Grattis till examen!

Vi vill gratulera 2 av våra närmsta vänner som nyligen tog sin examen i USA.

"Ronji" som numera är nyexaminerad från Hawaii Pacific University

och Sadie som tagit sin masters i Long Island University!

 

"Ronji" (som är hennes smeknamn) är numera en sjuksköterska

och FiFi valde att illustrera henne i en sexig pinup-stil :)

 


 


 


 Hemligheten till Madonnas ungdomJag låter bilden tala för sig själv!

 Dennis Hopper blev 74 årDennis Hopper, som synts till på bildrutan i fem decennier, gick bort i lördags efter att ha kämpat mot prostata cancer. Han blev 74 år gammal. Under större delen av 2010 spenderade han sin tid med en skilsmässa från femte frun som han var gift med i 14 år. I början av 2010 led han av sinnesförvirring och hade svårt att prata. Mot de sista dagarna vägde han knappt 45 kg.

Han var och är en legendarisk skådespelare samt regissör, som började sin karrirär med "Rebel Witout a Cause" och fortsatte med de klassiska filmerna "Easy Rider" och "Blue Velvet". Han vann aldrig någon Oscar eller Golden Globe, men däremot fick han "Best First Prize" 1969 i Cannes film festival för filmen "Easy Rider". Han kommer vara ihågkommen för hans fartfyllda privata liv samt skådespelarkarriär.


Hopper i "Rebel Wihout a Cause"


"Easy Rider"


"Blue Velvet"


Minnestund vid hans Hollywood stjärna

 Alex LukasAlex Lukas nya "katastrof" målningar är relevanta nu mer än någonsin. Städer under vatten, övergivna bilar, förstörda broar och gråa moln är bara några av detaljerna han skapat. Jag fick gåshud när jag tittade igenom hans målningar då naturkatastrofer börjar bli till vardagsincidenter, känns det som. Så fort man slår på TV:n eller läser tidningen, är det någon ny tsunami, jordbävning, vulkanutbrott osv som tagit flera tusen liv och skapat skador hos växt och djurriket som nästan är omöjliga att åtgärda. Vi har tagit för givet, allt för länge, att vår planet bara ska finnas där för oss, hur vi än behandlar den.

 Lady Gaga Cartoonish


Bestämde mig för att ännu en gång inspireras av Lady Gaga. Denna gång dock i mer cartoonish stil.


Made another tribute to Lady Gaga. This time in a more cartoonish style.

 Lydia Hearst - Vixen MagazineSupervackra Lydia Hearst från Vixen Magazine Vår 2010, foton tagna av Elias Wessel.

 MixtapeEtt roligt koncept, av den unge designstuderande Matthew Dionne. Mixtape är alltså en chokladkaka i form av de gamla kassetter (de gamla goda tiderna) med ikoner från 70-talet. Superläckert blandat med yummy är aldrig en dålig kombination. The CoveJag har sedan ett tag tillbaka velat skriva ett blogginlägg om den fantastiska och starka Oscarbelönade dokumentären "The Cove". Problemet har varit att jag inte vetat vad jag ska skriva. Med det menar jag att jag verkligen vill att ni ska förstå hur viktig denna dokumentär är, och att det hela inte slutar med att ni bara skummar igenom inlägget för att sedan glömma bort det för alltid.

Jag ville skriva ett så pass berörande inlägg, att ingen som läser det lämnas just oberörd. Jag ville att mina ord skulle påverka er så pass mycket att ni på en gång bestämmer er för att se denna viktiga dokumentär. Problemet är att jag är alldeles för överväldigad och känslomässigt berörd, och därmed finner det svår att kanalisera allt jag vill säga och berätta. Därför väljer jag att göra detta på ett annat sätt.


Varje år slaktas ca 25.000 delfiner och tumlare i den lilla fiskarstaden Taiji i Japan. Denna slakt sker under september månad, och färgar det turkosfärgade vattnet bokstavligt talat blodrött. De delfiner som anses vara söta nog och vackra nog, tillfångatas och slits från sina mammor och barn för att skeppas iväg till någon av världens tusentals delfinarier. Där får de sedan leva i fångenskap resten av livet för att vi människor skall kunna roas åt deras konster och trick i de små bassängerna. I denna hjärtskärande och spännande dokumentär får vi följa
den legendariske Ric O’Barry och hans team av expertis när de försöker att avslöja denna grymma delfinslakt genom att i hemlighet försöka dokumentera den. Planen är att placera ut dolda kameor i olika vinklar och undervatten- kameror och mikrofoner så att man på nära håll skall både få se och höra dessa ofattbara grymheter ur delfinernas synvinkel. Mot sig har de den japanska säkerhetspolisen,  mångmiljonföretagen och delfinslaktarna.

Denna film har påverkat oss så pass mycket att vi bestämt oss för att skänka all vår vinst från företaget HoneyDarko till att hjälpa rädda delfinerna undan slakt och fångenskap. Vi kommer att undersöka denna möjlighet vidare och bli ambassadörer för "The Cove". Vi garanterar att denna film även kommer att beröra er djupt och ni kommer att se livet och världen på ett annat sätt efter att ha sett den. Vi rekommenderar även att ni köper filmen då alla vinstintäkter från filmen oavkortat går till just samma goda ändamål. Har ni inte möjlighet att köpa filmen, finns den att ladda ner, men då rekommenderas att ni donerar en slant till valfri organistaion på "Save Japan Dolphins". Äntligen!


