediga imorn så känns det som fredag :-)

 

Great song from the greater Cheryl Cole.


RSS 2.0