Amanda Berg Inspirerad




Det här är två lite äldre illustrationer, inspirerade av Amanda Berg. De är absolut inte porträtt lika, men man fixar inte alltid likheten.

 Våra idolfavoriter...


...efter gårdagens liveframträdanden är följande:

 Svenska Johan Forsberg


Svenska designern Johan Forsberg, skapar allt från "pop art" till golvklockor och även piltavlor. Formerna är väldigt minimalistiska och linjerna är väldigt raka. Produkterna ovan är tillverkade av betong och piltavlan är den mest färgstarka produkten han har.

 Just Nu...



...käkar vi en supergod middag bestående av Champinjonsås sallad
och Farfallepasta och tittar på kvällens efterlängtade idol :)

 Raka Benen?


Jag snubblade över en rolig och intressant artikel som handlar om när-, var- och varför kvinnor började att raka just benen.  Jag sammanfattar det hela...

Den amerikanska skribenten Christine Hope skriver följande om detta i tidningen "The Straight Dope". Enligt hennes research, var det kring 1940-talet som den amerikanska Pin-up-eran med lena blottade ben satte spurt för benrakning. Med andra ord hade klädmodet då blivit mer avklätt, och korta shorts var nytt och trendigt. Och så var det adjöss med lurviga ben, för gott. Ni kan läsa hela artikeln här.

 Just A Ride




Ännu en superskön låt från superduktiga Jem.

 Tema: Paraply


Caspar Schmitz


No Rain Wanted

 Dagens Lunch + Film


Dagens lunch/middag består av en vegetarisk pizza + filmen "Wanted". Sedan har jag lovat Fifi att hänga med henne på en shoppingrunda. Egentligen skulle jag föredra att stanna hemma idag och bara ta det lugnt.

Söndagar är lite heliga för mig, speciellt på hösten då det är lite småkyligt ute. Då föredrar jag att krypa under en filt och läsa en tidning eller en bok (eller blogg). Jag kanske kan muta henne med något så hon skjuter upp sina planer nån dag. Förutsatt att hon inte hinner se det här inlägget då förstås :)



 Meiji Boxers



Meiji har underbart läckra (tjej)boxers. Det här är massa "Fifi must have".

 Fix Me I'm Broken


Den här klockan fick jag i födelsedagspresent av mina 2 bästa väninnor för ett par år sedan. Därför har den ett senitmentalt värde hos mig. Nu håller läderbanden bokstavligen på att falla sönder men jag varken kan eller vill skrota den. Därför ska jag försöka få den lagad "in time for my upcoming birthday". Eller det är inte jag utan Fifi som fått den uppgiften. Hon gick snällt med på att fixa den eftersom att jag fyller år inom kort. Birthday extortion på hög nivå ;)

 Black Is Back



Nu när det börjar bli kyligare och dagarna blir kortare, känns det som att det är okej att klä sig i lite mörkare toner, med andra ord, black is back! Även om man kanske inte klär sig i svart varje dag, gillar jag att få klä mig i den tidlösa klassiska färgen på hösten.


 T H E R R E s söta dotter



Jag tror inte att jag någonsin ritat av barn förut, förutom mini filur karaktärer. Det var en utmaning eftersom barn inte har lika mycket drag i ansiktet som vi vuxna.
Men T H E R R E s dotter är så himla söt, så det kändes som att det flöt på :)

 Shin Tanaka




Shin Tanaka, född i Japan 1980, har en speciell gåva. Han gör nämligen urhäftiga "leksaker" plus mycket med, med papper och kort. Några av hans konstverk, som man sett "vandra" mellan NY och Singapore, är samarbetet "Sten, Sax och Sneakers" med Nike.

 Biscuiteers







Varför skicka blommor och choklad när du kan skicka små kakor? De finns i massa olika former och även till olika tillfällen. De ser också helt gudomligt goda ut.

