Rosa kuvert


Vi fick hem 2 st rosa kuvert igår från Vecko Revyn. I kuverten fanns det det senaste numret av tidningen och en massa glittrande stjärn-konfetti i olika färger. Eftersom att jag var lite för ivrig när jag slet upp kuvertet, ramlade stjärnorna ut och hälften trillade ner på golvet och FiFi fick dammsuga upp dem :-) Detta var i.a.f ett kul sätt att uppmärksamma att Blogawards går av stapeln om ca 6 månader.


The biggest Swedish blog award ceremony will take place in about 6 months.

 Blommigt med stay-ups


Blev helt kär i denna streetstyle look med blommiga söta detaljer täckt med en ultraläcker kavaj.


A gorgeous sweetened street style look with flowers and a blazer.

 BC Fashionweek illustration


Denna bild är inspirerad av Christina Darling Runway - BC Fashion Week 2007 med en egen twist till det hela. Tog inte så jätte lång tid att göra den men det är för att den inte är så detaljerad.


An illustration by me inspired by Christina Darling Runway Show - BC Fashion Week 2007

 You've got mail


Vi har tillverkat vårt första halsband till HoneyDarko! Halsbandet består
av en guldpläterad kedja med en mässing-svala och ett mässing-vykort
där det står
"I love you" ingraverat, och sist och minst en vintage
glasblomma. Vi kommer inte visa så mycket mer av våra smycken från
och med nu, då det blir roligare om vår kollektion blir en överaskning :-)
Men nu vet ni i.a.f. på ett ungefär vilken stil det kommer vara på smyckena.



We have made our first necklace for HoneyDarko!


 Tune Of The Day

 

 

Ljuvlig musik som får en att drömma sig bort till varmare tider och platser.

 

Sweet music that makes you dream away to warmer times and places.


 Deprimerande TV-spels konst


Detta är en remake på Michelangelos mästerverk La Pietá där han gestaltar Jesus i Marias famn efter korsfästningen. Här inspireras Kordian Lewandowski av La Pietá men skapar sin version: Game Over



Jag brukade alltid bli superglad när jag kom åt en 1-up. Denna bild ska dock tydligen symboliseras 1-down skapad av Undead-art.

Depressing!!


Somewhat depressing TV-games sculptures.

 Våffeldagen



Våffeldagen till ära kommer vår lunch att bestå av frasiga vaniljvåfflor med grädde och hallonsylt. Det är roligt med tema-dagar, speciellt när man jobbar på kontor och man då mer än gärna firar dessa. Visste ni förresten att det på lördag är Internationella Vaginadagen eller V-Day? Hur man firar denna dag vet jag dock inte :-)


It's the "Waffles day" in Sweden today where we celebrate by eating lots of waffles :-)

 Lack-tips



Vi har fått hem 3st nya färger till vår OPI-samling. Och med "fått hem" menar jag att vi köpt dessa från eBay. Köper man dessa superbra nagellack från eBay istället för affären, sparar man ca 50%, och detta med frakten inräknat.

Man får med andra ord 2 lack till priset av ett! Det gäller bara att leta lite på eBay tills man hittar en säljare som är billig. Sedan finns det även andra märken som China Glaze o.s.v. för den som föredrar det.

Det var i.a.f. ett litet lack-tips från oss :-)


We have just bought 3 new nailpolishes to our OPI-collection.

 Me Without You



"Me without you" är en jättesnygg film. Den handlar om två unga tjejer som växer upp tillsammans under 70- & 80-talet, med de ursnygga outfiten tillsammans med "the free spirit", tills vår tid idag. Den skildrar människans olika psykiska beteenden på ett väldigt naturligt sätt. Utan att säga för mycket, kan jag säga att filmen är en bökig, livlig och charmig brittisk rulle som jag mer än gärna rekommenderar.


"Me without you" is a beautiful movie. It's clever, messy and incredibly charming.

 Knasig översättning




Denna inkorrekta översättning hittade vi på ett falafel-paket vi köpt. Verkar som om de direkt översatt från Google Translate  eller nåt liknande program. Vi tyckte dock att det var väldigt obehagligt (vi är vegetarianer båda två) att tillaga falafel från mixen i paketet då det står "Kyckling" bland ingredienserna :-)

 Adam Dram´s Drömbilder



Jag blev helt förälskad i Adam Dram´s bilder. Man kan inte slita bort blicken från de. Den första är väl ändå en favorit ( för min del ).


