Dagens Middag
3 dl ris
3 gula lökar
4 tomater
1 knippe persilja
2 msk torkad mynta
ca 15-16 st små paprikor
1 msk tomatpuré
1 nypa socker
ca 7 dl vatten
chilli pulver
peppar
olja
salt
2 msk torkad mynta
ca 15-16 st små paprikor
1 msk tomatpuré
1 nypa socker
ca 7 dl vatten
chilli pulver
peppar
olja
salt
- Tvätta grönsakerna, hacka löken och persiljan.
- Skär lika många små tomatbitar som det finns paprikor.
(Dessa ska vara lock till de fyllda paprikorna, se bilden.)
(Servera med Turkisk Yoghurt och bröd)
- Riv resten av tomaterna med ett rivjärn.
- Tvätta riset och fräs löken tills den mjuknar.
- Koka upp ca 7-8 dl vatten i en vattenkokare.
- Tillsätt riset och fräs ytterligare i nån kort minut, salta.
- Tillsätt persiljan, myntan och kryddorna och stek 2-3 minuter.
- Tillsätt sedan de rivna tomaterna och tomatpurén och rör om.
- Tillsätt det heta vattnet till risblandningen och rör om ordentligt.
- När riset sugit åt sig allt vatten tar du bort stekpannan från plattan.
- Ta bort innehållet (fröna) i paprikorna och gnugga in salt på insidan.
- Fyll paprikorna med en sked och pressa in så mycket fyllning det går.
- Lägg på tomatbitarna som lock på paprikorna och ställ de rakt i en kastrull.
- Fyll på med vatten så att vattnet täcker ca hälften av paprikorna, salta vattnet.
- Låt koka upp, sänk sedan värmen till 2an eller 3an och låt sjuda i ca 30min.
(Servera med Turkisk Yoghurt och bröd)

♥ Carolina
Ser riktigt mumsigt ut, kanske testar på detta någon dag! ;)
♥ Sassy
Tack så hemskt mycket!
Mums, fyllda paprikor är riktigt gott!
♥ elviraOlsson
Det där har min pappa gjort nåt liknade, riktig gott är det! :D
♥ Elin
mums! :)
Trackback