 Ljusrosa i Köket


Eftersom att vi bestämt att skjuta upp husköpet i några månader, vet jag ännu inte i vilka färger vårat nya kök kommer att gå i, men jag har fallit pladask för dessa ljuvliga ljusrosa ting. Och det så pass mycket att jag förmodligen kommer att köpa dessa oavsett om de kommer att komma till användning eller inte. Eftersom att priserna på samtliga av dessa är så pass överkomliga, får de i värsta fall bli en present till någon.

Priserna lyder som följande:
x Sockerskål: 69kr
x Ljusstake: 89kr
x Kakfat: 129kr
x Skål: 59kr

 Länktips: Free Ribbon



Jag har fått ett antal frågor gällande hur och var vi fixat vår svarta "ribbon" som är synlig högst upp till höger i bloggen. Ni som inte förstår vad jag pratar om, är det den svarta saken där det står "HONEY DARKO - Coming soon!" på :) Den går även att klicka på och är då en länk till honeydarko.com.

Tänkte iaf tipsa de som vill ha en sådan om var man skaffar en. Sidan heter
"Free Website Ribbon Generator" och där designar man sin ribbon väldigt enkelt, skriver dit en eventuell länk och sedan får man färdiga koder som man bara stoppar in i kodmallen. Har faktiskt inte stött på någon bloggare som använder sig av en sådan ribbon, så det ska bli kul att se vilka som läser vår blogg :)

 And the award goes to...


För de som missat uppståndelsen kring Timbuktus senaste singel, tänkte jag nu ge ett superbra tips! Den supersexiga/smarta/talangfulle artisten valde nämligen att släppa sin senaste singel "Tack för kaffet" på torrentsidan "The Pirate Bay".

Han valde med andra ord att göra singeln tillgänglig gratis för nedladdning, och på så vis ta ett riktigt ställningstagande till just nedladdning av musik (läs kultur). Därför går dagens Stylissimo-pris till Timbuktu :) Singeln kan ni ladda ner gratis som torrent här.

 What About Now




Dagens låt tillhör våra favoriter och sjungs av den
forna American Idol-deltagaren Chris Daughtry.
Den officiella videon (som är sjukt bra) kan ni kika på här.

 Dagens Palette + Pattern

Det var ett tag sedan vi körde en "Dagens palette + pattern" so here goes:

HöstrosaHöstrosa

 




 Mumsiga Cupcakepops


Ni kanske minns när vi bloggade om Bakerellas superfyndiga Cupcakepops? Har länge letat efter klubbpinnarna till att skapa dessa underbara bakelser, och har äntlgen hittat var man kan köpa de om man är bosatt i Sverige. Det är nätbutiken klarafardigaga.com som säljer de för lättöverkomliga 29kr. Kakpinnarna kan ni hitta under menyn Muffins Cupcakes > Kakpinnar. På sidan finns även receptet till dessa godingar!

ETA: Fick precis ett tips av Elin om ett annat ställe där man kan köpa klubbpinnar till ungefär samma pris, men där man får ungefär 3 ggr så många pinnar.

 Fuskbugg + Error


Som många av er märkt så funkar det inte att ladda ner våra gamla videoguider. Anledningen är att hostsajten vi laddat upp dem på (fuskbugg.se) verkara ha stora problem. Vi vill avvakta ett tag till innan vi letar efter en ny host att lägga filerna på eftersom att det bokstavligt skulle ta år och dar att ladda upp allt och länka om igen. Hojta gärna till om det skulle fungera att ladda ned igen.

 Photoshophjälp: Skapa kollage


I den här videotutorialen visar jag hur ni på ett väldigt enkelt sätt skapar kollaget i bilden ovan i PS. Tutorialen som är indelad i 3 delar, är som vanligt gjord i PS CS3.

I den tredje tutorialen får ni även höra min, dvs Essis röst :D Jag hatar min röst och min fula stockholmsdialekt men det var mycket lättare att demonstrera där jag pratar live istället för att behöva skriva dit allt, så därför valde jag att göra så den här gången :)

Klicka på ikonerna för att ladda ner filerna. Ikonerna är länkar till en nedladdningssida, och första ikonen tillhör "Del01" andra "Del02" och tredje "Del03" osv. Väl inne på sidan klickar ni på "Download now".

