Show Ca La Paris




Den här låten spelades varje dag vid poolen, och blev lite som hotellets egna låt. Det spelades faktiskt tråkigt nog mest svensk musik vid poolen, så det var skönt med lite turkisk musik eftersom att man faktiskt befann sig i Turkiet. Låten kanske passar bättre när det är soligt och varmt väder, men efter att ha hört den i en veckas tid ger den iaf oss lite förlängd sommarkänsla :)

 Mini-Shopping


Det blev inte så mycket shopping eftersom att vi hade begränsat med pengar. Vi köpte totalt 3 toppar (finns ej med på bild) 2 munkjackor och 22 par strumpor. Den sammanlagda kostnaden för allt blev 100kr för strumporna, 500kr för munkjackorna och 250kr för topparna vilket blir ca 850kr :) Lite trist att de flesta affärer endast sålde märkeskopior (vilket samtliga av kläderna faktiskt är) då vi egentligen inte gillar just kopior. Men kvaliten var väldigt bra så vi gjorde ett undantag den här gången.

 Borta bra, men hemma bäst!


Vi är äntligen tillbaka! Vi spenderade en vecka i ett supervarmt och fuktigt Side. Temperaturen låg mellan 36-40 C och ibland kändes det som om det vore 50C p.g.a. den höga luftfuktigheten. Vi tänkte visa lite bilder på den resort vi bodde på, men vi tog tyvärr nästan inga bilder under vår semester. Vi hade med oss kameran, men det blev liksom aldrig av. Därför fuskar vi lite och lånar de bilder som finns på Nazars webbsida :) Så detta är inte våra egna personliga semesterbilder. Hotellet var egentligen en enda gigantisk pool, vilket var superskönt eftersom att det aldrig blev fullt i poolen.




 Holiday!


Superstressade och upprymda drar vi nu iväg på vår efterlängtade semester! Om vi får möjlighet och/eller tid kanske vi uppdaterar bloggen med lite semesterbilder, annars ses vi igen när vi är tillbaka om ca 1 vecka. Då avslöjas även vinnaren i tävlingen. Hoppas ni får underbar skol-/jobbstart. Ta hand om er! Puss&Kram /Essi & FiFi

 Alice = Lila Jang ?



En soffa/stol med "Alice i underlandet" känsla, designad av Lila Jang.
Den är med i utställningen "Parcours, Saint Germain des Prés" i Paris.

 Shoemissy


Shoemissy

Dessa pin-up inspirireande skorna är bara helt underbara. Alla är prydda med
olika detaljer såsom knappar och rosetter. De kostar mellan £50-£55.

 Shwayze - Corona and Lime



En ganska skön låt som ligger bland top 50 på billboard.

 Snygga Tackkort


Vi har fixat jättesnygga tackkort till Honey Darko. De söta Shabby-korten kommer att följa med de eventuella beställningar som görs från vår webshop. På korten kommer vi, beroende på om beställningen är en gåva eller till en själv, att skriva vår slogan "Something old, something new, for a unique you" eller ett personligt meddelande som beställaren själv väljer.

Här är lite andra modeller. Klicka för att förstora.

 Dagens Brunch


Jag har som vanligt inte hunnit käka frukost, så dagens lunch får bli en brunch bestånde av grekisk sallad med tzatziki. Magen kurrar inte lite, så nu ska jag käka brunch för att sedan sätta igång och städa, diska och fixa kvällsmaten innan Fifi kommer hem.
ETA: Det där lät ju nästan som om jag är en "housewife" och Fifi min man :D

 Nya IKEA-Katalogen!


Jag har precis bläddrat klart i den nya IKEA-katalogen som är på 372 sidor. Har besökt IKEA's webbsida varje dag i över en vecka nu, och blev glatt överaskad när jag såg att katalogen fanns att bläddra i online. Det finns minst sagt en massa saker som hamnat på inköpslistan, men mest av allt har jag fått en massa inspiration på hur jag vill inreda.

 Spindelfritt?