Pics from a great photographer called Adam Dram.

 Alice Dellal för Vogue



Det är inte många som skulle klara av halvt rakad hår följt av stora blonda lockar. Hon har en otrolig skön attityd i dessa bilder från Brasilianska Vogue 2010 (mars upplagan) tillsammans med den hårdpunkiga stilen. Me like!


A punkrockin style from Alice Dellal in Brazilian Vogue 2010.

 Mad Men



Jag har länge letat efter en ny serie att följa, och hittade en som jag verkligen gillar och tänkte därför tipsa er om den. Serien heter "Mad men" och utspelar sig i början på 60-talet i New York på en av USAs största reklambyråer. Sedan starten 2007 har denna dramaserie vunnit en massa priser som bl.a. Emmy's och Golden Globes och har fått mycket bra kritik för dess historiska äkthet.

Mad Men visar rakt upp och ner hur det var i USA i början av 60-talet och teman som tas upp är bl.a. rasism, sexism (mot kvinnor), kvinnosyn, barn aga o.s.v. Så varje avsnitt upprör eller berör på ett eller annat sätt. Jag ligger fortfarande på första säsongen, men kan rekommendera denna serie för den som gillar dramaserier eller 60-talet :)


If you haven't watched the brilliant tv-show Mad Men yet, I strongly recommend you do!

 Organiskt från H&M


Vi hade egentligen shoppingförbud innan vår resa till London (måste spara så att vi har så stor shoppingkassa som möjligt), men kunde inte låta bli att klicka hem dessa. Prislapparna mer än ursäktar mina handlingar. Sedan skadar det inte att plaggen är gjorda utav återanvänd polyester samt organisk bomull och linne. För er som ej gillar att shoppa online kommer plaggen till butik nästa torsdag, d.v.s. den 25 mars.


I've just bought these from the H&M Garden Collection.

 MIKA

Mikas senaste album är fullspäckat med bra musik. Detta är kvalitativ popmusik!

Därför tänkte jag posta ett par av mina favoriter från albumet:

 

"Blue eyes"

 

"Blame it on the girls"

 

"One foot boy"

 

"Rain"

 

These are some of my favourites from Mika's album "The Boy Who Knew Too Much".


 FiFis Födelsedagspresent



Vi har sedan ett tag tillbaka velat flytta till London, och detta utan att ens ha varit i staden. Därför tänkte jag att det är dags att besöka staden vi fallit för på avstånd :-) Så inom en relativ snar framtid kommer vi att åka till London för att få en liten inblick om hur det är där. På schemat just nu har vi planerat följande: besöka det världsberömda vaxmuseet Madame Tussauds, det berömda skräckhuset London Dungeons, besöka det enorma pariserhjulet London Eye, sightseeing vilket bl.a. innefattar Big Ben, Tower Bridge, åka de berömda dubbeldäckarna, gå på nån av Londons berömda musikaler, äta lunch och middag på de mysiga cafeerna och restaurangerna i staden, och sist men inte minst, en massa shopping. Listan kommer eventuellt fyllas på innan vi åker då vi fortfarande undersöker staden. Can't wait!

Självklart kommer resan dokumenteras med kamera och eventuellt lite filmande.



My birthday present to FiFi was a trip to London,
and we have planned on going at the end of May this year.


 L'Oreal Melbourne Fashion Festival

L'Oreal Melbourne Fashion Festival för 2010 är på gång igen i Melbourne, Australia. Den tidigare finalisten Toni Maticevski visade sin Höst / Vinter 2010 under första dagen.



Det finns en s.k. warrior fashion för tillfället som skapat fram många häftiga kläder. Den inspirerade Toni är en av de som presenterar kraftigt utsmyckade kläder tillsammans med stora bling bling smycken.


Gorgeous Fall/Winter 2010 from Toni Maticevski at the 2010 L'Oreal Melbourne Fashion Festival.

 Tune Of The Day


Denna Lady Gaga-låt låter som en modern Ace of Base låt.


 

This Lady Gaga song sounds like a modern Ace Of Base song.


 Bakerella



Bakerella är en blogg som har helt otroligt snygga och fascinerande bakverk tillsammans med recept och "how to make it" bilder.


Bakerella is a blog with sweet inspiration and fun baking ideas.

 Nya Ringar!