Kollage-Del-01.exe Kollage-Del-02.exeKollage-Del-03.exe

 Singing That Melody




Den här låten spelas flitigt på jobbet och är en ny favorit.

 Utmaning: Dagens Frukost

Söta Solli utmanade oss (för ett tag sedan :) om att visa vad vi äter till frukost. Tyvärr hinner vi sällan äta frukost på vardagarna eftersom att vi måste vakna så tidigt. Helgfrukosten är betydligt trevligare, men detta är vad vi häller i oss på vardagsmornarna. Detta är inte i något bantningssyfte, utan drycken innehåller faktiskt en massa vitaminer och proteiner och är därför mättande. Så detta är ett allternativ till att skippa frukosten helt.


 Oklar Justin



Jag är inte alls nöjd med denna bild då jag höll på i timmar med den utan att få det resultatet jag ville. Fick sudda bort hälften av effekterna som jag gjorde för att det blev så fult. Detta får bli min första illustration som jag inte vill eller tänker avsluta.

Edited By Essi:
Haha, det var minst sagt modigt av dig (Fifi) att våga publicera denna :D Inte för att jag ens skulle komma i närheten av att fixa en sådan här bild, but still :D You can do so much better! :D

 Konst(ig) Dragkedja




Benoit Lemoine

 Vem visste att man kunde göra så mycket med en dragkedja.

 Peeandgo



Svenska designern Johan Karlsson, ska ha kommit på denna pissoar, gjord för kvinnor. Anledningen är för att när vi tjejer ska gå på toa, får vi först vänta i kö för att komma in till toaletterna som ligger i väldigt små ytor. Förutom det brukar det inte vara så trevligt inne i toaletterna. Vi brukar lägga papper på sitsen och vara försiktig pga alla bakterier omkring.

Pga det här, menar Johan att vi ska använda hans Pee and go, som tar upp mindre plats och där vi aldrig behöver röra ytan, den är ergonimisk & lättillgänlig, billig & miljövänlig.

Det låter ju bra, men kan vi tjejer sitta alldeles intill varandra och kissa samtidigt? Jag vet inte om jag personligen skulle vara så pass bekväm, men det kanske är dags för lite förändringar?

 Insa Heels



Egentligen blir jag frustrerad när jag ser skor som är så snygga och häftiga. Anledningen är att det alltid är klackar på de, och med min längd känner jag mig aldrig bekväm i klackar. Men men, måste ändå dela med mig av dessa unika och häftiga skor.

 Minimalistisk Databord




Minimalistisk har jag alltid tyckt är riktigt snyggt. Men jag har aldrig velat ha någon "möbel" så mycket som jag vill ha detta databord. Heckler Design har verkligen skapat det perfekta databordet. Dock kostar det $1199, så det skulle svida om jag visste att jag betalat den summan för ett databord. Fortfarande får den tummen upp för den perfekta designen.

 Cupcake Love


Kikade precis in på Rusta och hittade dessa supersöta ting, alla med cupcake-motiv. Priserna ligger på riktig fynd-nivå, nämligen 10kr/st på samtliga av föremålen på bilden. Ett litet minus dock, är att materialet inte är av porslin, utan melamine plast. Men det går ju fortfarande att använda dessa söta fat som cucpake-fat eller något liknande :)

 Illustrerad Sarah


Klicka här för att se bilden i originalstorlek

Fick frågan av söta Sarah om jag kunde illustrera henne. Resultatet blev inte porträttlikt då bilden jag utgick ifrån hade dålig upplösning, men jag gillar den ändå :)

 Utmärkelse


Vi fick en glad överaskning idag när vi kikade på våra kommentarer idag.
Det är söta Sandra (Tjohalia) som givit oss en utmärkelse. Tusen tack! :)

 Sara Huston's tidningsbord



Någon som är trött på att ha massa tidningar liggande här och där. Varför då inte skaffa något sånt här? :) Behöver inte alls ha det lika stökigt i det här fallet.

 Laser Saxen



Ibland blir man så trött på sitt hår och klipper gärna av det. Jag brukar klippa av mitt eget hår om jag blir tillräckligt frustrerad. Även Essi brukar be mig klippa av hennes hår. Problemet är att jag INTE är någon frisör. Däremot med denna sax skulle jag nog enkelt kunna klippa av hår.