Jag har världens insektsfobi. Är stort sett livrädd för allt som kryper. Därför är det uppkommande husköpet inte helt glädjande för mig eftersom att jag är medveten om svårigheten att hålla kryp borta. Det enda jag kan göra är att försöka förbereda med myggnät och nu även denna varmt välkomna manick som tydligen även skall hålla spindlar borta. Produktbeskrivningen lyder som följande:

"Elektronisk avskräckare som håller fritt från spindlar. Täcker en öppen yta upp till ca 50 m2. Avskräckaren sänder ut ett ultrafrekvent ljud som påverkar spindlar och andra krypande insekter. Spindlarna undviker att vistas i utrymme där ljudet finns. Ofarlig för barn, katter, hundar, fåglar och fiskar."
. Någon som testat denna?

 Länktips - Starta eget


Sitter och försöker skriva klart vår affärsplan (som borde ha varit klar för längesen) och kom på att jag kan tipsa er om det program vi använder för att skriva vår affärsplan. Som ni kanske redan vet är en affärsplan det första och mest viktiga man måste skriva innan man startar eget företag. Mamut erbjuder ett program som är en stor hjälp när man vill skriva just en affärsplan och kanske inte riktigt vet hur en sådan bör se ut och innehålla. Så detta gratisprogram rekommenderas starkt för er som har planer på att starta eget.

 Drömsäng


Nu när vi ska köpa hus inom kort, har jag lite smått börjat kolla på nya möbler. Eftersom att vi förmodligen både måste renovera en massa plus inreda ett helt hushåll, kan vi inte till en början köpa för dyra möbler. Men priset på denna säng är faktiskt rimlig (med tanke på att det är den enda dyrare möbel jag kommer att ha i sovrummet) och därför ligger den överst i min "Vill ha..."-lista för tillfället. Thank God för IKEA :)

 Pizzasax?


Detta är egentligen en väldigt onödig produkt, men jag tycker ändå att den är genial. Gillade den så pass mycket att jag räknade ut hur mycket den skulle kosta inklusive frakt till Sverige. Priset hamnade på 288kr, och då får man även 10 års garanti på saxen. Garantin i sig visar att den måste vara av någorlunda bra kvalitet, vilket gör att köpet känns som en relativt bra investering :)

 DAGENS(önske)OUTFIT



Jeans
- 399kr
Halsband - 195kr
Klocka - 245kr
Top - 149kr
Väska - 853kr
Skor - 749kr

 We´re still alive



Som ni kanske märker så har vi varit lite frånvarande från bloggen. Vi är på väg att göra vårt första husköp och har därför stressat mellan mäklare, visningar, banker osv. Men vi tänkte dela med oss av en av våra absoluta favoritlåtar. Egentligen har jag och Essi inte samma musiksmak men den här låten är faktiskt älskad av både mig och Essi. Hoppas ni gillar den me :)

 TÄVLING! Gissa Kändisen 3



Den här gången tänkte vi göra en tävling av "Gissa Kändisen". Priset är en guldpläterad "Shabby Chic"-ring från Honey Darko till ett värde av 199kr. Tävlingen går ut på att ni helt enkelt ska gissa vem kändisen bakom kollaget är. Av de som gissat rätt drar vi sedan en vinnare. Tävlingen avslutas nästa söndag den 17 augusti. Lycka till! :) AVSLUTAD!

Svaret på den förra G.K:

Katie Holmes.

 Honey Darko - Halsband



Nu när lanseringen av Honey Darko närmar sig, tänkte vi bjuda på ännu en smygtitt på 2 av våra halsband. Dessa halsband är gjorda från vintage-delar från 50-talet, och kommer endast att finnas i ett exemplar av vardera färg. Kedjorna är guld- respektive silverpläterade. Halsbanden kommer att finnas i vår webbutik vid lanseringen :)

 Italienskan Barbara





Jag älskar italiensk design. Barbara Uderzo är en typisk italienst designer. Hon började med att presentera chokladsmycken tidigare i år. Det var halsband, ringar och armband gjorda av choklad och kakao.