Vi har äntligen börjat tillverka smycken till HoneyDarko! Detta är våra första ringar. Ringarna består av vintage-delar med blommönster samt guld- respektive silverpläterade justerbara ringbaser. Ni kommer senare i veckan att kunna vinna 2 av ringarna på bilden så håll utkik :-)


We have finally started making jewelry for HoneyDarko!

 Grattis FiFi!



Vill bara passa på att gratulera min vän och tvillingsjäl FiFi på hennes födelsedag!

Tänker inte säga hur mycket hon fyller, men det här är den 13:e födelsedagen vi firar tillsammans. Ville göra en illustration av henne, men som ni ser blev den inte så lyckad eftersom att jag inte kan hantera Illustrator lika bra som henne. Men det är tanken som räknas :) Happy B-day FiFi! Love you lots!


It's FiFi's Birthday today!



A Birthday Song For The Birthday Girl

 Födelsedag på jobbet

FiFi fyller år imorgon, yay! Eftersom att hennes födelsedag inträffar på en söndag, firade vi henne igår på jobbet. Vi brukar alltid samla in några slantar när någon fyller år och köpa presenter. Detta är vad hon fick:







Ikväll fortsätter firandet då vi ska samlas och ha en mini-fest. Då ska jag även inviga min nya kamera. Imorgon söndag firar vi med den närmsta familjen, så totalt kommer det bli 3-dagars firande för FiFi :) För övrigt har jag en superrolig present till henne som hon ska få imorgon! Vad det blir får ni se sen.


It's FiFi's birthday tomorrow. We celebrated her at work yesterday, and this is what she got.

 Tune Of The Day


Känner ni igen "rockabillyn" på bilden? :-)

(Om inte, clicka på bilden för att se vem det är.)

 

Do you recognize the rockabilly on the picture above?

(If not, click on the image to see who it is.)


 H&M Home


H&M har verkligen lyckats skapa otroligt fina vår/sommar-produkter.
Dessa kuddfodral faller mig precis i smaken, och priset är väldigt åtkomligt.
Tyvärr är den fina rosettkudden på bilden slutsåld :(


The H&M summer/spring Home collection is both very affordable and absolutely beautiful!

 Dove VisibleCare



Vi fick hem ett paket från Buzzador för ett tag sen. Paketet innehåll Doves senaste duschcreme VisibleCare. De mindre proverna delades bl.a. ut till kollegorna på jobbet, som alla älskade duschcremen. En av de fick dock för sig att det var en lotion och försökte kräma in sig med tvålen haha! :-)

Jag (Essi) har i.a.f. testat den i ett par  veckor nu och kan varmt rekommendera den, speciellt i dessa kyliga tider då huden lätt blir torr och fnasig. Priset ska ligga på runt 27kr. Gillar Dove's produkter och även deras reklamkampanjer med "vanliga" sunda kvinnor istället för svältande anorektiska modeller, så det är kul att hitta produkter från dem man verkligen gillar.


I have tried Dove's new bodywash VisibleCare, and can highly recommend it!

 American Idol

Både jag och FiFi följer den senaste säsongen av American Idol,
och har faktiskt samma person som favorit.
Anledningen kan ni se i klippet nedan.


Nån mer som kollar på American Idol?


Andrew Garcia does an incredible interpretation of Paula Abdul's "Straight up".

 Gemma Ward vs D&G



Jag gjorde snabb vektorisering häromdagen med inspiration från Gemma Ward i en glasögonkampanj med Dolce and Gabbana. Det kan inte tagit mycket mer än en halvtimma. Ibland är det roligare att hålla det simpelt.


A fast vectorization I made inspired by Gemma Ward in a Dolce and Gabbana ad.

 Nya smyckesdelar

Vi har beställt de sista delarna som fattades till vårat smyckesföretag HoneyDarko.

Här är ett av de nya tillskotten med Swarovski-kristaller i olika färger. Man ser dock

inte alla de fina nyanserna på bilden då de är mycket finare i verkligheten.

 

New Swarovski crystals we have ordered for our jewelry company HoneyDarko.


 Ny kamera!


Har suktat efter en systemkamera i över 2 år nu, och igår blev det äntligen ett köp!
Det känns som att jag är ljusår efter alla andra fotointresserade, men bättre sent än aldrig o.s.v. Hade även beslutsångest gällande vilket märke, Canon eller Nikon, jag skulle köpa, men till slut var det priset som avgjorde. Mitt krav var att man även skulle kunna filma med kameran, och med denna modell kan man filma i HD. And Nikon it was... Sedan har min lillebror (som är 16) redan exakt samma modell sedan ett år tillbaka, och jag vet att bilderna blir bra så jag hade tillit för modellen.