=SANT!

Vi har äntligen fått vår efterlängtade F-skattsedel,
vilket betyder att vi kan lansera webbshopen till HoneyDarko!

 Miss Sixty inspirationBlev inspirerad av Miss Sixty Höst/Vinter 2009 kollektionen och skissade upp en illustration i modern manga stil.


Miss Sixty Fall/Winter 2009 inspired illustration I made.

 HeadphoneDet här är en snabb illustration jag gjorde, egentligen för att jag tyckte tröjan på referensbilden var supersnygg.


This is a fast illustration I made, only because I adored the sweater.

 Mat + Kändisar = Sant?

Jag har alltid undrat om vissa kändisar verkligen äter överhuvudtaget eller om det de tuggar åker ut lika snabbt som det åker in. Här är i varje fall bildbevis på att de faktiskt får i sig någonting, men det ser inte riktigt ut som att de njuter av det, utan snarare krigar sig igenom rätten.
I didn´t think that celebrities ate at all, until I saw these picture proofs. But still, they don´t really seem to enjoy it, if anything they look more depressed and afraid while eating their "food".

 Videoguide - Photoshop - Skapa Cool Bakgrund

I denna videoguide går jag igenom hur man enkelt kan skapa en cool bakgrundbild i Photoshop som man senare bland annat kan använda till diverse olika bilder som en grund.
 Peter Lindbergh - angående retuschering

“My feeling is that for years now it has taken a much too big part in how women are being visually defined today. Heartless retouching should not be the chosen tool to represent women in the beginning of this century.”

Detta säger Peter Lindbergh angående dagens retushering av modeller, kända kvinnor och dylikt. Dagens presentation av kvinnor liknar "objects from Mars" enligt den kände fotografen.

Helt rätt sagt! All denna retuschering och det nyskapade reklamidealet gör ingenting annat än att kvinnor och unga tjejer känner att de inte duger som de är. Ett icke existerande ideal skapas som folk försöker rätta sig efter, utan att nå resultat. Det är otroligt tragiskt att folk försöker anpassa sig efter ett så orealistiskt och osunt ideal. Därmed en eloge till Peter Lindbergh som nedan presenterar supermodellerna som de är. Naturliga och vackra.


 Marin är det nya svarta!


Cubus har, till min lycka, fått in en massa marinblå kläder, och detta till helt överkomliga priser.
Ett av plaggen ovan bor numera i min garderob. Vilket det är går nog att gissa ;-)
Jag älskar marinblått och om jag får bestämma är marin det nya svarta!

 Sumo Paint


Tänkte tipsa om ett nätbaserat bildhanteringsprogram som heter Sumo Paint.
Programmet behövs ej laddas ner utan man kör det direkt från deras webbsida.
På så vis kan man redigera sina bloggbilder även utanför hemmet.

Programmet liknar Photoshop och har samtliga av grundfunktionerna såsom
lagerhantering, filter, ramlinjer, skugga med mycket mera. Och självfallet är
det helt gratis! Bilden ovan är t.ex. helt gjord i just Sumo Paint. Klicka på bilden
ovan för att komma till Sumo Paint.

Nedan är ett youtube-klipp där de visar programmets förra version.


 Videoguide - Retusch - Skapa Slingor

Denna videoguide visar hur man enkelt kan skapa slingor på hår. Man kan även tillämpa tekniken till att ändra hela hårfärgen.
 Boyzones hyllning till Stephen Gately


Ingen har nog missat den tragiska bortgången av forna Boyzone-medlemmen Stephen Gately 2009. Låten "Gave it all away" som egentligen skulle bli Boyzones comeback-singel, släpptes istället som en hyllningslåt från bandet till Gately. Låten och videon är både sorglig och fin, och Stephen är med och sjunger i låten, vilket ger en rysningar (det är han som sjunger i inledningen).

Låten är f.ö. skriven av superduktiga musikgeniet Mika.
This is Boyzones newest tribute to late singer Stephen Gately that passed 2009.
Gately's vocals can be heard in the song, and gives me the chills, but in a nice way.


 Ironisk sammanfattning av The Hills


Både jag och Essi har följt "The Hills" sedan starten.

Detta klipp är en "barnparodi" på serien. Det roliga med
klippet är att det inte är allt för stor skillnad på konversationerna
mellan karaktärerna i "vuxna" The Hills och denna barnversion. Super cute!

This is a parody of the reality show "The Hills" where kids are playing the characters.

 Vinnarna i HoneyDarko-tävlingen!


 Christina Aguileras nya musikvideo ."Not myself tonight...
tonight I´m not the same girl"

Jag har i flera år, gillat Christina, både röstmässigt och musikmässigt. Men efter att jag såg denna nysläppta video, måste jag erkänna att jag blev otroligt beskviken. Det hela känns som en Lady Gaga kopia med klickar av gamla Madonna. Det låter inte alls som henne, snarare en låt skapad i PR-syfte, och en dålig sådan. Vill man ta till sig inspiration från ett musikaliskt geni, så som Lady Gaga, måste man se till att göra det ännu bättre. Det här floppar för min del.

Vad tycker ni, hit eller miss?


 Dagens Önskeoutfit


 Tune Of The Day

Detta är min definition av perfekt lördagsmorgonmusik.

 

This is my definition of perfect Saturday-morning-music.


RSS 2.0