De nya ringarna är tillverkade av vax, trä, veke och färgglad plast. De är roliga, charmiga och otroligt söta.

 Gissa Kändisen Del 02


Dagens kändis är inte från Sverige :) Det är nog nästan lika lätt idag som det var förra gången. Eller så känns det så för att jag faktiskt vet vem det är :) Svaret på den förra Gissa Kändisen är, som de allra flesta gissade, Blondinbella.


Källa: sr.se

 Summertime




Sexig, nostalgisk, lite corny och lite pinsam.
Detta funkar nog förmodligen endast för de gamla NKOTB-fansen :)

 Shu Uemura



De här ögonfransarna är riktiga konstverk från Shu Uemura. De är eleganta, vacka, dramatiska, extravaganta och bör definitivt användas för speciella tillfällen. Priserna varierar mellan $20-$100. Vill ni känna er unika, romantiska, artistiska i en magisk sagovärld, så skulle det inte vara helt fel med ett par "falska" ögonfransar.

 Fillico Vatten




Vem har sagt att vatten ska vara billigt? Här får du köpa 750 ml vatten för 100$. Fillico Beverly Hills är märket över det super lyxiga vattnet, tillverkat i ett företag i Japan. Vattnet är hämtat vid berget Rokko i Kobe, Japan. Flaskan är dekorerad med guldfärg samt Swarovski kristaller. Vill du betala ungefär det dubbla, 230$, får du även kronan i guld eller silver, också dekorerade med Swarovski kristaller. Kronan ska representera Fredrik II, kung över romerska riket. Flaskorna må vara jättesnygga, men det här måste nog toppa listan på de mest dumma och onödiga produkter som finns att köpa.

 Kork(ade) Väskor




Nej, tycker självfallet inte att denna idé på något sätt är "korkad", försökte bara med en liten "ordvits" :) Materialet kork har länge använts för att försluta vinflaskor. Men man använder också kork för möbler, golv och även kläder. Hos Cork and Cotton ser ni ett exempel på hur man kan använda kork till helt andra saker.

 Lily Pad Table


                                              

Lily Pad Table är ännu inte fulländat. De har skapat en prototyp som jag verkligen hoppas att de fortsätter på, då den är så himla snygg. För de som är intresserade av den "spaciga" stilen är detta bord ett perfekt exempel.

 Filmdags



Den nya Batman-filmen har ju fått skyhögt betyg så den ska vi se inom kort, men vi har faktiskt inte sett Batman Begins ännu, så detta får bli kvällens film. Vi försökte titta på den här filmen för någon dag sen, men det var sent så vi orkade aldrig se klart den. Så nu blir det till att poppa lite popcorn och kura ner sig i soffan :)

 Gissa Kändisen Del 01


Vi har roat oss i nån timma nu med slags "lek" som vi hittade på en amerikansk blogg. Det hela går ut på att försöka att gissa vem personen bakom ett kollage med endast ögon, näsa och mun är. Det kanske verkar lätt, men ibland är det faktiskt svårare än man tror :) Vi tyckte iaf att det var jättekul, och tänkte köra en liknande lek här på Stylissimo. I framtiden kanske vinnaren kan få ett pris :) Så gissa kändisen! En liten ledtråd är att personen är från Sverige. Svaret får ni imorgon ;)

 Första bilderna på Knox och Vivienne


Här är de första bilderna på Knox Leon och Vivienne Marcheline. Hur söta som helst! :) Man kan se att de, som storesyster Shiloh, fått Angelinas fylliga läppar. En av de liknar annars Brad rätt mycket (nere till vänster i kollaget). Vill ni se fler bilder på tvillingarna får ni försöka få tag på en People- eller Hello!-tidning.