 George Clooney



Denna illustration måste jag tillägna till Essi, då den är skapad för henne. George Clooney är alltså en av hennes favoriter :)

 Masallah Design



Vissa sparar på frimärken och andra på skor. Har man en massa skor liggandes i garderoben utan någon struktur, kan det se väldigt stökigt och fult ut. Masallah Design har skapat ett sätt där du kan samla på skor, på ett väldigt coolt och snyggt sätt.

 Lite gåtor på duken?




Här har ni en bordsduk med massa gåtor samt svar som kan läsas från båda ändena av bordet. Det finns blanka delar där du kan lägga tallriken på, utan att bli störd från läsandet. Skulle du ngngång äta mat helt ensam eller med ngt tråkigt sällskap, har du i varje fall gåtor att lösa.

 Swarovski Linser




Designern Anthony Mallier, från Indien, har kommit på ett sätt att få dina ögon att "glittra". Vill du vara fin, lägg på lite kristaller på linsen.

Jag har haft linser i kanske 8 år, och är det något som är jobbigt med linser, så är det när det blåser och det flyger in små stenar i ögat. Stenarna fastnar på linsen, och tills du får ut de så har du det jobbigt. Jag vet inte riktigt hur bekväma kristallerna kan vara men vill man att ögonen ska glittra lite extra så...

 Solitaire Oliver


Denna är designad av Barnaby Barford och André Klauser, och skulle vara perfekt och ha under små tillställningar hemma bland vänner.

 Fullt Upp!


Ja vi lever och mår bra, men har haft fullt upp den senaste veckan. Jag har börjat på ett nytt jobb, vilket gör att jag nästan kollapsar när jag kommer hem eftersom att jag inte alls är van vid de tidiga mornarna. Fifi har fullt upp med företaget, som vi inte prioriterat alls de senaste veckorna. Vi ska försöka att komma "back on track" nästa vecka.

Ni som lämnat kommentarer och inte fått svar får ursäkta oss, då vi endast hunnit godkänna kommentarerna. Sedan brukar det allmänt bli struligt när vi är 2 som svarar på kommentarer, det händer säkert att vi missar att svara någon eftersom att vi inte vet vem av oss som svarar på vad. Så tro inte att vi är stroppiga eller nåt :)

Skriver ni en fråga eller kommentar ni inte får svar på, så upprepa den gärna och nämn då att ni inte fått svar, så blir det lättare för oss att se att vi missat den. Videotutorial för kollaget är också på gång, laddar upp den så fort den är klar.
Hoppas ni har/haft en trevlig vecka!

 Johnny Depp



 Nalle



Under 2008 Good Design Expo, presenterar Willcon deras nya "nalle" till publiken. Det är alltså en nallebjörn som läser av SIM kort och gör det möjligt att ringa samt ta emot samtal.

Kanske inte världens minsta telefon, men den får fem stjärnor för att den är så gullig.

 Blandade tips: Installera typsnitt


Ny videoguide-kategori här på Stylissimo! Det är väääldigt många som ställer frågor om saker som inte har med varken blogghjälp, illustrator och photoshop att göra, därför tänkte vi fixa en ny kategori där vi klämmer in allt som inte ingår just dessa 3 kategorier. Den första videotutorialen visar hur ni använder fontsajten Dafont.com på bästa möjliga sätt, och även hur ni installerar ett typsnitt (eller en font). Denna tutorial är gjord i Windows Xp. Filehostingsajten Fuskbugg är tyvärr nere just nu, så filen är tillfälligt uppladdad på en annan sajt. Ni måste gå in på sidan och ladda ner filen manuellt. 

ETA: Fonten ni ser i bilden ovan heter "VTKS Bandana" och ni kan ladda hem den här.

Ladda ner tutorialen här.

 Dogs




Underbar fredag-eftermiddags-musik. Och snart kommer Fifi hem!