Lite tragiskt är det dock att jag som är nästan dubbelt så gammal som honom inte kunnat köpa en systemkamera förrän nu. Min ena kusin som är 17 fick också en systemkamera för nåt år sen. Känns som att systemkameran är tonåringarnas nya dyra leksak som toppar alla önskelistor. Vet inte om de uppskattar kameran lika mycket som jag gör, men jag hade säkert också önskat mig kameran om jag var i deras ålder. På min tid fick man inte så dyra presenter av sina föräldrar.

Kameran kommer i.a.f. främst användas till att fota produktbilder på våra smycken till vårat företag HoneyDarko som lanseras inom kort (ja, denna gång stämmer det faktiskt).
Så jag får skynda att lära mig att hantera kameran på bästa sätt. Sedan kommer även en ministudio att införskaffas, men jag måste få lite pli på kameran först. Men det är tur att jag kan hantera Photoshop så pass bra då jag kan "fuska" lite med bilderna gällande effekter o.s.v.

Och vem vet, kanske kommer det även att poppa upp lite bilder
på oss också efter alla dessa anonyma månader.
Den som lever får se... ;-)


I have just bought my first system camera, yay!

 Internationella Kvinnodagen



Idag den 8 mars är det Internationella Kvinnodagen, så grattis alla kvinnor!

"Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin."
(källa: Wikipedia).

Enligt en nordisk undersökning utförd av Libresse,
har vi dessa kvinliga förebilder i Sverige:

Topp 5 förebilder Sverige:
1. Tyra Banks, programledare/modell
2. Charlotte Kalla, friidrottare
3. Kronprinsessan Victoria
4. Kitty Jutbring, radiopratare/programledare
5. Beyoncé, sångerska

Måste säga att det är lite förvånande att Tyra Banks kniper första platsen. Jag tillhör kanske den äldre generationen, och därmed förstår jag inte riktigt på vilket sätt Tyra är en förebild. Vi har faktiskt träffat henne live när vi bodde i Los Angeles,  och var då publik i hennes talkshow. Det är 12 timmar av våra liv vi inte får tillbaka. Men när man ser på de top 5 egenskaper en förebild ska ha (enligt samma undersökning), kanske dessa passar in på Tyra Banks.

Topp 5 egenskaper Sverige:
1. Bry sig om andra
2. Bra självförtroende
3. Omtänksam
4. Förtroendeingivande
5. Snäll

Vem är er kvinliga förebild?



It's the International Women's Day today, congrats to all the ladies out there.



 Tune Of The Day


Underbart vacker musik.

 

 

Beautiful music.


 Whip It



Jag hade normalt aldrig föredragit att se denna film iom att Drew Barrymore har producerat den (tänkte att det skulle vara lite fjant faktor över filmen). Måste säga att jag har underskattat Drew. Hon är nästan lika flippad som jag. Det fanns mycket jag gillade med filmen, främst scenografin, vissa doser av knasigheter och musiken. Skulle verkligen kunna rekommendera "Whip it" till alla knasbollar där ute. Här är en scen ur filmen som också är den snyggaste/sötaste förspel jag någonsin beskådat.


Whip it is a movie directed by Drew Barrymore that I truly would like to recommend. This scene from the movie is the cutest foreplay I´ve ever seen.

 Tokio Hotel Ikväll

Ska hänga med ett fan till Tokio Hotels konsert på Globen ikväll.

Kan inte påstå att jag själv är något större fan,

och har därför förberett mig med öronproppar :-)

Någon mer som ska dit?


 Snyggaste Kändisparen


1. Brangelina
2. Blake Lively & Penn Bagdley
3. Marc Jacobs & Lorenzo Martone
4. Nicole Richie & Joel Madden
5. Johnny Depp & Vanessa Paradis
6. Rachel Bilson & Hayden Christensen
7. Gwen Stefani & Gavin Rossdale
8. Bijou Phillips & Danny Masterson
9. Eva Longoria & Tony Parker
10. Jim Carrey & Jenny McCarthy


Our hot top ten celebrity couples.

 Tune Of The Day

 

Perfekt måndagmusik.

 

 

Perfect Monday-music.


RSS 2.0