Recept: Bulgur med berberis




Jag håller på att fixa och trixa med en ny matblogg som vi startar inom kort, och jag tänkte posta videoklipp till recepten i bloggen. Detta är första receptet och därmed tänkte jag dela det här på Stylissimo-bloggen.

Bulgur består av krossat vete och är väldigt närings- och fiberrikt. Det är därmed ett mycket bättre, nyttigare och godare allternativ till ris. Till utseendet liknar bulgur en blandning av ris och couscous, men tillagas på samma sätt som ris. Det finns i.o.f.s. många sätt att tillaga bulgur, detta är mitt sätt och det är väldigt enkelt och supergott!

Berberis är en liten frukt som växer fritt i bl.a. Iran och Turkiet. Perserna använder bären i torkad form för att dekorera ris, men jag kör min egen variant då jag tycker att de passar bättre till just bulgur. De syrliga rubinröda bären gör bulgurn bokstavligt talat snyggare just eftersom att det ser ut som om man strött små röda rubiner över. Smaken är väldigt mild och de har absolut inte någon övertagande smak, utan smakar lite söt-surt.

Både berberis och bulgur finns att köpa i välsorterade butiker eller garanterat i mellanösternbutiker.

Klicka på play-knappen i klippen nedan för att se videoklippet.

♥ tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Ser mums ut! :D

2010-04-27 @ 10:14:36
URL: http://tobys.se
♥ Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Sv: Hihi va söt du är. Men nån ska ju skriva om tramset med vettdu ;-) Men jag kan hålla med dej om att det är alltför mkt sånt i bloggvärlden. Jag blir skitglad för din kommentar. Tack!

2010-04-27 @ 12:36:23
URL: http://ninaruthstrom.blogg.se/
♥ Shirin

sv: Hej! receptet på cheescaken är uppe:D

2010-04-27 @ 19:31:21
URL: http://shirinsaleh.bubbleroom.se
♥ linnea

vad gott det ser ut:)

2010-04-27 @ 21:37:58
URL: http://lindelinnea.blogg.se/
♥ SANDRA*

mm, ser smarrigt ut :)

2010-04-27 @ 22:17:07
URL: http://tjugosjattejuli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0