 French Kiss




Lite dåligt med uppdateringar idag, men jag har jobbat med
webbsidan hela dagen. Eftersom att designen ska vara rätt
enkel, är det mesta faktiskt klart. Tänkte i.a.f. bjuda på en
riktigt skön sommarlåt. Enjoy! :)

 Leona Lewis



 Gästdesigner - Callowlily



Vi har äntligen fått det vi väntade på !!! Och nu i efterhand var det faktiskt värt all väntan! Efter många dagars ivrigt och nervöst väntande, fick vi äntligen vår beställning. Det vi beställde var en header till vår webshop som vi ska ha till Honey Darko. Själva siten kommer vi själva att designa, men hela siten är baserad runt den header som superduktiga Callowlily fixat! Vi är minst sagt nöjda med resultatet, som vi inte tänker visa nu, men ni ska som utlovat, få en liten smygtitt :)


Här är en liten smygtitt på en liten del av headern.

 Kommande Kampanjer


I samband med lanseringen av Honey Darko, kommer vi att ha ett antal kampanjer där ni kan vinna 4 små goodie bags innehållandes 4 skönhetsprodukter + ett utvalt smycke ur Honey Darko. Vi kommer även att dela ut 4 st "Loyalty Rewards" till 4 av våra mest trogna besökare. Dessa 4 personer är redan utvalda och kommer att få välja ett valfritt smycke ur vår kollektion. Lanseringen kommer inom 6 - 8 veckor, så håll utkik i bloggen.

 Cavalli + Coke


Den kända designern Robert Cavalli följer i fotspåren efter Patricia Field,
och har inlett ett samarbete med Coca-Cola. Cavalli har designat 3 st
Coca-Cola Light-flaskor
, detta i samband med den uppkommande
modeveckan i Milano. Flaskorna som är klädda i Cavallis djurmönstrade
signatur, kommer att finnas i 300.000 exemplar, och endast säljas i Italien.

 Color Match - Outfit


Inköpsställen: Klänning, Väska, Halsband, Skor

 Den som väntar på något gott...

...väntar i vissa fall alldeles för länge!


Vi har gjort en "blind beställning" till Honey Darko. Vad jag menar med "blind beställning", är att vi endast kommit med förslag och önskemål. Hur slutprodukten sedan blir har vi absolut ingen aning om. Nu har beställningen gått flera dagar över den utlovade tiden för deadline, och det börjar bli aningen frustrerande.

Att jag sedan har världens sämsta tålamod, hjälper inte heller. Jag har t.o.m. drömt mardrömmar om att vi blev jättemissnöjda med slutprodukten :) Jag litar till viss mån på personen som ska leverera vår beställning, men eftersom att jag inte har fått se någonting ännu är jag orolig. Om allt går som det ska, kan vi visa en liten smygtitt på vad det är lite senare.

 Nya Möbler


Här är senaste inköpet till "Sommarhuset" vi skrev om tidigare. Gillar kontraster mellan mörkt och ljust, så jag gillar dessa jättemycket! Sedan är det superbra att man kan byta tyget på storlarna när man vill, speciellt med tanke på att ljust tyg lätt kan bli smutsigt.

 Videotutorial - Önskemål


Nu när vi har fixat ett antal videotutorials för Photoshop och Illustrator, tänkte vi se om det är något speciellt ni vill att vi ska göra en videoguide om. Ni kan skriva era önskemål som både en kommentar, eller maila dem till [email protected].

Vi kan tyvärr inte garantera att vi kommer att kunna fixa alla era önskemål, eftersom att vissa saker är mer komplicerade att fixa än man tror, och det skulle därmed innebära att tutorialen blir alldeles för lång (vilket leder till en enormt stor fil att ladda ner). Men vi lovar att försöka vårt bästa för att försöka fixa era önskemål.

Vi har bl.a. tänkt att fixa en serie mindre videoguider för er som är helt obekanta med Adobe Illustrator. I dessa guider kommer vi att gå igenom de absoluta grunderna så att ni kan få bättre koll på programmet (som annars är lite krångligt att klura ut själv).

 Right By Your Side




Den här låten är så himla bra, gillar speciellt den lugna början.
Valde en version utan videoklipp eftersom att ljudet är bättre.

ETA: Haha kolla på videon vid ca 2min40sek :D

RSS 2.0