 VTKS Revolt


Brukar kika in på fontsajten Dafont.com då och då,
tänkte tipsa om detta typsnitt som jag precis hittade.

 Nästa Videotutorial



Vi har fått väldigt många önskemål om att fixa en videotutorial på hur man skapar ett eget kollage i Photoshop, och nu är det äntligen på gång att fixas. Anledningen till att vi tidigare valt att inte göra just detta, är för att tutorialen blir för stor, men vi kom på att vi kan dela upp den i mindre delar, och då blir det möjligt att fixa en sådan tutorial.

Det finns naturligtvis många sätt att fixa ett kollage på, och vi kan inte visa alla. Men efter att ha tittat på tutorialen kommer ni att kunna grunderna, och då är det bara fantasin som sätter gränser för hur ni kan göra. Tutorialen kommer f.ö. att släppas imorgon. Har hållt på med den hela dagen, och det är anledningen till bristen på inlägg :)

 Essis Apotek


Detta är vad jag knaprat i mig de senaste dagarna. Vill verkligen rekommendera 2 av dessa till er som har oturen att åka på en förkylning och/eller rethosta. Esberitox är ett naturläkemedel som tidigare endast såldes i hälsokostbutiker, men som nu även kan hittas på apoteket. Har använt detta naturläkemedel i flera år och det funkar verkligen gällande att påskynda tillfriskningen vid en förkylning. Om ni skulle ha oturen att få rethosta, ni vet en sådan hosta som gör det svårt att andas, rekommenderar jag Bisolvons produkter som ni ser till vänster på bilden.

Jag höll nästan på att få ett nervsammanbrott häromdagen när jag fick allt svårare att andas, och lösningen som man shottar, hjälpte på direkten och räddade mig bokstavligen från att kvävas :) Jag hade hostat hela dagen och tillslut hostade jag bokstavligen var femte sekund, men detta lindrade som sagt hostan inom någon minut. Bästa preparatet jag någonsin testat!

 Hector´s skapelser



Alla har väl någon gång spillt mat över sig? Man brukar då ändå inte vilja använda "haklapp". Här är dock något lite oväntat och roligt.



Denna lampa är übercool. Den är designad för att kunna användas i vatten. På dagarna hamnar den upp och ner under vattnet, och kvällarna flyter den upp till uppriktig position över vattnet.



Här har man förstört "konfidentiella" dokument, för att skapa denna kaotiska lampa, som symboliserar det okontrollbara.



80% av folket når inte det sista glaset i skåpet. 99% har en papperskorg alldeles i närheten. Här är en skapelse som kombinerar båda.

Alla är skapade av Héctor Serrano.

 Hanna Nyman


Hanna Nyman

"Du som är väggen ner

En rivbar tapet där betraktaren själv bestämmer var mönstret ska vara."

 Sjuklingar...


Ni kanske märkt att bloggen inte uppdaterats på ett bra tag nu, och anledningen är att både jag och Fifi är jättesjuka. En av nackdelarna med att resa är att risken för att man blir sjuk är väldigt stor. Det var många som hostade, nös och hade sig på planet, och jag fruktade att något sånt här skulle hända. Till en början trodde jag att jag klarat mig, men jag kunde inte haft mer fel. Detta är första dagen jag ens kunnat ta mig ur sängen och det här är det värsta jag mått på över ett år. Har även missat massa dagar på det nya jobbet jag ska börja jobba på. Ska sluta klaga, men nu vet ni varför vi är frånvarande från bloggen. Hoppas att ni mår bättre än vad vi gör. Ta hand om er i höstkylan. Pussar & Kramar /Essi & FiFi

 Piratekisses



"A Unique British Scene/Emo/Indie-Pop Clothing Brand" - Tillgänglig online!

Ett märke inspirerad av trenderna i Harajuku, Japan, men med en brittisk touch. Kläderna är inte alls dyra, dock väldigt unika och snygga. Både mörkt och sött på samma gång.

 Lite böjbara bestick?



Jag vet inte hur användbara och praktiska dessa är, men en snygg och häftig design hade de iaf. Undrar vad Kathryn Hinton tänkte på när hon skapade dessa?

RSS 2.0